Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    K Markatta skrev 2023-09-16 12:50:57 följande:

    Vilka länder beviljar asyl för flyktingar från Sverige?

    omni.se/hotade-familjer-flyr-landet-elever-saknas-pa-skolor/a/P4G5pR

    Hotade familjer flyr landet - elever saknas på skolor

    Uppsala kommun misstänker att ett antal familjer har lämnat staden och flytt utomlands på grund av en akut hotbild mot dem kopplad till konflikten inom Foxtrot-nätverket, skriver Upsala Nya Tidning. Enligt uppgifter till tidningen saknas elever på flera skolor.

    Kommunpolisen Lisa Sannervik bekräftar oron i staden och säger att polisen bland annat får frågor om huruvida enskilda personer finns med på en så kallad dödslista.

    - Man frågar till exempel: "Finns min granne med på listan?" och "behöver vi flytta?"


    Alla länder som skrivit under FNs deklaration om mänskliga rättigheter kan bevilja svenska flyktingar asyl, det är inte svårare än så.

    Varje person har rätt att söka asyl i de länder som skrivit under FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

    Om de asylsökande uppfyller kraven för att vara asylsökande kan eller ska de beviljas asyl.

    Nu tror jag inte att det att vara jagad av kriminella gäng och riskera att mördas är en fråga om asylansökan enligt FN deklaration om mänskliga rättigheter.

    Det är möjligt att det finns andra skyddsskäl, men då är det inte en fråga om asylansökan. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-09-16 15:12:21 följande:
    Jag tycker inte att vi ska leka med elden för att en professor spekulerar om hur vi har hamnat här och han föreslår inte heller att lösningen är nya statslån.

    Hade vi haft en högre efterfråga på kronan utomlands så hade vi kunnat sätta fler kronor i omlopp och på ett relativt säkert vis.

    Jämför med dollarn och hur mycket bättre USA har klarat sig från inflationen och trots rekordstora statslån de senaste åren - cirkulerar dock allt för mycket tillbaka till USA i slutändan så får de genast problem, något som exempelvis China har hotat med otaliga gånger (som håller i en stor del av USAs statsobligationer).
    Nu säger ju professorn att de låga statsskulderna och med det den låga tillgången på svenska statsobligationer internationellt (eftersom dessa till stor del nu ägs av Riksbanken) ger en låg efterfrågan på kronor - vilket ger ett lägre pris på den svenska kronan. 

    'Att den svenska kronan har sjunkit i värde kan paradoxalt nog bero på den låga statsskulden. Den gör att Sveriges lånebehov blir mindre, vilket reducerar mängden statsobligationer som utländska investerare kan köpa. Att Riksbanken äger en stor del av dessa papper hjälper inte ­heller valutakursen, skriver Anders Åkerman, professor i nationalekonomi'
  • Padirac
    Digestive skrev 2023-09-16 18:36:42 följande:
    Jag säger inte emot professorn i fråga.
    Padirac skrev 2023-09-16 17:02:44 följande:
    Nu säger ju professorn att de låga statsskulderna och med det den låga tillgången på svenska statsobligationer internationellt (eftersom dessa till stor del nu ägs av Riksbanken) ger en låg efterfrågan på kronor - vilket ger ett lägre pris på den svenska kronan. 

    'Att den svenska kronan har sjunkit i värde kan paradoxalt nog bero på den låga statsskulden. Den gör att Sveriges lånebehov blir mindre, vilket reducerar mängden statsobligationer som utländska investerare kan köpa. Att Riksbanken äger en stor del av dessa papper hjälper inte ­heller valutakursen, skriver Anders Åkerman, professor i nationalekonomi'
    Ödesfrågan är likväl den internationella efterfrågan på svenska statsobligationer och av den anledning som vederbörande tar upp något svepande här: 

    Att Riksbanken äger en stor del av dessa papper hjälper inte ­heller valutakursen, skriver Anders Åkerman, professor i nationalekonomi

    Vem skulle äga allt fler svenska statsobligationer om omvärlden inte är intresserade av dem? - det vill säga om vi tog nya statslån i ett sådant läge.

    Svar: Riksbanken.

    Det är mycket möjligt att vi skulle ha haft fler statsobligationer i omlopp genom åren men det förklarar bara (till viss del) hur vi hamnade där vi är nu - att så att säga titta i backspegeln. Lösningen är inte att göra idag vad vi eventuellt borde ha gjort igår (alltså för flera, flera år sedan).

    Av alla länder som det går att satsa på i nuläget så tror jag inte att kön är lång för landet med en av de sämsta tillväxtprognoserna på hela Europas kontinent. Man investerar när någonting börjar lämna botten och inte när någonting är påväg mot botten.

    Varför skulle omvärlden - just nu - vara intresserade av våra statsobligationer när de får mer än någonsin av våra produkter, tjänster och naturresurser för en dollar/euro?

    När vi dock börjar vända trenden positivt igen så lär kön till våra statsobligationer att bilda sig rätt fort! - tills dess så bör vi dock utgå från att även omvärlden vill göra bra affärer och att de förstår vad någonting sådant innebär.
    www.business-sweden.com/sv/om-oss/media/pressreleaser/pressreleaser/2022/utlandska-investeringar-i-sverige-rusar-for-andra-aret-i-rad/

    'Business Swedens rapport ?Global upphämtning från krisnivå? som lanseras idag ger facit över förra årets uppsving för företagens utlandsinvesteringar. Sverige fortsatte att stärka sin attraktionskraft som investeringsland och placerade sig på 14:e plats globalt. 
    De utländska direktinvesteringarna i Sverige uppgick till 220 miljarder SEK 2021, vilket är en uppgång på 25 procent från året innan och den högsta noteringen sedan 2008. 
    ? Det var andra året i rad som utländska direktinvesteringar till Sverige ökade, trots pandemin och kriget i Ukraina. Det tyder på att Sverige har en stark och stabil attraktionskraft som investeringsland, konstaterar Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.'

    www.business-sweden.com/sv/om-oss/media/pressreleaser/pressreleaser/2023/internationella-direktinvesteringar-i-varldsekonomin-faller--men-sverige-slar-rekord
    'Internationella direktinvesteringar i världsekonomin faller ? men Sverige slår rekord
    15.09.2023
    De utländska direktinvesteringarna i Sverige uppgick till 512 miljarder kronor 2022 vilket är den högsta noteringen någonsin, och en nästan trefaldig ökning från året innan. Samtidigt föll de globala direktinvesteringarna med 12 procent. ?De försämrade utsikterna för världsekonomin och geopolitiska spänningar har en tydligt negativ påverkan på internationella investeringar,? säger Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.       
    Idag publicerar Business Sweden rapporten ?Moln på investerarhimlen?, som ger en bild av utvecklingen för utländska direktinvesteringar (FDI, Foreign Direct Investment) i den globala och svenska ekonomin. Rapporten visar på ett tydligt fall i direktinvesteringarna under 2022 i samtliga regioner i världen förutom Asien och Sydamerika.
    Sverige går emot strömmen på en europamarknad som i övrigt drog svagt investerarintresse. Den senaste statistiken från SCB (Statistiska Centralbyrån) visar att de utländska direktinvesteringarna nådde rekordnivån 512 miljarder kronor 2022. Detta är den i särklass högsta noteringen någonsin och en nära tre gånger högre nivå än året innan.  
    ? Vi brukar inte fästa så mycket avseende vid de här siffrorna då de till stor del utgörs av finansiella transaktioner och inte kan kopplas till utländska etableringar som Business Sweden arbetar med. Men vi kan konstatera att det finns ett stort intresse från utländska industriella investerare för den svenska marknaden. Det ser vi inte minst i de jätteinvesteringar som är på gång i norra Sverige, förklarar Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden.
     
    Sammanlagt uppgår de utländska direktinvesteringstillgångarna i Sverige till 3 722 miljarder kronor. De utländska tillgångarna är fördelade på 66 procent i tjänstesektorn och 34 procent i tillverkningsindustrin.
     
    I Europa föll de utländska direktinvesteringarna under nollstrecket, vilket innebär en nettoutflyttning av utländskt investeringskapital. I Nordamerika minskade investeringarna med 23 procent jämfört med året innan.'
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-21 19:57:17 följande:
    Samhällsproblem som sopades under mattan och misstänkliggörande av alla som inte höll tyst och rätade in sig i ledet var vad som kännetecknade regeringarna Löfven.
    och du har naturligtvis något material som stödjer ditt påstående?

