Inlägg från: Ascendere |Visa alla inlägg
  • Ascendere

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    KillBill skrev 2017-01-21 20:30:49 följande:

    Joakim Ruist som publicerat den sista rapporten i ämnet har kommit fram till att kostnaden för invandringen uppgår till 1,3% av BNP (ca 500 kr per innevånare och månad). Jag tycker att det är en kostnad som är försvarbar.

    Ju fler invandrare vi får i jobb desto lägre bli kostnaden för invandringen. På 60-talet när Sveriges arbetslöshet var låg och de flesta invandrare kom i arbete så var kostnaden för invandringen lägre än intäkterna på invandringen dvs invandringen var lönsam.


    Ja, och ju fortare man åker desto snabbare rör man sig framåt. Om vi nu ska ge oss in på avdelningen tautologier alltså.

    Men skämt åsido, förutsättningarna för migrationen till Sverige 60-talet var helt olika dagens förutsättningar med avseende på nästan allt. Det går därför inte att dra så många slutsatser därifrån som är applicerbara på nutiden.
  • Ascendere
    JBL0011111111111 skrev 2017-01-21 22:48:25 följande:

    Först ska säjas ett Jan Ekbergs sist siffor var mellan 1,5-2% av BNP, men detta var 2009. Kostnaden är betydligt högre idag än så. Och det är det som folk inte förstår, detta ökar varje år lavinartat, kostnaderna alltså för invandring. För undrar alla år statistik först så har det i princip inte blivit någon skillnad på hur många invandare som har jobb, utan det är nästan konstant. Och det är klar ju fler som kommer och siffror som ligger på dessa nivåer ju mer urholkas skattebaserna och ju mer andra kommer andra poster att få stå åt sida. Vård, skola och omsorg osv.

     

    Detta är siffror från senaste rapporten från Ruist.

     

    Netto mellan skatteinbetalningar och transfereringar för gruppen "flyktinginvandrare" och anhöriga till dem år 2015 (och i samma storleksordning också 2016): 50 mdr SEK

    Statsbudgeten 2016, U8, Migration: 43,9 mdr SEK

    Statsbudgeten 2016, U13 Jämställdhet mm, delområde nyanlända invandrares etablering 20,7 mdr SEK minus etableringsersättningar 5 mdr SEK

     

    Detta ger en delsumma på 109,6 mdr SEK.

     

    Sen tillkommer kostnader för arbete med "flyktingar" inom statlig/kommunal förvaltning, typ rättsväsende, skolor, etc.

     

    Och med det så landar det total på ca 150 mdr SEK.

     

    Att dela detta på totalbefolkningen i Sverige är definitivt fel, man ska del på antal som har någon sysselsättning viket är 49% enlig SCB. Dock är inte detta sanningen heller utan i detta finns även alla ?fake? jobb som regeringen har och där man inte drar in pengar utan går på bidrag, men vi räknar på 49% ändå och att vi är 10 Mst i dag i Sverige. Så 150 miljarder / (10 miljoner * 0,49) = 30 612, = 2551:-/mån minst för dom som drar in riktigt skattemedel till staten. Snitt lönen i Sverige är ca 30 tKr/Mån och den kommunalskatt man betalar i snitt är 32,12%. Det skulle då innebära att 9636:- i skatt/ mån och av dem går 2551:- till invandring. Det är 26,5% av din skatt går till invandring. Nästan 1/3 går till invandring, det är helt galet mycket.  Till denna enorma kostnad hjälper vi kanske 0,0001% av alla som är på flykt!!! Resten kommer aldrig att ha en chans att komma hit. Invandring som fenomen är det mest ineffektiv sätt att hjälpa folks som är på flykt, om folk började att förstå det.


    Stämmer det där så är det helt galet faktiskt.

    Invandring är en lose-lose situation i det avseendet att man hjälper färre och förstör för ursprungsbefolkningen samtidigt.
  • Ascendere

    Börjar folk i den här tråden ta in att BNP visserligen ser bra ut på papperet, men att detta på intet sätt står i motsats till att vårt land har allvarliga problem på ett flertal områden? 
    Och att bra BNP-siffror inte automatiskt innebär att det finns pengar till vård, skola, polis och andra viktiga samhällsfunktioner? 

    Så kan vi sluta prata förbi varandra tänkte jag. 

  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-23 17:52:20 följande:

    Antalet anmälningar om våld i offentlig miljö har gått ner 62,5 procent i Tensta jämfört med samma period 2015! Polisen själv menar att det beror på att fler poliser syns ute på gatorna.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/placerade-ut-poliser-da-sjonk-brotten-med-62-procent


    Nu väntar vi med spänning på 
    "Fler lärare i skolan ger bättre resultat!" 
    och
    "Fler kirurger och op-sköterskor kortar ner operationsköerna!" 
    och
    "Jouröppna vårdcentraler minskar köerna på akuten!" 
    osv osv
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-26 12:37:27 följande:

    Du raljerar men faktum är att Alliansen under sin tid vid makten varken säkerställde att det utbildades tillräckligt med poliser eller tillräckligt med vårdpersonal. Tittar du exempelvis på den mycket svåra situationen i Stockholms läns Landsting som styrs av M+C+L+KD med stöd av SD så beror krisen framförallt på brist på personal. Eftersom vi pratar om fleråriga utbildningar till både vården och polisen så hade det krävts insatser för flera år sedan för att undvika den situation som vi idag befinner oss i. Detta tror jag att de flesta människor förstår.


    Jag tror inte man ska tänka på de här bristerna ur ett blockpolitiskt perspektiv över huvud taget, utan det är ett generellt samhällsproblem som måste åtgärdas.

    Jag personligen är för övrigt inte en anhängare av Alliansen. 
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-01-26 14:00:18 följande:
    Varför ska man inte tänka på vården och polisen ur ett ut ett blockpolitiskt perspektiv? Alliansen regerade under åtta år och jag ser inte varför man inte ska avkräva dem ansvar för brister som uppkom under deras tid vid makten.
    Därför att det hjälper inte att avkräva ansvar, det löser ingenting, vi måste kräva att regeringen vi har nu  börjar visa handlingskraft och tar tag i de problem vi har här och nu, oavsett om det är SD, Alliansen, MP eller små gröna män som orsakat dem från början.

    Diskussionen om vems fel det är att vi hamnat där vi är nu är så fullständigt ointressant, vad jag vill se är en väg ut. 
  • Ascendere
    Världsmedborgare skrev 2017-01-30 15:56:34 följande:
    Men inte kan du väl påstå att de jag nämner var arbetskaraftsinvandrare.
    Dom var flyktingar från kriget och politiskt förtryck.

    Och just nu så saknar vi arbetskraft i Sverige, så vi är i behov av alla som kommer hit.
    Tyvärr går det inte att välja vilken utbildning en flykting har, så vi måste utbilda de som inte anställningsbara, men det är knappast ett värre problem än att utbilda vilken annan som helst.

    Ut eller invandring är sån´t som kommer att variera över tid, beroende på vilken sits ett land befinner sig i.
    Och vi svenskar var långt över en miljon som utvandrade innan det vände till en invandring.

    Och att ens tänka på att hitta folk som vill arbetskraftsinvandra är dömt att misslyckas.
    Helt enkelt för att det är svindyrt att köpa hit folk, att många andra länder är i samma sits som Sverige, och att vi inte kan dränera andra länder på sin arbetskraft som dom bekostat utbildningen för.

    Alternativen är alltså inte många, så vi får ta tillvara de möjligheter som finns, och inte gnälla så förbannat för att det blir en del problem.
    Det kunde vara långt värre, att ingen ville komma hit eller om alla vände hem.
    Då skulle vi snabbt hamna i en ohållbar situation, där många företag inte skulle ha en chans att sköta sin verksamhet.
    Fast den här "det blir som det blir, vi får gilla läget"-inställningen beror enbart på att vi har en svag och handlingsförlamad regering.

    Det är fullt möjligt att ta kontroll över situationen och dra landet i den riktning vi själva vill. Som det är nu saknas det totalt målbild och visioner, utan allt handlar om att vara reaktiv istället för att styra upp det hela.
  • Ascendere

    I Malmö, som ju som bekant leder utvecklingen, går det så bra att man nu börjar låsa dörren till Akuten på nätterna. Istället måste en väktare släppa in de vårdsökande. 
    Och eftersom väktaren behöver lön, och troligen även OB-tillägg, så blir det ytterligare plus på BNP, och ytterligare en käftsmäll till oss felinformerade som hävdar att utvecklingen går åt fel håll. 

  • Ascendere
    K Kalle skrev 2017-02-08 10:18:17 följande:
    ...och taggtråd och grindar spärrar av Värnhemsskolan.
    ...och Assa Abloys, som bland annat tillverkar säkerhetsgrindar, aktie har ökat över 50% på tre år! 
    Hurra, vad bra det går för Sverige! 
  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-02-08 11:38:44 följande:

    Ja, det går bra för Svensk industri.  Att Assa Abloys aktie har ökat kraftigt beror förmodligen på en orolig omvärld som resulterat i ett ökat intresse för säkerhetssystem (en mycket begränsad del av Assa Abloys omsättning avser försäljning  på den svenska marknaden).


     


    ...och här kommer själva slutklämmen: att det går bra för svensk industri betyder inte nödvändigtvis att det går bra för Sverige som land. Det är bra att svensk industri går bra, men det betyder inte att det inte finns större hot och problem än för 10 år sedan på andra viktiga områden. 

    Att svensk industri går bra kommer inte att 
    - ge oss ett polis- och rättsväsende som mäktar med sin uppgift
    - ge oss en sjukvård där inte alla hamnar på akuten, som i sin tur får lägga patienter i korridoren pga platsbrist
    - ge oss ett fungerande, rätt dimensionerat totalförsvar
    - ge våra gamla pensioner som det går att leva på

    osv osv
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna