Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Rataxes skrev 2016-09-22 16:28:33 följande:
    Hatar uttrycket "finansiera skattesänkningar".
    Som om alla pengar egentligen är statens och att sänka skatten är en utgiftspost.
    Ehm, det är det. Och det är det.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Rataxes skrev 2016-09-22 16:52:51 följande:
    Ehm, privat egendom är förstås stöld antar jag?

    Staten är en institution av stöld.

    Pengarna tillhör inte alls staten. Pengarna tillhör de individer som har intjänat dem genom fredlig och produktiv verksamhet. Stölden står istället att finna i det faktum att staten riktar sina vapen mot dessa individer och avkräver dem en summa pengar med våld eller hot om våld.
    Hahaha, ojojoj, nej det är det verkligen inte. Staten är ett samarbetsorgan och en organisation för att vi ska kunna leva i harmoni. Om du föredrar statslösa samhällen rekommenderar jag dig varmt att åka till valfri krigszon, du kommer säkert ÄLSKA att leva utan en "ond", "tvingande" stat. Som för övrigt är det som försvarar ditt privata ägande - utan det hade första bästa mobb kunnat ta allt du äger och har, och lynchat dig som tack för visat motstånd.

    Vad gäller hot om våld, tala för dig själv. Jag betalar skatt och bidrar till det allmänna för att jag vet att det är det bästa sättet att skapa välstånd och välmående för så många som möjligt. Upplyst egenintresse, som någon kallade det.

    Jag har alltid undrat varför ni statsfobiker inte bara flyr till närmaste grotta i skogen. Det är det enda sättet ni någonsin kommer komma ifrån stater, skatter och "stöld".
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Ascendere skrev 2016-09-22 20:03:12 följande:
    Är det bara jag, eller håller den här tråden på att spåra ur fullständigt?
    Nej, det är inte bara du.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Rataxes skrev 2016-09-22 17:28:21 följande:
    Och in er värld vill ni att alla ska vara pedofiler Kan ni inte lägga ner tramset. Går ju inte att föra en diskussion när ni klistrar på en åsikter som du sen angriper.

    Det står varje person fritt att i ett liberalt samhälle ge bort egendom eller ordna skyddsnät tillsammans med andra. Tvång och våld mot fredliga människor kan inte vara en princip för ett gott samhälle.
    Så du menar att du inte skrev det jag citerade och svarade på? Någon som hackat ditt konto?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Nordström skrev 2016-09-22 21:27:58 följande:
    Problemen med invandringen är i huvudsak sociala problem, inte ekonomiska. Därav blir TS analys mycket märklig.

    Några hundra hit eller dit i plånboken spelar ingen roll men människor vill känna samhörighet med de de lever nära. Man vill förstå varandra och kunna kommunicera. Kvinnor vill kunna vistas ute nattetid.
    Och vad har något av det du pratar om att göra med invandringen? Huruvida man förstår varandra eller inte har nada att göra med en persons ursprung. Jag kan förstå svenskar och invandrare, och det finns svenskar och invandrare jag inte förstår alls.

    Och ja kvinnor vill vistas ute nattetid. Men det är ett mansproblem att kvinnor alltför ofta är rädda, inte ett invandrarproblem.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    K Kalle skrev 2016-09-30 08:10:32 följande:
    Sant! Invandrare är inte mer kriminella än svenskar. Däremot är människor i utanförskap och i det lägsta sociala skiktet kraftigt överrepresenterade nu råkar detta ju sammanfalla: invandrare hamnar oftare i utanförskap samt i socialgrupp 3. det är det som gör dem kriminella, inte att de är födda i Iran eller Somalia. Om samtliga invandrare skickades hem skulle svenskar i den lägsta klassen "ta över" brottsligheten.

    Dock kan man misstänka att män som anser att kvinnor är mindre värda än män och att kvinnor som vistas i det offentliga rummet i allmänhet och utan slöja i synnerhet är horor och lovligt byte, att de faktiskt oftare gör sig skyldiga till brott mot just dessa kvinnor.
    Vette fan... tycker det hörs rätt mycket om män som ska slita av kvinnor deras slöja, det är ju samma sak.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    K Kalle skrev 2016-09-30 11:23:29 följande:
    Det är garanterat fler kvinnor som lever under hedersförtryck än män som går och sliter av kvinnor deras slöja.
    Med tanke på att i stort sett alla världens kvinnor lever i hedersförtryck, så ja, absolut. Men nu var inte ditt påstående om det, utan om invandrarmän som på grund av taskig kvinnosyn behandlar kvinnor illa på grund av det. Inte riktigt samma sak va.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Gung Ho skrev 2016-10-01 10:06:26 följande:
    Fast även om vi begränsar oss till Sverige kvarstår faktumet att fler tjejer & kvinnor lever under hedersförtryck än det finns män som sliter slöjan av dem.
    Ja, såklart, då pratktiskt taget ALLA kvinnor i Sverige lever under hedersförtryck...
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Flash Gordon skrev 2016-10-01 11:32:22 följande:
    Nu fantiserar du.

    Har du någon avvikande uppfattning om begreppets "hedersförtryck" än hur det definieras på wikipedia?

    sv.wikipedia.org/wiki/Hederskultur

    Hederskultur är ett begrepp för kulturella mönster som inskränker människors fri- och rättigheter med hänvisning till närståendes heder. Hedersförtryck är när hederskultur utövas mot personer som inte själva omfattar hederskulturens värderingar.

    "Praktiskt taget alla" kvinnor i Sverige behöver inte anpassa sig efter vad släkten kräver av dem.
    Med den logiken är inte svenska kvinnor under hedersförtryck, nej... men det är å andra sidan inte invandrarkvinnor heller, eftersom de omfattas av samma kultur som sina manliga släktingar. Med andra ord, med den logiken är det ytterst få som är utsatta för hedersförtryck. Är det verkligen vad du menade?
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
  • Dorian Ertymexx
    Konstatera skrev 2016-10-01 11:34:48 följande:
    Kan du utveckla det där om att alla kvinnor lever under hedersförtryck lite?
    Visst. Se bara på de mååånga trådar på FL där män bespottar kvinnor som haft sex med "för många" män, där "för många" ofta är ett rätt litet antal. Grabbar som gärna leker med "spermahinkar", men vill ha en nära nog oskuld för seriösa relationer. Det är hederskultur.

    Se även på de klädkoder som finns - män får gå i bekväma skor, behöver inte göra så mycket med sitt yttre för att betraktas som eleganta, samtidigt som kvinnor måste kleta på sig gifter i ansiktet, slita av sig hår under smärtsamma former, och gå i kläder som är opraktiska med skor som är direkt skadliga för att anses duga som eleganta eller finklädda.

    Sedan, om hon utsätts för övergrepp, ifrågasätts varför hon valde att klä sig så.

    Vad gäller kläder - män får gå barbröstade, kvinnor får det inte, för att de måste "skyla sig".

    Allt detta är hederskultur - en kultur där mäns sexualitet, klädsel och rätt inte begränsas, medans kvinnors ramas in i normer som skambelägger och skuldbelägger henne praktiskt taget vad hon än gör.
    Politiskt korrekt. Vuxenspråk för du är dum.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna