• believe 88

    första försöket RMC

    180611 skrev 2016-01-07 19:00:21 följande:

    Ok! Hur känns det nu då? Har de varit snälla o bra mot er? Mm hatar o vänta vi har ju liksom väntat länge nog kan man tycka.

    Nej vi ska göra alla vul här o provtagning o så men själva IVF:en blir i Linköpings

    På RMC där.

    Hur går det med din mens? Snart dags för mediciner?


    Jo dom har varit jätte snälla mot oss.

    Det finns snart inget värre än att vänta..

    Mensen vet jag inte riktigt vart den har tagit vägen just nu när man väl vill att den ska komma så man kan få börja med medicen så kommer den inte när den ska....

    Har ni hört något ännu?
  • believe 88
    180611 skrev 2016-01-07 19:59:04 följande:

    Ja visst är det konstigt?! Denna mens! Måste ju ändå vara spännande nu när det är så nära? Tänk om det faktiskt fungerar nu? Tänk om du verkligen blir gravid!! Undrar hur det kommer kännas den dagen... (om den nu nånsin kommer) när man äntligen står där med ett +...

    Nä o det har jag ju inte förväntat mig heller iom att det varit helgdag i veckan. Dessutom har RMC i Linköping varit stängd i en månad typ pga ombyggnation. Surt!


    Jo när man inte vill ha den så kommer den och när man vill ha den så kommer den inte...????

    Ja tänk om detta verkligen fungerar. Det är ju en längtan en dröm som kan gå i uppfyllelse.

    Man skulle nog hoppa eller gråta av glädje om man nu verkligen kan få ett + på stickan... eller vad tror du?
  • believe 88
    180611 skrev 2016-01-07 21:42:07 följande:

    Ja det tror jag med! Eller bli helt tyst av ren chock kanske? Är så svårt att tänka sig när man försökt så länge och aldrig sett det där pluset!

    Nu börjar jag dock bli lite fundersam. Fick ju mens i tisdags. Kom lite men inte så mkt. Igår kom i princip inget alls. O idag bara lite flytningar, knappt färgade. Hur ska man tolka det? O andra sidan försvann mina ömma bröst i morse typ...


    Ja man vet ju aldrig hur man skulle reagera. Man har ju längtat såååå länge nu. Så man vill ju bara att det ska ske....

    Oj då det var ju konstigt. Brukar den en vara så?
  • believe 88
    180611 skrev 2016-01-08 19:33:19 följande:

    Ja precis! Visst längtar man!!! Gick hem från jobbet idag, i snön. Gick o tänkte på barn o pulkaåkning o hela den biten... man längtar ju men samtidigt vågar man knappt tänka tanken. Rädd för o bli ledsen hela tiden. Kan du känna så?

    Nä den brukar inte vara sån. Hmm typiskt att den bli konstig nu. Hur går det med din mens?


    Tycker att man blir påmind varje gå man ser ett barn. Lika jobbigt. Känns som alla har något man själv vill ha. Dom som säger att man ska vänta med barn "dom är bara då jobbiga" och då tänker jag varför ska ni få barn om ni tycker dom är så jobbiga och vill som gärna vill ha kan inte..

    Jo min mens kom nu i natt och jag fick påbörja med mina sprutor i morgon?
  • believe 88
    180611 skrev 2016-01-09 19:30:17 följande:

    Precis visst blir man arg och tycker att livet är såå orättvist! Jag kan liksom fortfarande inte förstå att vi faktiskt sitter i den här situationen. Känns helt overkligt för mig. Så svårt att fatta. O andra sidan var jag ändå ganska förberedd på att den kan ta tid då både mina föräldrar och svärföräldrar fått kämpa men ändå. Känns som om det är en dröm ungefär. Hur känns det för dig?

    Ok! Nu börjar det! Vad börjar du med för sprutor nu då? Spelar det någon roll när på dagen du tar dem? När ska du på VUL?


    Jo det har du helt rätt i en dröm som man tror ska vakna upp från men sen kommer man på att det är inte dröm verkligheten är hemsk ibland..

    Jag ska börja med gonal ska jag börja med sen en annan oxå. Och dom ska tas på kvällen ungefär samma tid.

    På fredag ska vi på VUL.
  • believe 88
    Niaa skrev 2016-01-10 09:10:28 följande:

    Hejsan! Jag hoppar gärna in här!

    Jag och sambon har försökt i lite mer än två år nu och den 25 januari är vi äntligen kallade till första mötet med läkare på RMC i Malmö.

    Vi är oförklarligt barnlösa, jag har något högt tsh så medicineras med levaxin men ännu inget plus trots att mina värden nu klassas som bra!

    Kommer någon av er att göra insemination först eller ni får göra IVF direkt? Jag är lite skeptisk till chanserna med insemination och känner mig så otålig nu!


    Hej vad roligt att du vill vara med här inne?

    Så spännande för er att ni får börja eran resa.

    Vi ska göra Ivf direkt. Då min sambos spermier är något försämrad så är det ivf för våra del.

    Hoppas bara att det går vägen.
  • believe 88
    Niaa skrev 2016-01-10 10:31:33 följande:

    Ja, någonstans känner man ju att det är nu eller aldrig nu. Samtidigt som jag känner mig glad och lättad att vi äntligen ska få hjälp så är man ju samtidigt mer rädd än någonsin förr :-/

    Okej, har du fått reda på när första försöket blir? På kallelsen vi fick hemskickad står det att vi får vara beredda på väntetid om vi vill skippa inseminationen och köra på ivf direkt.


    Jo jag kan ju säga själv att jag är livrädd och samtidigt väldigt nervös..

    Jag ska börja med sprutorna idag och sen vul på fredag och sen där efter så får vi se.

    Det kan vara kö men behöver inte vara det.
  • believe 88
    regnbagsbarn skrev 2016-01-10 16:58:43 följande:

    Vill bara önska er alla lycka till.

    Vi (samkönat par) har gått på RMC I Malmö och har blivit gravida 2 gånger. Första gången slutade tyvärr i MA. Denna gången vet vi inte hur det går. Än så länge är vi i v 10. Vi gjorde 4 inseminationer och ett IVF-försök. För mig var hormonbehandlingen innan äggplock riktigt jobbig men såklart värd allt såhär i efterhand. Mitt tips såhär innan ni kör igång är att ta hand om varandra och våga tro på att det lyckas. Som läkaren sa till mig, de allra flesta som vill ha barn får barn, det är bara resan dit som är lite olika lång :)


    Oj så roligt att höra. Grattis och lycka till
  • believe 88

    Ja självklart att jag ska berätta hur det går. Jo jag hade tänkt att jobba på som vanligt, då ingen på mitt jobb vet något.

    Vårat förhållande har nästan blivit ännu bättre nu under denna tiden med alla undersökningar och allt. Pratat och diskuterar och delar alla tankar vi har. Visst att man blir små irriterad och sånt men det är väl livet. ?

  • believe 88
    180611 skrev 2016-01-10 19:20:14 följande:

    Ok! Blir säkert jättebra! Har också tänkt jobba som vanligt! Kan du ta ledigt med kort varsel o så?

    Ja jag förstår vad du menar. Till största delen har vi faktiskt kommit närmare. Men de sista veckorna över jul har varit tuffa på många sätt. Dessutom är vi mitt uppe i ett husbygge vilket kräver en hel del energi det med. Vi är nog bara trötta. Men funderar ändå på att kanske planera in en liten date????


    Ja men det blir bara svårare och svårare. Min chef börjar liksom undra varför jag helt plötsligt behöver vara ledig så ofta som det har blivit sista tiden.. men man vill ju inte säga riktigt vad man ska göra..

    Husbygge säger du. Då kan jag förstå dig inte alltid så lätt..
Svar på tråden första försöket RMC