Inlägg från: Dr Nail |Visa alla inlägg
 • Dr Nail

  Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

  Opartiskhet (från journalistikens synpunkt) är dock mer än att inte ta ställning för/emot en viss sida. Opartiskhet innebär också att sträva efter sanning i sin rapportering, och att nyheterna är relevanta och får det utrymme de förtjänar.

  Med det sagt så tycker jag att Public service är relativt opartiska. Här ligger betoningen på "relativt" för att det är omöjligt, praktiskt sett, att vara helt opartisk.

 • Dr Nail
  Hykkk skrev 2016-03-02 18:45:10 följande:

  Ingen människa och därmed ingen media är opartisk. Jag tycker att det är obehagligt att SVT och SR fått stämpeln som opartiska och sanningssägare eftersom det finansieras av skatter.

  Jag förstår att alla multikulturalister anser att public service är opartiskt när 80 % av de anställda röstar rödgrönt varav 50 % MP, och man konstant promotar mångkultur och hög invandring som något bra.

  Hade det varit 80 % högerväljare, varav 50 % SD-sympatisörer anställda samt att kritik mot invandring och mångkultur var normen på public service så hade många rödnäsor ansett att det var extremt partiskt.

  Jag menar på att det är dags att avskaffa public service då det inte är mer än en propagandakanal för vänstern, och en sådan skall inte skattefinansieras av hela folket.


  De finansieras väl inte med skatter? Eller, vissa av deras lokaler, dvs. själva byggnader finansieras med skattepengar, men inte själva produktionen.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?