Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2016-06-13 07:14:11 följande:
    Ditt påstående stämmer inte:

    "
    Jodå.

    P1 Morgon höll hela morgonen på med att benämna det hela för saker som: mass-skjutning, skottdrama, massmord osv. Allt utom terror och definitivt allt utom islamistisk terror.

    På eftermiddagen var första gången jag hörde P1 nämna ordet terror, men då som i "vid andra terrordåd", vilket med lite god vilja kan tolkas som att de menade att även detta var ett terrordåd.

    Dock hade de självklart en islamolog där som var väldigt noga med att betona att detta hade absolut ingenting med islam och koranen att göra och denne mans hat mot homosexuella kunde inte finna någon förklaring i deras heliga bok. Inte IS hat mot homosexuella heller, för den delen. Och förresten så var bibeln minst lika illa och den här familjen var inte särskilt religiösa alls. Programledarna instämde i detta resonemang.

    Det är på den nivån det ligger.

    .

    I själva verket var attentatsmannen en redan känd islamist som stadigt gått i moskén och hade bland annat deltagit i träffar med en våldbejakande imam som uppmanade till att "döda bögar". Terroristens far drev dessutom en hatfylld TV-show där han hyllade talibanerna och fördömde alt närmande mellan muslimer och väst.

    .

    Så olika kan perspektiven bli beroende på vilken typ av media man väljer att förlita sig på.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-06-12 23:44:38 följande:
    Jag tycker att det är mer pinsamt att så många på Twitter och här på FL bortser från SRs förklaring. Jag antar att ni gör det för att förklaringen stör den bild om av public service som ni försöker måla upp.
    Den förklaringen kan man givetvis godta, om man vill.

    Fair enough, de vill inte att uppgifter de inte kan styra över kommer ut via radion.

    Problemet är bara att man inte är konsekventa kring detta påstående utan väljer just exakt detta tillfälle till att helt plötsligt ha problem med vad som kan komma att sändas. 

    Varför då?
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-06-13 21:46:56 följande:
    Mitt inlägg där jag citerar SR Ekot är från kl 07:00 i morse så även SR har under morgonen rapporterat om att händelsen betraktas som ett terrorbrott och ett hatbrott. SR har också rapporterat om att gärningsmannen är muslim och att IS har tagit på sig dådet.

    Det finns som du säkert vet motstridiga uppgifter kring denna händelse och en del experter är exempelvis tveksamma till att IS är involverat och pekar på att det kan vara ett dåd som är utfört av en ensam galning (det har rapporterats om att gärningsmannen har haft psykiska problem). Därför är det inte konstigt att SR rapporterar på de sätt som de gör. Jag har också noterat att även många
    amerikanska tidningar i huvudsak skriver om händelsen som en mass-skjutning.
    Rätt. De vill inte själva benämna det som terror och definitivt inte som islamistisk terror.

    Men kan media i USA vara öppna om det så varför kan inte svensk "oberoende" public service?

    USA:
    http://www.cnn.com/2016/06/12/opinions/orlando-homegrown-terror-bergen/

    SR:
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6451913

    Viss skillnad i vinkel.

    Tänk den tiden när man bara hade svensk media att ta till. Vilken skev världsbild man fick.
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-06-14 07:59:40 följande:
    Alliansens försvarspolitiker verkar i alla fall vara tagna på sängen så antingen är dessa personer inte med i matchen eller så har inte försvaret varit så tydliga som de säger:

    "Försvaret erkände redan i höstas att deras främst bevis inte höll. Men vad för sorts ljud man registrerat höll militären hemligt. Moderaten Hans Wallmark i riksdagens försvarsutskott tycker att det är allvarligt beteende. - Om det finns uppgifter eller andra reaktioner som på något sätt ifrågasätter den samlade bedömningen, då är det oerhört viktigt att vi som försvarspolitiker och opposition får reda på det. Det här är allvarligt, säger Hans Wallmark."

    "Allan Widman, Liberalerna, är ordförande i försvarsutskottet. Han förstår inte hur försvaret kan häva att det var ett främmande intrång när deras främsta indikation nu visat sig vara en svensk ljudkälla. -När det avgörande beviset har en annan förklaring så är den logiken svår att förstå."

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Oberoende public service ger alltså medvetet(?) en felaktig bild av vad som skett.

    Det borde mana till eftertanke. Vems ärende tror de att de springer genom att vinkla och skapa felaktiga "nyheter" och bilder av att '"inga kränkningar förekom" som de gör?

