Inlägg från: Tobben |Visa alla inlägg
  • Tobben

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Att musiken som spelas i SR skulle slumpas fram låter som en ren fantasi.
    Om det är slumpen som avgör vilka låtar som spelas, varför spelas samma låtar på så många kanaler? Varför spelas samma låt flera ggr om dagen?

    Sveriges radio har blivit så katastrofalt dåligt att det är helt omöjligt att stå ut med dem en hel timme.

  • Tobben
    Flash Gordon skrev 2021-03-01 10:48:39 följande:

    Inom en given spellista.

    Det Nattuw egentligen talade om är att den spellistan innehållar artister och låtar du inte har på ditt egenvalda hemmabibliotek på Spotify eller i din egenvalda skivsamling.

    Då kan du upptäcka nya artister om du lyssnar på radio.

    Jag jämför det med att låta Spotify slumpa fram låtar.


    Den spellistan verkar isf delas mellan flera radiokanaler och dessutom innehålla få låtar.

    Jag har en vag aning om hur det går till att bestämma hur ofta låtarna på listan ska spelas, men jag vet inte riktigt hur det går till när listan över låtar bestäms. Att det är väldigt enformigt musikutbud vet jag dock. Chansen att jag skulle upptäcka något nytt känns väldigt låg. En slumpgenerator på spotify tror jag skulle vara mycket bättre.
  • Tobben
    Flash Gordon skrev 2021-03-01 12:55:53 följande:
    Just spellistan på P2 (som Nattuw pratade om) finns nog inte på så många andra radiostationer. Däremot finns ju den musiken på streamingtjänster och till salu i skivbutiker.

    "Heavy rotation" var ett begrepp på MTV redan på 80-talet. Kolla in Dire Straits video "Money for Nothing".

    Popkanalerna har ett snarlika utbud på musiken men även där finns det ju gott om privata alternativ som fyller olika  nischer. 
    Ajdå, jag missade den lilla detaljen att det var P2 det rörde sig om. Just P2 är väl den enda kanal som kan tänkas tillföra någon som jag inte hör på annat håll. Vad gäller P3 och P4 samt de flesta reklamradiokanalerna är det dock väldigt liknande spellistor. Jag undrar ibland om det är så att skivbolagen ger någon slags stimrabatt på vissa av låtarna.
  • Tobben
    Rataxes skrev 2021-03-08 10:10:12 följande:

    Idag är det 60 år sedan Radio Nord utmanade det svenska radiomonopolet.

    Regeringen Erlander fick Tokfnatt och övervägde att sätta in störsändare mot radiopiraten. Något som inte ens gjordes mot nazisternas propagandasändningar 20 år tidigare.

    ledarsidorna.se/2021/03/den-attonde-mars-dagen-som-forandrade-sverige/


    Sossarna skulle väl aldrig få för sig att störa nassarna?!
    Komiskt att påstå att radio nord skulle riskera att skada demokratin. Men vänsterns demokratin skiljer sig i och för sig ordentligt ifrån vad vi som inte är kommunister anser vara demokrati.
  • Tobben
    FDFMGA skrev 2021-03-09 14:04:45 följande:

    Aha, så sossarna är kommunister.

    Det var väldans


    Det är väl ganska uppenbart.
  • Tobben
    FDFMGA skrev 2021-03-10 11:06:39 följande:
    Nej, det som är uppenbart är att du är okunnig.

    Men å andra sidan kan man ju se det som att du är jätteduktig som lärt dig benämningen kommunist - en första ansats till att förstå begreppets innebörd - man skulle kunna påstå att du lärt dig krypa men fortfarande kämpar med att lära dig gå.
    Väldigt sakligt och pedagogiskt förklarat av dig. Tack för det!
  • Tobben
    FDFMGA skrev 2021-03-10 14:05:30 följande:
    Förklarade innebörden av begreppet kommunism gjorde jag emellertid inte.

    Jag skrev ju bara att du är jätteduktig som lärt dig skriva kommunism - och påpekade lite snällt att du fått det där att socialdemokraterna är kommunister om baknaveln.

    Att ta reda på begreppets innebörd får du däremot göra själv.

    Lycka tillSolig
    Du verkar inte tro att jag läser det du skriver, men ändå formulerar du dig som att du skriver direkt till mig. Jag uppfattar det som något märkligt. Men det kanske är så att du inte tror att jag förstår vad du skriver. Oavsett: Väldigt sakligt och pedagogiskt förklarat av dig. Tack för det!

  • Tobben
    FDFMGA skrev 2021-03-10 15:13:44 följande:
    Utmärkt att du läser inläggen.

    Hoppas du förstod att du fått betydelsen av kommunism om baknaveln, sossarna är inte kommunister.

    Dock en eloge till dig - det är inte alla som lärt sig skriva kommunism.
    Nu skrev du att du hoppades att jag förstod att fått betydelsen av kommunism om baknaveln. Bara det är du värd en eloge för. Jag skulle kunna upprepa det jag skrev några ggr också och klappa mig själv på ryggen, det vore lite skoj.

    Fint att du har koll på sossarnas agenda. Vänsterpartiet tar också avstånd från kommunismen, deras tidigare partinamn till trots.
    SD påstår att de inte är rasistiska.
    Vad man påstår och vad resultatet av den politik man för är två olika saker. Jag tycker inte att det är särskilt svårt att se likheter mellan ett och annat som hände i Sovjet och vad som har hänt i Sverige de senaste 100 åren. Vill du ha en annan etikett på det än kommunism må väl i så fall vara hänt.

    Du behöver inte upprepa det du just skrev, jag har redan läst det.
  • Tobben

    Lokalradion på p4 här där jag bor har just nu som främsta mål att agera propagandaapparat för vaccinets förträfflighet, trots andra kanalers rapporter om biverkningar. Man undrar vilka som ligger bakom denna envetna kampanj.

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?