Inlägg från: 100kgpappa |Visa alla inlägg
  • 100kgpappa

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    boomstar skrev 2016-02-14 11:20:44 följande:

    Haha Tino Sanandaji dyker alltid upp när rasister och sd'are ska försöka hitta en källa för sitt främlingshat. Det där med att han har "snorkoll" är det nog bara du och dina gelikar som tycker. Jag läser artikeln du länkar och ser bara hans tjat om en enda tes; att färre flyktingar borde räknas som akademiker. Det är hans privata värdering. Det hjälper inte att han stoppar in några diagram i artikeln. Det blir fortfarande inte mer vederhäftigt än en kommentar här på FL.

    Han har en uttalad agenda att motarbeta invandring och vänsterrörelse i Sverige. Vilket blir extra lustigt eftersom han själv är invandrare och fick sin utbildning av den offentlgt ägda vänster-välfärd vi hade i Sverige, som nu håller på att monsteras ner, under hejarramsor av honom och er andra högerskrikare.

    Men framförallt, vad har ditt inlägg med SVT att göra? Tråden handlar om huruvida SVT och public service är partiska eller inte. Artikeln du länkar till handlar om hur andelen akademiker bland flyktingar ska räknas.Vad menar du att det har med SVT att göra.

    Den enda kopplingen jag hittar är att Tino Sanandaji var programledare i SVT debatt-programmet Mosaik år 2000. Så om du försöker hävda att SVT är partiskt för att såna främlingsfientliga högerskrikare som Tino Sanandaji inte får komma till tals där, så blev det nog lite fel där va..

    PS. Ett citat från er SD'ares husgud Tino Sanandaji: ?SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ:?

    www.etc.se/ledare/att-tala-med-trollen


    Ge ett exempel på när han inte har korrekta uppgifter?

    Tino redovisar bara fakta helt osminkat och utan politiskt filter.

    Sen att verkligheten mer överensstämmer med högern åsikter idag än det önsketänkande vänstern ägnar sig åt gör inte det ganska säger mindre sant.

    Ingen har vad jag läst kunna slå honom på fingrarna, däremot försöker man hela tiden smutskasta honom för att han inte rättar in sig i ledet som så många andra.

    Det har ingenting med hans privata värderingar att göra, utan vilja definition man använder sig av när definierar någon som högutbildad.

    Och SVT gjorde hör en medveten vinkling åt vänster istället för att hålla sig till fakta. Och det är det frågan handlar om.

    Och vad har hans invandrarbakgrund med saken att göra, typiskt vänsterfolk att vara så fixerade vid folks bakgrund.

    Att länka till etc är som att länka till exponerat, inte vidare trovärdigt.

    Jag har väl aldrig sagt att inte SVT låter alla sidor komma till tals, (nu hittar du bara på saker) däremot att de inte gör det lika mycket, och gärna vinklar lite åt vänster.

    Men som sagt, ge gärna ett exempel på när har haft fel.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-02-14 10:52:10 följande:

    Jag hittar ingen uppgift i din länk om att antalet analfabeter bland Syrierna skulle uppgå till 40%. Är du säker på att du har postat rätt länk?

    Faktum är att jag starkt ifrågasätter uppgiften om att det skulle finnas en hög andel analfabeter bland de syriska flyktingarna. Syrien hade innan kriget ett väl utvecklat skolväsende  och bland de flyktingar som från Syrien så finns det en överrepresentation bland dem som har en bättre utbildning. Det enda problemet bland Syriska flyktingarna gäller de barnen som inte har fått en riktig utbildning de fem senaste åren. Men man brukar inte ens i Sverige definiera barn som analfabeter.


    Nä, de 40% stod inte med där, men har nämnts tidigare. Jag kan dock ha blandat ihop det med att 40% endast har grundskola.

    I vilket fall så är ju utbildningsnivån avsevärt lägre än det svenska snittet ( och tittar vi på länder som Afghanistan och Somalia/Eritrea lär ju utbildningsnivån vara betydligt lägre än I Syrien, som var ett fungerande land för inte så längesen), medans SVT försökte ge sken av att utbildningsnivån är högre.

    Kompetensregn kallade man det, och det är faktiskt bara skrattretande
  • 100kgpappa

    Jag håller faktiskt med lagge2 här, vad är det för mening med att ge källor, när individer som boomstar ändån avfärdar källor som motsäger hans åsikter som rasistiska, och kallar diagram baserad på fakta för personliga åsikter.

    Då blir det ju helt meningslöst.

  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-02-14 22:29:13 följande:

    Att det skulle finnas 40% analfabeter i Syrien är inget annat än struntprat.

    SVT har inte påstått att syrierna varit bättre utbildade än svenska folket. SVT har påstått att var 3:e syrier som kom till Sverige 2014 var högutbildad (med högutbildad menade SVT de som hade minst 2års eftergymnasial utbildning).

    När SVT jämförde utbildningsnivån mellan syriska flyktingar och alla de som vid tillfället var inskrivna vid arbetsförmedlingen så visade det sig att det var vanligare att en syrisk flykting hade eftergymnasial utbildning på minst två år än att någon som var inskriven vid den svenska arbetsförmedlingen hade motsvarande utbildning.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad


    Andemeningen i "nyheten" var att det regnade kompetens över Sverige, och det var helt enkelt inte sant om man synade siffrorna.

    I Norge gjorde man en analys som sa att det kommer att vara svårt att få de syriska immigranter i arbete, då majoriten har mycket låg utbildningsnivå.

    www.nrk.no/norge/skoleforsker_-_-syrere-vil-ha-store-problemer-i-norsk-arbeidsliv-1.12705545

    SVT: kompetensregn

    NRK: 2/3 har stora brister i grundläggande ämnen.

    Nu kommer väl boomstar att säga att NRK är springgossar till SD och att det bara är Thomas Nordahls personliga uppfattning om vad som är låg utbildningsnivå...
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-02-14 22:41:50 följande:

    Förutsatt att du inte hämtar dina källor från rasistiska eller främlingsfientliga kanaler så behöver du väl inte bry dig om sådan kritik?

    Jag tycker att det är ett mycket märkligt agerande att sluta publicera belägg och källor pga vad andra tycker. Vågar man inte publicera källor så har man inget i samhälls- eller politikforumet att göra.


    Jag tänket inte sluta länka till källor, men det blir smått komiskt när vissa bara avfärdar dem för att de inte passar deras åsikt.

    Syftar dock inte på dig, då du både kan föra en debatt utan att börja med personangrepp, och faktiskt svarar på det man skriver.

    Trollen tänker jag inte ens bemöda mig med att svara på längre.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-02-16 20:41:57 följande:

    SVT har definierat högutbildad som någon som har minst 2 års eftergymnasial utbildning (vilket tydligt framgår av det aktuella inslaget). SCB och Högskoleverket definierar högutbildad som som någon som har minst 3 års eftergymnasial utbildning.

    Jag tycker att SVT borde ha hållit sig till den etablerade definitionen av högutbildad. Hur hög andel av syrierna som är högutbildade enligt SCBs och Högskoleverkets definition är inte klarlagt.

    Du jag Tino Sanandaji och andra som uttalar sig om utbildningsnivån på de syriska flyktingar som kommit till Sverige genom att peka på exempelvis statistik från Norge eller som pekar på tidigare års statistik spekulerar bara. Hur många högutbildade flyktingar som kom till Sverige i fjol vet vi faktiskt inte.

    En sak är klarlagt. Under 2014 ansökte 1689 syrier om att få sin utbildning godkänd hos UHR (Universitets och Högskoleverket). Det är den högsta siffran någonsin för en enskild flyktinggrupp och uppgiften gäller högutbildade flyktingar/flyktingar med någon form av akademisk utbildning.


