Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    SR/P1 "Snedtänkt" i avsnittet "Om subkulturen Östermalm" nämns att på 1980 talet hade Östermalm Stockholms livaktigaste socialdemokratiska arbetarkommun. Vilket berodde på att många som jobbade på SVT bodde på Östermalm. Och om man jobbade på SVT så var det bra att vara med i en "sosseklubb" eftersom det var där man träffade sina kollegor efter arbetet.

    Programledaren gissade även på att det pratades mer tablåläggning än skatter på dessa möten.

  • nattuw
    klyban skrev 2021-11-15 14:38:42 följande:

    Vad är det för sosseklubb du pratar om, är det det Socialdemokratiska arbetarpartiet du nu pratar om?
    Vad baserar du allt du skriver på?


    Det står i det inlägg du citerade. Första meningen.
  • nattuw
    klyban skrev 2021-11-19 16:00:06 följande:
    Och om inte SVT/SR är opartiska, vad är opartiskt då, samnytt
    Det finns ingen naturlag som styr balansen mellan partisk och opartisk media så varför skulle ett partiskt SVT/SR kräva att det måste finnas ett opartiskt alternativ?
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-11-23 23:18:58 följande:
    Vilka krav menar du ska vara uppfyllda för att få olika anställningar inom PS?  Vill du ha en politiserad och åsiktskontrollerad grupp av anställda?
    Om personen som rekryterats tidigare har haft en roll där personen uttalat stött ett parti eller en organisation och den nya rollen innebär ett krav på opartiskhet så är rekryteringen olämplig. Det oavsett om det handlar om en före detta ledarskribent för Nordiska motståndsrörelsens tidning eller en före detta ledarskribent för Socialdemokratins husorgan.

    Om rekryteringarna uteslutande "råkar" ske från en grupp som har en viss politisk uppfattning så får vi en politiserad och åsiktskontrollerad grupp av anställda. Därför är det, om opartiskheten verkligen är viktig, viktigt att titta på hur personerna tidigare agerat. Och om opartiskhet är ett uttalat mål så är det inte konstigare att det ställs krav på att personen inte tidigare aktivt jobbat för ett politiskt parti (eller en icke önskvärt organisation) än det är för vilken arbetsgivare som helst att granska om den sökande har rätt kompetens för jobbet.
  • nattuw
    klyban skrev 2021-11-24 11:56:04 följande:
    Men kanske NÄSTA gång får vi reda på en nyhet som inte är opartisk, men stora frågan är varför tar det en så satans tid att påvisa att SVT/SR inte är opartiska.
    Det har redan påvisats att SVT inte är opartisk. Vilket du har valt att inte låtsas om.
  • nattuw
    klyban skrev 2021-11-24 11:56:04 följande:

    Nä, det går faktiskt vara hur opartisk som helst om man väljer ett yrke där opartiskhet är nödvändigt som för SVT/SR


    Jimmie Åkesson som chef för SVT nyheter, inget problem enligt klyban.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-11-24 13:01:07 följande:
    Då kanske du kan utveckla dina tankar om följande:

    Vilka krav menar du ska vara uppfyllda för att få olika anställningar inom PS?  Vill du ha en politiserad och åsiktskontrollerad grupp av anställda?

    Har du i så fall någon tanke på hur detta skulle kontrolleras och regleras?  Finns det lagar som står i vägen för hur du tänker dig att det skulle fungera?

    Är det chefer som skall ha en politisk tillsättning inom PS? I så fall vilka politiska strömningar anser du skall få vara representerade? Illiberala, antidemokratiska, nazistiska, fascistiska politiska strömningar? 

    Vilka chefer med vilka politiska övertygelser låter detta genomsyra sitt arbete menar du? 
    Det finns inget som behöver utvecklas. Det du frågar om var redan med i det inlägg du citerade.
  • nattuw

    Aron Flam  och Jens Ganman håller på att skriva en bok om Public Service. I "Jens Ganman Vs Regeringen" samtalar de om boken och av innehållet i podden kan man misstänka att boken kommer att innehålla en del kritik av Public Service.

    Även om boken nog ligger en bit fram i tiden så kanske podden kan intressera de som skrivit i tråden:


  • nattuw
    Flash Gordon skrev 2022-01-04 10:40:21 följande:

    SVT iscensätter ett inslag med en "tankande bilist" vid en bensinmack vid Globenområdet i Stockholm som är positiv till höjningen av bensin- och dieselpriserna.

    twitter.com/boyeunique/status/1478274680620560388

    När kvinnan ska "tanka" så tar hon slangen för LASTBILAR och låtsas tanka en Volvo personbil. Som om hon aldrig har tankat en bil i hela sitt liv.

    Internet avslöjar dessutom att vare sig hon eller någon annan i hennes familj ens äger en bil och att hon har ett välbetalt tjänstemannajobb i offentlig sektor och bor några minuters gångväg från tunnelbanan.

    "Absolut! Allla gånger!" svarar hon på frågan om det är rimligt att "höja priset för klimatets skull"

    Jo, man kan ju tänka sig det när man själv inte drabbas.

    SVT skapar alltså FAKE NEWS genom att göra teater av "ett besök på bensinmacken" med en person som är strålande positiv till prishöjningen som skedde vid nyår.


    Ibland önska man att journalisterna skulle haft tillgång till bil så att de hade kunnat ta sig ut i landet för att prata med de människor som bor utanför storstäderna och som därmed faktiskt berörs.
  • nattuw
    Egon den stora skrev 2022-01-12 11:55:58 följande:

    Varför behövdes detta beslut?


    Beslutet behövdes för att de inte skulle behöva stämpla S som främlingsfientligt. Ty ibland går det fortare att vända den politiska kappan än att göra en kontring i hockey.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?