Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    fd rödgrön skrev 2021-09-12 21:02:39 följande:
    Det har väl aldrig varit tydligare att förtal-lagstiftningen måste ses över. Vi får fler och fler löjeväckande fall och förtroendet för rättssystemet har fått sig en rejäl törn.

    T.ex i TV4's fredagspanelen i fredags sitter panelen och säger värre saker om Binninge än någon annan hittills gjort. Om alla vore lika inför lagen skulle de dömas hårdare än Ebba.

    Det hela liknar den berömda Monty Python-scenen "He said Jehova".

    KD har de senaste åren i riskdagen drivit frågan att företagslagstiftningen måste SKÄRPAS. Frågan är om KD står fast vid samma linje nu när deras partiledare blivit fälld för grovt förtal. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2021-09-13 10:38:39 följande:

    KD har de senaste åren i riskdagen drivit frågan att företagslagstiftningen måste SKÄRPAS. Frågan är om KD står fast vid samma linje nu när deras partiledare blivit fälld för grovt förtal. 


    Riksdagen..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FL förbjuder högeråsikter skrev 2021-09-13 11:40:24 följande:
    Jaså, vad är det för företagslagstiftning de vill skärpa menar du?

    Jag menar självklart förtalslagstiftningen. 

    Ebba Busch och Kristdemokraterna ansåg att ärekränknings/förtalsbrott är mycket allvarliga och att det är fel att dessa inte alltid faller under allmänt åtal. Därför ville Ebba Busch och Kristdemokraterna att denna typ av brott skulle falla under allmänt åtal så att åklagare kunde driva fallen. Men detta var alltså innan Ebba busch själv blev dömd för groft förtal och jag är inte säker på att hycklarna i KD tycker att det är en politik som de numera vill driva. 

    www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-erkande-fortal-ville-sjalv-skarpa-straffen/



     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-09-20 21:05:10 följande:
    Fantastiskt!

    Mannen på gatan råkar IGEN vara vänsterpolitiker. Som av en slump.

    SVT intervjuar slumpvis utvald småbarnsförälder och råkar välja ut Vänsterpartiets gruppledare - givetvis utan att informera om hans politiska roll

    twitter.com/avPublicService/status/1440000331...

    Det är förstås bara viktigt att veta om en intervjuad person är politiskt engagerad om personen uttalar sig i politiska frågor. I andra frågor är det oväsentlig information. I det aktuella exemplet uttalar sig personen inte i en politisk fråga och politisk hemvist var därför inte viktig.


    Det är väldigt många brunhögersympatisörer som agerar ängsligt just nu. Till slut kommer ingen ta dem på allvar.  



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2021-09-21 10:01:48 följande:
    Han kommenterar alltså budgeten. För mig känns det som en politisk fråga.
    Han kommenterar utifrån sin roll som småbarnsförälder. Nedan ser du ordagrant vad som sägs i intervjun. Det fetmarkerade sägs av den s.k. vänsterpolitikern. Hans kommentarer är neutrala. Jag hade förstått kritiken om han varit kritiskt mot att höginkomsttagare får så mycket mer i plånboken eller om han öst beröm över regeringen men det gör han som sagt var inte och de som kritiserar SVT för att inte ange detta intervjuoffers politiska preferenser är inget annat än larviga. 

    Start på intervjun

    -Gruppen barnfamiljer får mer pengar. För en tvåbarnsfamilj med två vuxna med en lön på 37 000 kr vardera före skatt landar höjningen på totalt 180 kr per månad.


    -Det blir kanske ett extra besök på skansen eller något sånt.


    Ni är en genomsnittsfamilj med två vuxna och två barn, är det svårt att få ekonomin att gå ihop?


    -Man får hålla i slantarna med det funkar ok


    -Sveriges höginkomsttagare alltså dom med en inkomst på över 60 000 kr före skatt per månad kommer även dom att få extra pengar i plånboken. Skattesänkningar leder här till 470 kr extra i månaden


    Slut på intervju
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2021-09-21 14:45:25 följande:
    Jo tack, jag hade just kollat inslaget i Rapport. Det hindrar inte att han intervjuades för att kommentera budgeten och att den i högsta grad är en politisk fråga.
    Att du sedan tycker att hans uttalanden inte är särskilt politiskt färgade är en annan sak som leder oss in i den sedvanliga hårklyvningen som inte är särskilt intressant för min del.
    Men vem kan tycka att hans svar var politiskt färgade? Har Skansenbesök blivit  en vänsterpolitisk handling? Jag förstår vikten av att SVT/SR anger eventuella politiska kopplingar i situationer där uttalanden är politiskt färgade men svar som "Det blir kanske ett extra besök på Skansen eller något sånt" eller "Man får hålla i slantarna med det funkar ok" hör inte dit utan hade kunnat komma från vilken svensk politiker som helst 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LasseBD skrev 2021-11-20 09:39:47 följande:
    Definitivt. Men det finns en del att jobba på.

    Att rekrytera från Aftonbladet är inte särskilt opartiskt t.ex.
    Vad menar du? Personen som rekryterades från Aftonbladet var inte ledarskribent. Vilka tidningar kan  public service rekrytera från utan att bli anklagad för opartiskhet?

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Egon den stora skrev 2021-11-25 12:52:38 följande:
    Jag orkar verkligen inte plocka fram skolarbete från gymnasiet för att övertyga en okänd människa på nätet, men vår lärare i samhällskunskap hade detta som ämne under ett par lektioner och visade även klipp från 70 tal som tydligt visade hur man använde svt för ren propaganda.
    SVT styrdes under åren 1981 till 1999 av högerpolitikern Sam Nilsson. Det är något av ett rekord när det kommer till att basa över TV bolag. Fick du lära dig det i skolan?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Padirac skrev 2021-11-27 13:03:54 följande:
    Journalisten, politikern, Högerns PR-chef, partisektreterare och redaktionschef för medlemstidningen Sam Nilsson (Högerpartiet) anställdes tydligen av Olof Rydbäck 1969 då denna var chef för Sveriges Radio, samtidigt anställdes av Olof Rydbäck också journalisterna Allan Larsson (Socialdemokrat) och Ivar Peterson - de kallads för bröderna surf och är besjungna www.dailymotion.com/video/x1yl8k7

    Sam Nilsson avancerade till central nyhetschef 1970 och chef för SVT1s nyheter 1971

    Olof Rydbäck var under 30- och 40-talet aktiv i  Nationella Studentklubben som var en lokal studentavdelning i Uppsala till pronazistiska SNF (!)  Nationella studentklubben bildades då Föreningen Heimdal  - som är känd för det antisemitiska ställningstagandet vid 'bollhusmötet' - lämnade SNF pga SNFs tilltagande radikalisering (!!) 

    I och runt SNF's tankeströmningar, värderingar, rasism och fascism rörde sig en rad akademiker med nazistiska och fascistiska idéer och program, Per Engdahl vars aktiva arbete i den europeiska nyfascistiska rörelsen tankar och idéer ligger till grund för det av BSS bildade Sveriegdemokraterna var en av de som fanns i samma åsiktsfåra som SNF. I dessa kretsar var alltså Olof Rydbäck aktiv medlem

    Olof Rydbäck var chef för Sveriegs radio 1955 till 1970.
     
    Bra spanat!
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?