Inlägg från: Arnes mirakel |Visa alla inlägg
  • Arnes mirakel

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2019-06-17 23:23:15 följande:
    Jag tycker mest att det är ett problem att det finns personer som du som drar långtgående slutsatser av bedömningen av 50 anmälningar under 7 år där 12 anmälningar av någon som jobbar med opinionsbildning bedöms ha slagsida mot Gal. Det borde vara klart för de flesta att dessa 12 anmälningar inte är representativa för de kanske tiotusentals program som har sänts sedan 2012.
    Det finns fler som sett problem med fritt tänkande individer. "Om vi för kommunismens skull är tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, må vi inte vika tillbaka för detta offer." - Lenin

    Alla som följer SVT kan ju se att de är vänstervridna. Ett bevis så gott som något är att varenda vänsterskribent sitter nöjd med vad SVT presterar.
  • Arnes mirakel
    KillBill skrev 2019-06-18 12:21:58 följande:

    Kollade igenom rapporten och det är tydligt att den baseras på subjektiva värderingar och att Näringslivets medieinstitut har valt att inte inkludera fällningar i granskningsnämnden som inte stämmer med den bild som  Näringslivets medieinstitut vill förmedla.  Vissa av fällningarna i granskningsnämnden skulle av en annan betraktare säkert klassas som politiska (med slagsida mot höger) och eller som GAL- TAN (med slagsida mot TAN)


    Några exempel:



    Här är två fällningar som Näringslivets medieinstitut av någon anledning valde att inte inkludera i sin granskning: 



    Här kan du läsa de fällningar som Näringslivets medieinstitut utlämnade:


    http://www.mprt.se/casedecisions/212637.pdf
    https://www.mprt.se/casedecisions/226148.pdf


    Här kan du läsa Näringslivets medieinstitut rapport:
    https://naringslivets-medieinstitut.se/wp-content/uploads/2019/06/Rapport_NMI_Public-service_GAL_TAN_190611.pdf


    Ett av inslagen du ojar dig över handlar om högerextremister som reser till Ukraina.

    Hur ofta gör statens media repotage om vänsterns resor till andra länder och vad de gör där?


  • Arnes mirakel
    KillBill skrev 2019-06-18 20:04:16 följande:
    SVT blev alltså fällt pga av att högerextremisterna skildrades okritiskt. Är du upprörd över att statens media inte har skildrat vänsterns resor till andra länder lika okritiskt?
    Du missade att svara på frågan.

    Jag kan dock svara på din fråga. Nej. Jag är inte upprörd över något som sker på SVT. De levererar vad man kan förvänta sig.
  • Arnes mirakel
    KillBill skrev 2019-06-18 21:08:38 följande:
    Jag tror som dig att det är mycket ovanligt att SVT eller annan public service gör okritiska reportage om vänsteranhängares resor till andra länder.
    Jag har nog aldrig sett SVT kritisera vänstern överhuvudtaget.
  • Arnes mirakel
    Digestive skrev 2019-06-19 09:42:04 följande:
    När en mediaform mer eller mindre är fullständigt förutsägbar så beror det helt enkelt någonting.

    Den som hittar adekvat kritik mot exempelvis genusvetenskapen eller program som lyfter fram och djupdyker i exempelvis Jordan B Peterson tankegods (i Public Service)... kan se sig själv som ett modernt mirakel.
    ...och när en mediakår unisont hyllas av det politiska block som regerat landet i stort sett oavbrutet de senaste 100 åren borde intellektuella krafter reagera.

  • Arnes mirakel
    nattuw skrev 2019-06-20 05:22:16 följande:
    Om det är en skröna så är det en rätt väl etablerad sådan:
    "I Norge har man på senare tid börjat landa i den senare slutsatsen. Nyligen beslutade landets vetenskapsråd att frysa alla pengar till genusforskning. Beslutet anses ha utlösts av en dokumentärserie i sju delar, Hjernevask (hjärntvätt), som våren 2010 sändes i NRK."
    Johan Ingerö: Hur går det för Norge utan genusvetenskap?; Publicerad i SVD 2011-12-06 ( www.svd.se/hur-gar-det-for-norge-utan-genusvetenskap ).

    Serien Hjernevask finns att hitta på Youtube.
    Fråga: hur mycket pengar plöjer svenska skattebetalare totalt ned i genus-rappakalja? Har svårt att kalla det forskning.
  • Arnes mirakel
    KillBill skrev 2019-06-22 12:10:43 följande:
    SVT rapporterar om vad som händer i dessa frågor. När det gäller murbygget så finns det exempelvis en stark opinion mot bygget i USA och den måste SVT självklart skildra. När det gäller HBTQ så har SVT vid många tillfällen rapporterat om det vidriga situationen för HBTQ i Saudiarabien och Iran. Googla så får du se. 
    Men sluta...

    Det finns mängder av olika opinioner. För och emot allt möjligt. SVT väljer så gott som alltid en vänstervinkel. Det är också detta kritiken mot SVT består i.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?