    Kan väl stämma rätt bra med de siffror som säger Att 10% av befolkningen i Syrien är Högutbildad.

    Kan vara så att vi får lite högre procent, då man kan utgå från att de högutbildade har större ekonomiska möjligheter att ta sig hit.

    Fördelning högutbildad / lågstadienivå skiljer sig nog inte nämnvärt mellan Norge och Sverige, nån procent hit eller dit max.

    Så vi kommer över överskådlig framtid ha ett problem med nyanlända som har väldigt låg utbildningsnivå, och som troligtvis aldrig kommer att komma upp i motsvarande Svensk snittutbildning.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-07-23 20:38:31 följande:

    Vad är problemet? SVTs rapportering har väl varit korrekt?


    Problemet var väl att SVT försökte få det till att det var en högerextremist och inte en muslim som var gärningsman, genom att utelämna den ena uppgiften.

    Fria tider hade en mer seriös rapportering där båda uppgifterna fanns med, både att han sagt att "jag är tysk", och att han skrek "gud är stor"

    På en fråga i chatten om de kände till att gärningsmannen skriket Allah akbar så svarar även hon från SVT att det stämmer.

    Men de valde alltså att inte ha med i sin rapportering, och då kan man ju fråga sig varför?
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-07-24 01:27:03 följande:

    Nu har jag läst hela SVT chatten (den finns arkiverad) och ditt påstående om att SVT ska ha bekräftat att gärningsmannen utropat "Allah Akbar" stämmer inte!


    Då har de tagit bort det, för det stog där när jag läste.

    Men på vilket sätt var det fastställt att han sa att var tysk då?

    Det fanns två obekräftade uppgifter, antingen rapporterar man båda, eller ingen.

    Sen om jag förstått det rätt (såg inte programmet) så på rapport vid 18 igår så sa man att mannen var tysk medborgare, men hans dubbla medborgarskap i Iran nämndes inte, vilket också är mycket märkligt.
  • 100kgpappa

    Fast troligare har vi inte läst samma chat, kollade lite nu, och det finns ju många inslag om händelsen, och den chatten jag såg nu är inte samma som jag läste först. (annan person som skriver)

    Däremot hade de med uppgiften om allah akbar i den nyheten, så lite bättre rapporterat nu i efterhand.

  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-07-24 11:37:05 följande:

    SVT får frågan som du pratar om men svaret är bara ett helt annat än det du påstår. 


    Jag kan läsa, det stog "Det stämmer", minns det mycket tydligt då jag läste om händelsen på både brittiska, tyska och svenska sidor, och noterade skillnaden i rapportering, och frågan låg framme i chatten på SVT.

    Finns ingen anledning för mig att hitta på, du har helt enkelt inte läst på samma ställe som jag (eller så har de redigerat svaret).
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2016-07-24 11:44:08 följande:

    SVT har rapporterat om gärningsmannens dubbla medborgarskap. Att SVT väjer att inte publicera nyheter innan nyheterna är verifierade är ett bevis på att SVT är en seriös nyhetskälla.


    Men uppgiften om hans dubbla medborgarskap släpptes ju inte delat (från tyska polisen alltså), dvs att de först sa att han var tysk, och sen la till att han även var iranier 10h efter.

    Utländska medier rapporterade om det dubbla medborgarskapet direkt.

    Det är ingen stor grej, men när man konstant ser såna här små vinklinga, utlämnande av fakta osv, så ser inte jag SVT som helt neutrala i sin nyhetsförmedling, det märks att det mest arbetar vänsterpartister och miljöpartister där.

    Dock avsevärt mycket seriösare än aftonbladet, DN och expressen.
  • 100kgpappa
    KillBill skrev 2017-09-05 08:28:35 följande:

    Jag betraktar i alla fall Förenta Nationerna som mer objektiva än staten Israel som är part i målet och jag tror att de flesta håller med mig om detta.


    FN är ungefär lika neutrala i den konflikten som Sveriges regering är!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?