    .
    "Läget är nu sådant som det varit flera gånger tidigare i debatten kring undervattenskränkningar. En enda faktor tas ur sitt sammanhang och ges all fokus i den mediala täckningen. Det har hänt förut med ”pruttande sillstim”, lekande minkar, nu senast hos Ekot.

    ...


    En mink ska både ha växt i storlek och ätit några rejäla järnrör för att ge utslag på en magnetslinga. Ett pruttande sillstim som upprepade gånger har samma mått på aktiv sonar som kända undervattensfarkoster, borde kunna leda till ett Nobelpris i biologi. På samma sätt förklarar inte ett annat felidentifierat ljud något av de identifierade bottenspåren eller andra observationerna med både tekniska och mänskliga hjälpmedel.
    I sin jakt på sensationer verkar nu flera journalister avsiktligt välja att gå fel efter att ha plockat ”godbitarna” ur Ekots artikel. Det är en reduktionism som även Ekot sedan ägnar sig åt och plötsligt är alla andra källor och bevis borta.

    Det blir inte bara ett nationellt bekymmer när rapporteringen är så undermålig och en artikel skrivs om och förenklas i flera led. Det är nämligen detta material som ofta sedan blir underlaget för internationell nyhetsrapportering. Här finns redan ett tydligt exempel på hur ryska media utnyttjat dementin kring en senare ubåtsobservation för att bortförklara den nu diskuterade – vilket nu återanvänts ännu en gång."

  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2016-06-15 15:08:24 följande:
    "Oberoende" public service har inga problem med att intervjua "klimataktivister" i direktsändning. Fint när SVT gullar med kriminella.

    -Publicerar "aftonbladet-hornalistik" på nyhetsplats.

    www.svt.se/nyheter/ekonomi/strejken-ditt-eget...

    Kunde varit hämtad från Politism eller annan sagotidning från dumvänstern.

    Synd att jag inte kan säga upp TV-licensen... det är redan gjort.
    Pekar även ut östeuropéer som mindre kunniga som exempelvis piloter och byggarbetare än vad motsvarande västeuropéer (får man förmoda då?) är.

    Journalisten ifråga lyfter fram vänster-åsikter på sin twitter.
    https://twitter.com/kainzrognerud

    "Oberoende SVT".
  • Flash Gordon
    Gert skrev 2016-06-16 22:28:15 följande:
    Underbart! När till och med en SR-chef säger på dold mikrofon att public service är vänstervridet, ja då är det inte så mycket att snacka om längre. SR och SVT är rödare än Gudrun Shymans rödvin.
    Det chefen på SVT framförallt säger är att regelverket om opartiskhet är någorlunda valfritt - om du väljer att böja det åt vänster.

    Avvikelser åt höger accepteras inte.
  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2016-06-24 00:25:55 följande:
    För att göra det extra tydligt kan vi väl visa översta nyheten på svt.se:

     


    Huvudnyheten ikväll är alltså resultatet av en opinionsundersökning utförd med hjälp av en självrekryterad webbpanel.

    Här är svt:s policy för opinionsundersökningar:

    www.svt.se/svts/article1789116.svt/binary/Und...

    Punkt 1:

    För att svaren i urvalet ska kunna representera en specifik grupp, ex "svenska folket" så krävs det att urvalet är slumpmässigt. I självrekryterade webb-paneler, "fråga folk på stan-undersökningar" m.m. är det inte slumpen som avgör vilka som får delta vilket gör det svårt att säga vilken grupp svaren ska sägas representera. Därför publicerar SVT enbart undersökningar där urvalet är slumpmässigt.
    Som den där chefen erkände: att bryta reglerna åt vänster är OK.
  • Flash Gordon

    "Opartiska public service" har lite problem med rapporteringen kring Brexit.

    Trots att alltså en majoritet röstat för att lämna har SVT och SR tydligen svårt att hitta röster som är positiva till Brexit. Frågan är om ens en av tio intervjuade under dagen varit antingen positiva eller åtminstone neutrala till valresultatet?

  • Flash Gordon
    Mentat skrev 2016-06-25 20:51:41 följande:
    Nja, inledningsvis åtminstone var det i princip enbart Nigel Farages uttalanden de visade så där hade du det du efterlyste. Det kanske har ändrat sig sedan dess men för Sverige är det klart att det är negativt även om det nog går att hitta britter som tycker att resultatet är positivt för dem.
    Man kan ju tycka att åtminstone när de intervjuar folk på plats i UK så borde kunna hålla det 50/50. För att ge en så rättvis bild som möjligt av detta. Det är trots allt en majoritet där som såg mer fördelar än nack-delar med att lämna EU.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?