Inlägg från: Ascendere |Visa alla inlägg
  • Ascendere

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Världsmedborgare skrev 2016-11-21 09:07:06 följande:
    Konstigt är det att du skyller på invandrarna, när det lika gärna kunde ha varit vi svenskar blivit drabbad, och det helt utan invandring.
    En lite större epedimi eller katastrof skulle ha drabbat dig och övriga svenskar, så jag tycker du borde angripa problemet istället för budbärarna.
    Men är det konstigt om man tycker att den bör ha förtur till sjukvården och övrig välfärd om man är en av finansiärerna (via skattsedeln) gentemot någon som inte bidragit med en spänn? 

    (Förslag till motargument: Men alla barn/arbetslösa/halta&lytta som inte heller betalar då?) 
  • Ascendere
    KillBill skrev 2016-12-06 20:15:01 följande:
    På  nyheterna kan man läsa att PISA resultaten äntligen är bättre och du pratar om att vänja sig vid Rförfallet. Varför är du så bitter?
    Resultaten är ju fortfarande inte bra. De är medelmåttiga som bäst. Fortfarande sämre än 2006.

    Dessutom såg man redan 2013 att de elever som använde dator för att skriva provet fick bättre resultat. Vid provet i år var det fler som använde dator. Om man kompenserar för det så är uppgången borta. 
  • Ascendere
    John22 skrev 2016-12-13 11:00:25 följande:

    Jag sa samma sak till min morsa för ett tag sedan. Hon hävdade att jag låg på ruinens brant, men sen tog jag 93 blanco- och SMS-lån. Visade henne därefter mitt bankkonto där 130,000 spänn låg och glänste. "Jaså det går dåligt för mig?" frågade jag med ett leende. Schack matt, morsan.


    :D 
    Bra sammanfattning. Helt obegripligt att så många inte inser något så enkelt. 
    Men man ser väl vad man vill se. 
  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2016-12-13 11:16:59 följande:

    Hoppsan, här ser vi exempel på vad ekonomisk okunnighet kan leda till.


    Det kunde vara värre, riktigt svåra fall kan obehandlade leda till att man drabbas av en så kallad finansministerpost.
  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2016-12-13 12:22:01 följande:

    Nä verkligen inte, jag tror inte ens folk förstår att utan lån så blir det tvärstopp i alla länder, jag tror inte ens många förstår att dom själva "lånar" varje dag, men utan att tänka på det.

    Dessutom vet jag att många jämställer lån med skuld, även när det handlar om att frigöra kapital mot säkerhet, i t.ex fast egendom.

    Men nån eg skuld blir det ju inte, förrän man inte längre kan uppfylla kraven/villkoren på lånet/lånen.

    Tills dess är det bara ett vanligt avtal, som vilket annat avtal som helst med krav som ska uppfyllas, annars utlöses villkoren.


    Försöker du provocera nu eller är detta ett allvarligt menat försök till inlägg i diskussionen?
  • Ascendere
    Dorian Ertymexx skrev 2016-12-13 12:08:18 följande:

    Ja jisses... privatekonomi och företags/organisationsekonomi är verkligen inte samma sak. Inte ens litet grand.


    Nej, för som du ju redan upplyst oss om så fungerar nationalekonomi som ett vattenhjul, och så länge det snurrar spelar det ingen roll varifrån vattnet kommer. Eller nåt sånt
  • Ascendere
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 16:37:57 följande:
    Alltså, att OTRYGGHETEN ökat är inte så konstigt, med alla SD-organ som sprider skräck och hat omkring sig. Men att otryggheten ökat betyder på intet sätt att saker de facto blivit värre. Otryggheten har faktiskt ingenting att göra med hur verkligheten ser ut - folk var skettrygga på Titanic, båten var ju osänkbar - det slutade inte så väl. Samtidigt var otryggheten enorm inför Y2K, något som var helt grundlöst. Mängden oro speglar liksom inte verkligheten, utan bara upplevelsen av den. Och upplevelsen är just det - en upplevelse, inte en spegling av fakta.
    Och att andelen kvinnor som utsatts för sexualbrott enl NTU ökat med ca 100% har inte heller med fakta att göra utan beror på att...? 

    (De flesta sexualbrott enl NTU skedde utomhus med okänd gärningsman) 
  • Ascendere
    Dorian Ertymexx skrev 2017-01-10 19:08:34 följande:

    Nu får du vara MYCKET mer specifik. Mellan vilka perioder? I vilket geografiskt område? Och vad säger NTU själva om orsaken?


    I Sverige, enl NTU, mellan 2013-2016.

    NTU säger inget om orsaken, vad tror du?
  • Ascendere
    Kung Markatta skrev 2017-01-10 15:20:40 följande:

    BRÅ rapporterar om en dramatisk ökning av otrygghet:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/bra-otryggheten-okar

    Ökningen av kvinnors otrygghet har aldrig varit så stor i Brottsförebyggande rådets (Brå) nationella trygghetsmätningar. I undersökningen som genomfördes förra våren uppgav 31 procent av kvinnorna att de känner sig ganska eller mycket otrygga när de går ut i sitt bostadsområde på kvällarna. Det är en ökning från 25 procent 2015.

    Det är den största ökningen sedan mätningarna startade 2006. Känslan av otrygghet är störst bland unga kvinnor och gamla kvinnor. 12 procent av kvinnorna känner sig så otrygga att de väljer att inte gå ut på kvällarna.


    OBS!

    Lägg särskilt märke till relativiseringen och den nedtonade rubriken. Man fokuserar på att otryggheten ökat, inte på det faktum att fler säger sig utsatts för brott. Till exempel sätter man INTE rubriken "Dubbelt så många kvinnor utsatta för sexualbrott som 2013". Man kunde ha gjort det, men väljer att inte göra det. Varför?

    (Diskutera i smågrupper)
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna