Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    nattuw skrev 2021-09-02 01:04:57 följande:
    Och där dök det partiet upp.
    Precis.

    Det är väl främst vurmare som drar sig för att nämna elefanten i det brunblå rummet vid namn.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2021-09-03 16:40:41 följande:

    SvD, Expressen och till och med Aftonbladet skriver om regimens mörkande av cementaarapporten. Knäpptyst i regimmedia. Istället ges Baylan en pr-skjuts.

    Intressant...


    Hmm, jag trodde nog att Aftonbladet ur din synvinkel skulle räknas till regimmedia. Kan den tystnad du upplever bero på att regimmedian är ickeexisterande, åtminstone om Aftonbladet inte räknas dit?

    För övrigt var artikeln i SvD som berörde SGU:s rapport intressant. Formuleringen "Det som nu sker med svensk cementproduktion är ett exempel på hur man kan inducera kritikalitet för en råvara helt på egen hand" ett språkligt mästerverk i sitt slag.

    Även om man kan fundera på vilka man syftar på med "man" i formuleringen. Tänk förresten  att C vill stärka domstolarnas oberoende ytterligare.  Man påstår att syftet med förslaget är  att skydda demokratin från dem som önskar politisera domstolsväsendet.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2021-09-13 10:39:50 följande:

    SVTs textrobot briljerar! 


     
    Kan det handla om en vänsterextremistisk textrobot
  • FDFMGA
    FL förbjuder högeråsikter skrev 2021-09-13 11:38:32 följande:
    När gagga kommer låses plötsligt konton som inte köper den vänsterextrema världsbilden.
    Jag kan känna medlidande personen som skapar nya nick dagligdags och så har gjort i ett tiotal år här på Familjeliv.

    Men när hen anklagade sin mamma för att vara västerextremist, enkom för att hon menade att hen inte kan kräva att få leva av hennes redan snålt tilltagna pension utan måste söka jobb övergick medlidandet i förakt.

    Det är inte farligt att söka jobb - och jag är övertygad om att de allra flesta av FL:s SD-sympatisörer inte lever av bidrag eller bor hemma hos mamma och lever på hennes inkomster eller fattigpension.


  • FDFMGA
    FL förbjuder högeråsikter skrev 2021-09-13 14:00:24 följande:
    Jag kan känna medlidande med någon som känner medlidande med en påhittad person.

    Att skapa nick är ingen större procedur. Det gör jag så gärna i det goda syftet att försöka få förvirrade vänstertroll att få ordning på sina patetiska liv.

    Om den påhittade personens mamma är västerextremist så är du kanske österextremist då eller?

    Så du har hittat på att en påhittad person är arbetslös och inte söker jobb. Du verkar ohälsosamt upprörd över dina egna fantasier.
    Nja, jag tror inte att det är ett helt gäng som ligger bakom personens alla nick.

    Visst, kan det finnas personer som avregistrerar sig eller till och med blir bannade - men merparten av alla svarta nick man kan hitta i till exempel den här tråden betraktar jag som den här krabatens spillning.

    Det är ju heller inte så att högeråsikter är bannade på FL, det finns åtskilliga fasta högernick som förblir här år efter år.

    Jag ser krabatens gnäll om att högeråsikter inte är tillåtna på FL som ett sätt att ge legitimitet till sin egen oförmåga att uppföra sig som folk.

    Precis som Ebba Busch tycks hen anse att de regler som gäller andra inte behöver gälla hen.

    Hursomhelst, skulle man kunna göra förtjänst på bortskämt gnäll skulle hen vara mångmiljardär vid det här laget.
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-10-08 21:34:35 följande:
    För att Public Service är någonting de som politiker kan kontrollera såväl direkt (budgeten) som indirekt (tillsättningar). 

    Svårare att tvinga privat media att rapportera om "klimatet" i minst 15 minuter varje sändning.
    Du har nog inte lärt dig klockan riktigt ordentligt än.

    15 minuters klimatrapportering i varje sändning, en mer vuxen gissning är en minut per sändningstimme.

    Hur går det förresten med din forskning kring det faktum att ingen vit svensk man egentligen vill vara tillsammans med en feminist - siktar du på nobelprisetSkrattande
    Tor 8 apr 10:17
    amkasss skrev 2021-04-06 20:03:20 följande:
    Nån som kan förklara fenomenet?

    Feminister hatar ju vita män, de beskyller vita män för att vara rasister, nazister, kränkta, misogyna, kolonialister, immuna mot hat etc. Varför går man då och blir tillsammans eller gifter sig med en vit man? Minst sagt märkligt. Hela feminismen världen över ska ständigt demonisera vita män, att då gå och bli tsm eller gifta sig med sin förtryckare....ja jag har inga ord.

    Feminister kan ju gifta sig med icke-vita män istället, de som är så mycket bättre än vita män.
    Frågan är ju felställd: varför skulle någon vit man vilja gifta sig med en feminist?
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-10-08 23:29:25 följande:

    Klimatförändringarna ökar i hastighet och blir en mer viktig fråga för varje dag.
    Och det kan vi tacka alla problem som klimatet har gett oss detta året.

    Och snacka om överdrift och 15min i varje sändning, du verkar rätt partisk när du ska påvisa att SVT inte är opartiska.
    Vilket bör få de allra flesta och fundera varför det är så i denna, för vore inte opartiskhet vara den enda vägen för påvisa det du säger?
    Men när din partiskhet kommer, så berättar detta att fakta är inte längre intressant.

    Dock vet vi alla varför detta sker, och det är för man klarar inte av media att de är sakliga och opartiska först.
    Och förlängningen innebär detta opartiska granskningar av politiker.
    Och här uppstår en komik, då många mer politiker än de som ogillar en opartisk och granskande media har fastnat i denna granskning.
    Men de gör allt vad de kan att komma ikapp, och det är där vi alla vet  skon klämmer med SVT´s opartiskhet.

    Jag bara antar att inte denna gång heller sker en anmälan, för det verkar var det stående resultatet av påståendet att SVT inte är opartiska.
    Dock extremt talande, men jag vet, det handlar inte om att det stämmer eller inte...


    Jag kollade - tydligen var det en enskild miljöpartist som ansåg att public service borde ha regler som innebär en kvarts klimatsändningar, personen drog visst tillbaka sitt förslag. Stollar finns det i alla partier, men stolledensiteten är högst ute på de politiska ytterkanterna.

    Ett exempel på hur bristande läsförståelse kan göra en hönsgård av en fjäder. Därmed inte sagt att public services oberoende är givet en gång för alla - ett sätt att förhindra politikers vilja att inskränka oberoendet är att inte rösta brunblått i nästa val.
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2021-10-09 11:18:07 följande:
    Du kollade visst inte så noga: Det var ett 30-tal som hade skrivit under förslaget så det går inte helt att avfärda som verk av en enskild stolle. Däremot lyfte man fram ett namn, Rebecka le Moine som utmanade Märta Stenevi rätt nyligen om posten som språkrör och fick 20% av rösterna - det är ändå en person med en stark position inom partiet.
    Att densiteten av stollar är högst på ytterkanterna kan vi vara helt överens om.
    Det stämmer - jag tycker att det är tillräckligt med stolligheterna här på FL för att jag ska orka gå på djupet med stolligheter utanför forumet.

    För mig framstod hönsgårdstolkningen som den jag ville invända mot, det vill säga att ett förslag som aldrig blev ett förslag omvandlades till ett exempel på att medier utanför ps aldrig skulle sända en kvarts klimatrapportering per inslag - till skillnad från ps.

    Jag gissar att min gissning att ps ägnar en minut per sändningstimme till klimatet är något överdriven och mot bakgrund av att hur mycket klimatförändringarna kommer att påverka oss i framtiden så kan man tycka att det är för lite.

    Fast å andra sidan är det inte prat utan konkret handling som har största effekten, och i synnerhet det privata näringslivet har börjat gå från ord till handling när det kommer till klimatanpassning.
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2021-10-09 12:56:38 följande:
    Nåja, så djupt var det ju inte att konstatera att den inte var en enskild stolle vilket du felaktigt påstod utan en rätt stor grupp. När de blir ifrågasatta inser de lyckligtvis att det var ett korkat förslag men någon slags ryggmärgsreflex att inte detaljstyra public service har man uppenbarligen inte om man ens kommer på att underteckna det. Partistyrelsen insåg dock att det var vansinnigt. Jag har iofs inte kollat om Rebecka dM sitter i den...
    Det är ju inte precis så att det saknas klimatrapportering idag. Sedan håller jag med om att konkret handling är det viktiga men det är inte public service som står för den så det är litet off topic i den här tråden.. 
    Visst.

    Vore jag miljöpartist skulle jag finna det mycket pinsamt att så många som 30 partimedlemmar inte tycks känna till hur public service funkar, alternativt vill förändra villkoren för public service - men som du skrev insåg partistyrelsen hur vansinnigt förslaget var.

    Nu är jag inte miljöpartist så jag är mer bekymrad över sådant som partiet förespråkar som jag anser vara kontraproduktivt än sådant som partiet inte förespråkar - men som framställs som något som redan drabbat public service.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-10-09 12:52:30 följande:
    Tror du alternativ "fakta"media kanske tom använder mer tid att förneka klimatet än tvärtom?
    Det är möjligt - vi lever ju i en tid där relativiseringen av fakta är ett faktum.
  • FDFMGA
    nattuw skrev 2021-10-10 15:48:01 följande:
    Om du vill anklaga någon för att överdriva och vara partisk så är det Svenska Dagbladet som du skall kritisera. Ty det är i SvD som artikeln återfinns. Här kommer ett citat SvD:s artikel:
    "Miljöpartiet ska få SVT att ägna en kvart i varje nyhetssändning åt klimatkrisen. Så lyder ett förslag inför partiets kongress som ett 30-tal miljöpartister ? däribland en profilerad riksdagsledamot ? ställt sig bakom. När SvD ringer ångrar hon sig."

    Som du ser så handlar det om en kvart i varje NYHETSSÄNDNING inte i varje sändning.

    Och det är Svenska dagbladet (SvD) som är källan. SvD är en morgontidning från Stockholm. OM du har synpunkter på Svenska Dagbladets nyhetsrapportering så kan du höra av dig till tidningen och tala om att de överdriver. Jag är säker på att de uppskattar att du hör av dig och talar om att de har fel.

    Dessutom var inlägget från "Flash Gordon" inte riktat till dig utan till "nattuw" som var den som postade länken till SvD och som därmed inte hade något problem att förstå att sändning handlade om NYHETSSÄNDNING eftersom det var just NYHETSSÄNDNING som då diskuterades.

    Jag hoppas att inlägget nu hamnade på samma nivå som SR:s "Klartext" så att alla i tråden klarar av att följa med.
    Nja, tydligen så finns det inget förslagTomte
  • FDFMGA
    Klaalf skrev 2021-11-18 09:48:25 följande:

    Förstår ändå inte hur en helt opartisk publik service skulle se ut. Vad i t.ex. nyhetssändningar skulle det rapporteras om? Hur skulle en opartisk nyhetssändning se ut om t.ex. IS härjningar, eller gängkriminalitet?

    Vet att det finns många i dagens samhälle som inte tittar/hör på något som har med publik service att göra och därmed inte vill betala för det. Men vad är alternativet...Nicelodium, Netflix??


    Den skulle vara värderingsfri.

    Det vill säga i princip kan ingen nyhet presenteras, i och med att till och med urvalet grundar sig på en värdering.


  • FDFMGA
    KN75 skrev 2021-11-19 17:15:15 följande:

    nikkihaha behöver

    nikahakka har något fel på er utrustning och inte klarar av att se resultatet i trådens omröstning? Eller om det är några helt andra problem som ni försöker skrika om?
    Jag hjälper er med fakta så kanske det blir möjligt även för er att ta in:

    "Frågan är alltså om du uppfattar public service som opartiska. Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti."

    Resultat:
    Ja     21%
    Nej   79%
    Så tidigt på fredagen och ändå ...

    nihka kallar hon sig, du får nog öva lite på fingersättningenSkrattande

    De flesta av Familjelivs deltagare förstår säkert att man inte kan jämställa resultatet från en omröstningstråd på forumet med en riktig opinionsundersökning, utom en och annan pojkrumsradikaliserad.

    Men pojkrumsradikaler är ju ofta drabbade av grav beröringsskräck gentemot verkligheten - något man försöker lindra med omröstningar på nätet.

    Själv tycker jag iofs att det är en harmlös terapiform, men samtidigt kontraproduktiv såtillvida att beröringsskräcken bara brukar förvärras.

    Ha nu en synnerligen trevlig afton och spar gärna fingersättningsövningarna till ett senare tillfälle - även om de inte är särskilt svårt att skriva nihka, åtminstone om man inte befinner sig i pojkrummet.

    Lycka till med omröstningarna och alltSkål
  • FDFMGA
    nihka skrev 2021-11-19 18:46:17 följande:
    Opartisk och värderingsfri är inte samma sak även om en del blandar ihop dem. Exempelvis vilar våra lagar på värderingar som att man inte ska döda varandra.
    Pojkrumshögern har väl inte precis ordet i sin makt, och då är väl namnförvrängningar ett alternativ för den som lider av uttrycksfattigdom.

    Dessutom - och viktigare - den språkliga inskränktheten innebär ju också att det blir omöjligt att förstå omvärlden - som ju så ofta beskrivs med språkets hjälp.

    Dessutom är ju pojkrumshögern sällan demokratisk i sitt tänkesätt - nu tillhör ju public service något av det som vi svenskar har allra störst förtroende för - men även om det vore omvänt, så har man inte förstått vad demokrati innebär om man högljutt försöker tysta andra med argumentet att de flesta har en annan uppfattning.

