Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    FDFMGA skrev 2016-02-09 08:28:39 följande:

    En bilburen och beväpnad styrka gripen av polis innan mobben nått fram till sitt mål - en flyktingförläggning.


    Polacker som skulle hämnas trakasserier mot en kvinnlig släkting. Vad nu det har med public service att göra.

    Några citat: ( www.aftonbladet.se/nyheter/article22230072.ab )
    " Polisen beskriver dem som huliganer och flera av dem ska ha kopplingar till det polska fotbollslaget Lech Pozna?
    ---
    I den stängda Facebookgruppen beskrivs den planerade attacken som en vedergällning för en tidigare händelse på ett pendeltåg.
    ---
    ? Men att man har svenskt id-kort behöver inte betyda att man är svensk medborgare."
  • nattuv
    FDFMGA skrev 2016-02-09 10:25:10 följande:
    Av det enkla skälet att enligt Ekot så kunde polisen hindra aktionen tack vare att de fått tips om att personer med högerextrema åsikter skrivit om den i en facebookgrupp.
    Det visar bara att ordet "högerextrem" säljer. Vilket inte är något nytt.
  • nattuv
    FDFMGA skrev 2016-02-09 13:12:48 följande:
    Testa att jämföra frekvensen av omnämnanden av uttrycken "kristen fundamentalism" respektive "muslimsk fundamentalism". Utan att ha kontrollerat är jag övertygad om vilken av värderingarna som är mest frekvent.
    "muslimska fundamentalister" Ungefär 6 690 resultat (0,38 sekunder)
    "kristna fundamentalister" Ungefär 8 410 resultat (0,19 sekunder)

    "muslimsk fundamentalism" Ungefär 4 100 resultat (0,28 sekunder)
    "kristen fundamentalism" Ungefär 2 870 resultat (0,24 sekunder)

    Inga enorma skillnader och vilken fundamentalism som är populärast beror på hur frågan ställs.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-02-16 08:04:42 följande:
    Ett bra genmäle på David Lindéns debattartikel i Expressen från sajten Inte rasist, men.
    www.expressen.se/debatt/vilka-utmalar-er-som-rasister/
    Bortsett från att hela genmälet osar av kränkta vita män så visar deras angrepp på borgerligheten att det verkligen handlar om ett vänsterprojekt."Vad säger det om dagens borgerlighet när ett engagemang mot organiserad rasism och radikalnationalism tas för givet som ett vänsterprojekt?".
  • nattuv
    SmalaSara skrev 2016-02-17 14:46:40 följande:
    Tack, jag vet. Jag har hört det från moderater hela livet att SVT är vänstervridet och vilka "bevis" de har för det. Eller, ja, de verkar inte ens behöva bevis för de "vet" att det är så.

    Inte alltid lätt att skilja på sin egen åsikt/tolkning och fakta... :)
    Eftersom kritiken kommer från höger medan vänstern tycks anse att SVT är opartisk så är det en indikation så god som någon på att opartiskheten är lite haltande.

    Angående ditt krav på bevis så tycks ingen ha presenterat några bevis för att SVT är opartisk. Att behandla den ena sidan åsikter som sanning utan att, som det tycks, ha någon verklig grund för åsikten medan den andra sidan skall tvingas plocka fram bevis är en något tveksam utgångspunkt om man vill granska opartiskhet.
  • nattuv
    Draconia skrev 2016-02-24 16:35:20 följande:

    Nej, de har aldrig varit opartiska. Så långt tillbaka som jag minns har de varit vänstervridna. I nyhetsprogrammen, samhällsprogrammen, underhållningsprogrammen, ja t.o.m. barnprogrammen. På senare år har det blivit värre än någonsin, nu är de queerfeministvänsterorienterade...


    "Att öppet säga sig  vara något annat än socialist på TV2 vid dess start 1970 var i praktiken otänkbart" -Göran Hägg
    Även om det fortfarande finns en slagsida åt vänster så har det nog blivit bättre. Åtminstone om man med bättre menar mindre vänsterorienterat.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-03-01 18:02:26 följande:
    Jag tycker att du missar barnperspektivet.

    Föräldrarna kan klandras för att barnen drabbas men det ger inte polisen rätt att spruta tårgas på barnen som i sammanhanget är helt oskyldiga. Polisen borde därför ha valt metoder som som inte drabbade barnen.

    Vi kan jämföra med Sverige. Om en polispatrull förföljer en misstänkt bil och får information om att det finns små barn i bilen så avbryter med stor sannolikhet polisen biljakten för att inte utsätta (de oskyldiga) barnen för en ökad risk.
    Enda anledningen till att du tjatar om barnperspektivet är att det passar din politiska agenda. Ansvarsfulla föräldrar tar inte med sina barn in i en folkhop som avser att storm en polisbevakad avspärrning. Ansvarsfulla föräldrar drar inte heller in sina barn i en polisjakt. Dessutom torde polisen snarare öka sina försök att stoppa bilen för att rädda barnen än att släppa dem vind för våg med någon vettvilling som försöker smita från polisen för att göra gud vet vad med barnen.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-03-01 20:31:22 följande:
    Är det i själva verket inte så att anledningen till att du saknar barnperspektiv är att det gagnar din politiska agenda. För dig finns det ingenting som kan konkurrera med främlingsfientligheten.
    Barnperspektiv tar man när man (som jag) anser att föräldrar har ett föräldraansvar. Och till föräldraansvar hör att man inte medvetet utsätter sina barn för onödiga faror. Men barnperspektiv är också att inte använda barnargumentet bara för att det passar ens politiska syften.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-03-02 08:05:01 följande:

    Vi behöver inte  bottna frågan mer nu. Du tycker inte att polisen saknar som barnperspektivet när den sprutar (den potentiellt dödliga) tårgasen på oskyldiga små barn. Tack och lov är vi många som tycker annorlunda.


    Det är lite svårt att förstå varför du inte fördömer användandet av barn i politiska syften samtidigt som du anklagar andra för att sakna barnperspektiv. Och jag måste instämma i att det tack och lov är många som tycker annorlunda och inte ser användandet av barn som politiska slagträn som något gott.
  • nattuv
    SmalaSara skrev 2016-03-02 16:31:35 följande:
    Länken funkar inte.och det verkar vara en konstig sida. Vet nån hur man får bort ett inlägg?
    Anmäl ditt eget inlägg och förklara att du vill ha det borttaget. Det är bara familjeliv som kan ta bort inlägg.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?