    Eller är det SD-falangens vanliga gnäll över att rasism inte är rumsren och att de sägs emot och får lov att ta debatten?
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-22 20:34:40 följande:
    Du kan börja med att läsa igenom den här tråden.
    Allt som gnälls om i tråden att SDs narrativ inte står oemotsagt är ingen källa
  • Padirac
    Pehrmedh skrev 2023-09-23 18:22:59 följande:
    Man borde också ställa Reinfeldt. Jöfven, Lööf och några andra inför riksrätt då de förstört landet med sin politik.
    En nygammal nazistisk åsikt om att ledande politiker skall ställas inför riksrätt..  tror att de ett tag menade att det skulle ske i Finspång

    Kräks
  • Padirac
    Rataxes skrev 2023-09-24 16:13:39 följande:

    När man trodde att Annika Strandhäll var socialdemokraternas bottennapp:

    //

    Enligt denna galaxhjärna orsakade sammanslagningen av miljö och näringsdepartementet ett "slukhål " i Stenungsund. 


    Jag är helt övertygad om att du blandar ihop kausalitet och korrelation (positiv eller negativ)

    Detta är del av gymnasiematematik som skall behärskas för högskolebehörighet till tekniska utbildningar om jag minns rätt. Rätta mig gärna om jag har fel.
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-24 16:49:33 följande:
    Så de som ville ställa Trump inför riksrätt är nazister.
    Nu var det ju inte för att Trump var politiker som någon ville ställa Trump inför riksrätt.Tomte
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-26 18:55:59 följande:
    Nu var det ju för att Trump är politiker som de ville ställa Trump Inför riskrätt eftersom de som ställs inför riksrätt är just politiker och politiskt tillsatta tjänstemän.
    Du har missat att det inte räcker med att vara politiker, det krävs också någonting annat för att ställas inför riksrätt.
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-28 19:37:36 följande:
    Som till exempel att politikerna fört en politik som är skadlig för landet. Vilket var vad som stod i den insändare som fick dig att koppla ihop riksrätt med nazism. En koppling som du nu inte tycks vilja kännas vid.
    Så du menar nu att det inte räcker med att vara politiker - utan att det krävs andra skäl för riksrätt?

    Att nazzarna vill anklaga alla politiker för att ha skadat landet och vara landsförrädare och ställa dem inför riksrätt i finspång och avrätta dem är ingenting okänt. 

    Att komma med svepande anklagelser utan substans är väl precis det de gör.  Och du gör det visst också.  Eller har du något i sak att framföra? Vilka politiker, vilka beslut, vad är skälen för riksrätt, finns det saklig grund för detta?
  • Padirac
    Pehrmedh skrev 2023-09-29 10:10:41 följande:
    Nazze = någon som inte håller med Socialdemokraterna, enligt dig.

    Att S samarbetar med ett kommunistiskt parti är tydligen inget problem. Ett parti som fortfarande vill ha öppna gränser och fri invandring.
    Det är en en livlig fantasi som presentas i ditt inlägg.  Det är ett mycket svagt argument du lägger fram 

    Att nazzarna ville ordna en riksrätt och hänga politiker i Finspång är ingenting som har med andra partier eller sympatisörer till nazzarna att göra.

    Nazisters, fascisters och kommunisters auktoritära diktaturkramande har ingenting att göra i ett demokratiskt system.

    Det är väl inte ovanligt att SDvurmarna anklagar alla som kritiserar deras argument och argumentation för att vara sossar och kommunister, eller till och med nazister som deras parti själva har sin ideologiska grund i och såväl gamla som nya medlemar som har dessa sympatier 
  • Padirac
    Pehrmedh skrev 2023-09-29 10:44:50 följande:
    Ständigt detta att SD har sina rötter i nazismen. Som om dagens SD-väljare skulle vara det.

    Såg en ilsken Magdalena på TV och msnnkunde tro att det var en SD-politiker som pratade

    In med militären i invandrarghettona, utvisa kriminella utlänningar och stram migrationspolitik.

    Precis exakt det som hon tidigare kallat nazistiska.
    Tänk, så fort man pekar på SDas ideologiska rötter i nazism och fascism pekas på så påstås.sdt att man anklagar alla deras väljare för att ha nazistiska och fascistiska sympatier. 

    Det är ett uruselt försvar för någonting som inte sagts. SDs ideologiska rötter är vad de är och väljare röstar på olika partier av allsköns anledningar.   