    Själv tycker jag att man ska stå för sina åsikter, även om man så är ensam om dem - men det innebär ju inte att man ska försöka överrösta andra för att slippa riskera att förstå hur andra resonerar.
  • FDFMGA
    LasseBD skrev 2021-11-19 18:25:04 följande:

    Jag anser att klyban INTE är opartisk.


    Ingen är opartisk.
  • FDFMGA
    LasseBD skrev 2021-11-19 22:02:51 följande:
    Bra.

    Stäng tråden! Eller just det. Det finns ju inga moderatorer här.
    Nja, mest handlar det väl om hur vi ser på begreppet opartisk, där många menar att public service är opartiska i och med att de anstränger sig för att inte favorisera något av riksdagspartierna, och såtillvida försöker de ju vara opartiska - men samtidigt är ju rapporteringen präglad av svenska värderingar, liksom nyhetsurvalet.

    En Is-anhängare eller för den delen en pojkrumsromantiker anser ju knappast att exempelvis SR är opartiska.

    Huruvida det finns moderatorer här eller inte beror väl på vad man syftar på. Det finns nog ingen moderator som skriver i tråden - men samtidigt är tråden kraftigt modererad, hen som skapar ett nytt nick om dagen har ju hur många svarta (bannade) nick som helst bakom sig i tråden.
  • FDFMGA
    KN75 skrev 2021-11-21 15:06:42 följande:
    Tråden handlar inte om någon opinionsundersökning.
    Var får du det ifrån? 
    Jag har försökt följa tråden och jag tycker mig ha läst de allra flesta inläggen,
    men ingenstans hittar jag någon som tror att tråden handlar om någon opinionsundersökning. Framförallt tror inte TS det.
    Var får du det ifrån?

    De verkar helt och totalt ha missuppfattat trådstarten och trådens ämne.
    Kolla gärna upp vad tråden handlar om innan du börjar göra dina inlägg i tråden. Det är faktiskt meningen att man ska hålla sig till ämnet.

    För att underlätta för dig så skriver jag återigen vad som faktiskt står i trådstarten:

    "Frågan är alltså om du uppfattar public service som opartiska. Opartisk är att man inte tar ställning för eller emot en vissa sida eller ett visst politiskt parti."

    Resultat:
    Ja     21%
    Nej   79%

    Resultatet i trådens röstning är att 79% svarar Nej,
    uppfattar alltså inte Public service som opartiska.

    Är det verkligen så svårt för dig att förstå???
    Skulle jag till äventyrs behöva gå i terapi skulle jag inte välja pojkrumshögerns variant - nätomröstning.

    Även om man lider av beröringsskräck gentemot verkligheten så behöver det inte nödvändigtvis var skadligt att försöka förstå hur vanligt folk kan resonera - och vi svenskar i gemen har ju ett oomkullrunkeligt gott förtroende för public service.

    Men jag full förståelse för att en islamist eller någon som tutar runt på yttersta höger- eller vänsterkanten i svensk politik kan tycka att public service är tendentiös.

    Ju mer man avviker från svenska demokratiska värderingar desto troligare att man upplever public service som extrem - ja, förutsatt att man saknar självinsikt och inte förstår att man själv sett till åsikter befinner sig i den yttersta periferins utmarker, förstås.
  • FDFMGA
    Hangout91 skrev 2022-03-04 15:33:22 följande:

    Om det nu är 79% som anser att svt inte förmedlar ett neutralt förhållningssätt så är det antagligen så. Min gissning är att de 21% som tycker det har någon form politisk dragning åt vänster.


    Min gissning är att det kräver ett visst mått av intellektuell resning för att förstå vilken betydelse utslaget från en omröstning på Familjeliv har, åtminstone en mikrometerSkrattande

    Att sen public service inte är opartiska eller neutrala som du skriver är en helt annan femma.

    Hur skulle det se ut om de förhöll sig neutrala på det sätt skrikhögern här i tråden föreställer sig att ps borde vara. Typ - aha, ett reportage som speglar västvärldens syn på striderna i Ukraina. Nu måste det vägas upp med ett reportage som tar ställning för Ryssland.

    Nej, SVT är inte neutrala, tack och lov. 
  • FDFMGA
    Hangout91 skrev 2022-03-04 20:17:17 följande:
    Nu jämför du äpplen och päron!
    Inte alls.

    Public service är inte neutralt - alltså precis som du själv uttrycker det.

    Grunden för public service är västerländska demokratiska värderingar. Det är därför extremister av olika slag kan uppfatta utbudet som tendentiöst.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?