    Militärpoliser kan avlasta polisen i fråga om bevakning och liknande, men militära förband kan enligt lag inte sättas in mot civila. 
  • Padirac
    Pehrmedh skrev 2023-09-29 13:13:20 följande:
    Men det är ju så vänstern beter sig. Man tar ett exempel på vad en SD-politiker sagt och sedan så applicerar man det på hela väljarkåren,

    Som det idiotiska och felaktiga Björn Söder sa.

    Vänstern går i taket samtidigt som man välkomnar en homofientlig kultur till Sverige. Man vill fylla på med människor från länder där homosexualitet är föbjudet och kan leda till dödsstraff.

    På Pride kunde man se flera plakat med texten "Hata SD"

    Får inte ihop logiken.
    Det är snarare du och inte jag som påstår att alla SDare är nazzar i såna fall. 

    Jag har hela tiden skrivit att SDs ideologiska rötter är nazism och fascism, att partiet har representanter och företrädare och medlemmar som kommer direkt ur den bruna myllan. Sen finns det väljare som delar deras ideologiska rötter och så finns det väljare som röstar på dem av andra sakpolitiska skäl.   Ideologiska väljare och sakpolitiska väljare finns för alla partier.

    Så trots att jag skriver det vill du påstå att jag menar att alla SDs väljare är nazister för att det är så vänstern beter sig. Jag skriver att det bara är SDa vuramre och sympatisörer försvarar SDa ideologiska rötter med påståenden om att andra säger att SDs alla väljare är nazzar. 

    Vad drar du för slutsatser av det jag skriver och det du skriver i detta?

     
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-09-30 16:48:34 följande:
    Att du vill koppla ihop alla som inte har samma åsikter som dig med nazisterna är ingenting okänt.
    Näää. det är väl SDs vurmare som anklagara alla som inte stödjer SD för sossar?
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-10-03 17:12:22 följande:
    Beror din SD fixering på att socialdemokraterna kopierar SD:s politik?
    Nä... min fixering vid SD är att de är ett parti med ideologiska rötter i nazism och fascism..och att deras fotfolk inte vill kännas vid detta fast SD själva skriver detta i sin vitbok. 
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-10-05 23:26:01 följande:
    Vad säger det om dagens socialdemokratiska parti att Socialdemokraterna plockar förslag från ett parti med rötterna i nazism och fascism för att sedan presentera förslagen som Socialdemokratiska förslag utan att varken media eller socialdemokraternas försvarare ser förslagen som okarakteristiska för socialdemokraterna?

    Det tycks som om S och SD har samma ideologiska rotsystem men att ett av partierna gett ut en vitbok medan det andra paritet valt att kamouflagemåla sin historia.
    Tänk, det var väl precis det här som SD i sin Bruna Film påstod - att S var nazzar.

    SDs chefsideolog sade innan de släppte filmen - som av historiker och samhällsvetare besktivs oich klassas som historieförfalskning - att SD skulle gå ut med brun propaganda.  SDs ansvarige utgivare erkände sedan i dirketsändning att  filmen inte var sanningsenlig utan grovt vinklad och gav en förvanskad bild av verkligheten.

    Så påståendet du gör om att SD och S har samma ideologiska rötter är enligt SDs chefsideolog brun propaganda. Denna lögn om S är någontoing som SDs fotfolk och vurmare brukar använda, om det är av okunskap eller medvetet varierar säkert mellan personer.

    SD kommer ur den fascistiska och nazistiska övervintrade efterkrigsrörelsen som till stor del bygger på nazisten/fascisten Per Engdahls idéer.  engdahl var drivande inom efterkrikstidens neofascism i Europa.

    Nazism och fascismen har sin grund i den tyska konservativa rörelsen som var en motreaktion mot den socialistiska ideologi som är S historiska grund.
  • Padirac
    nattuw skrev 2023-10-06 20:41:06 följande:
    Tja S har inte några problem med att lansera politiska förslag från "ett parti med ideologiska rötter i nazism och fascism". Och ett partis som utan att få några frågor kan införliva förslag från "ett parti med ideologiska rötter i nazism och fascism"...
    Var det inte den ökände 'man och nöjd' som menade att om två partier oberoende av varandra röstade på samma förslag så samarbetade de.

    Är det du nu skriver att ta det hela ett steg till? 

    Kan du redogöra för de förslag du pratar om på vilket sätt det tagits från ett parti av ett annat parti?
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna