• NinaCamilla

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Jag har gjort 3 ÄD försök i Åbo, Finland och har inte så bra erfarenheter om det. Antal ägg från donatorer var väldig lite (en gång 3 dugliga ägg) och efter befruktningen fick vi endast 1st 2-3 dagars embryo. Mannen har inga problem och vi hade 3 olika donatorer. De är restriktiva med medicineringen och tog inte hänsyn till att jag har endometrios. Körde standardmetod. Förstås vet jag flera som har lyckats att bli gravida där men prismässigt och antal ägg skulle jag välja Aten. Om man misstänker att flera tester ska göras och problemet är inte bara ägget, ska man välja nån annan klinik än Åbo.

  • NinaCamilla

    emmm28: Be din klinik att ta progesteron blodprov nästa gång. När vi var i Åbo, började jag blöda innan testdagen varje gång (4 försök) och sedan avslöjades det via blodprov att jag tar väldig dåligt upp progesteron via vaginatorer. Jag håller dock med att Crinone är bättre än lutinus. Nuförtiden får jag alltid progesteron injektioner eftersom vid ÄD är det extra viktig med progesteronvärde. Enligt Serum kliniken är Utrogestan vaginatorer bättre än crinone men vet inte varför. Dock jag tror inte att man får dessa från Sverige.

    Längtan74: Penny är så rar - håller bara med dig Snabb att svara och har sympatier åt alla kvinnor som kämpar!

    Nyheter från mig - länge sedan här. Jag har förhöjd värde på NK-killer celler enligt Chicago prover och ska köra nästa gång extra Intralipider och högre dos prednisolon. Vägrade ta "starkare" mediciner än så länge. Vi har 2 försök kvar i frysen.

    Grattis till alla som har lyckats och kämpastyrka till alla som har fått minus!

    Hälsning från veteranen - kanske 10 ÄD försök med plus?!

  • NinaCamilla

    Längtan: jag har blåa rakt av både för att ta upp progesteron och sticka mig. Jag har fått mindre blåa oxå. Jag brukar kolla på hur nålen ser ut och byta den till lite tunnare när man sticker. Ändå lyckas jag inte själv utan blodbad

  • NinaCamilla

    Längtan: Serum har redan tidigare ordinerat IL och prednisolon. Serum har inte tagit några blodtester utan givit mig medicineringen så att jag har immunologiska problem. Jag tog ändå tester hos Dr D även om gissade svaret innan. Nu med DR D hjälp ska vi kolla vad händer under ruvningen. Om kroppen reagerar negativt kan Dr D ordinera mer IL och eller prednisolon. Den supporten ger inte Serum även om är jätte nöjd med dem. Just nu är min kropp lugn eftersom har varit nedreglerad i 5 mån. Dr D ordinerade IL 200 ml och jag ska ta det oftare. Prednisolon ska jag öka till 20 mg istället 10 mg som Serum ger. Jag hade möjlighet att starta med neupogen men avvaktar lite. Annars Dr D tror oxå på omega-3 och D- vitaminer. Folsyra tar jag redan. Hoppas på tur den här gången. Jag har tappat några kilo med hjälp av 5:2 så att hoppas att det hjälper oxå. Tackar för pepp! Vi ger inte upp innan vi lyckas

  • NinaCamilla

    Emmm: Surt! Vet exakt hur du känner. Tyvärr hände det till oss med i Åbo, både att donatorn hade för få äggceller och att donatorn avbokade sista stunder pga. tentamensvecka. Hoppas att ni kommer i gång igen! Kram

  • NinaCamilla

    Micro: Försök få tag på din klinik för att-göra-listan dosen. Jag tar just nu 4 progynon per dag och är på dag 7. Ikväll ska jag ta 2 st till på natten fram till fet den 18 juni. Med denna dos har min slemhinna varit rund 9-11 mm. Hoppas att du får info snart!

  • NinaCamilla

    Uppdatering från mig med! Ruvar 2 st fina blastos och testdagen den 28 juni. Den här ggn har jag kombinerat serums mediciner med Dr D kunskap om immunologi och extra IL. Jag kan tipsa om progesteron spruta Prolutex 25 mg som sticks i magen istället för rumpan. Riktigt bra och svider inte! Jag måste dock byta tillbaka till prontogest injektioner pga dåligt intagande av progesteron. Spännande dagar för många av oss!

  • NinaCamilla

    Längtar: Jag började med Prolutex i måndags och i onsdags var progesteron värde bra men inte idag. Serum tog blodprovet idag innan insättning och de sa direkt att jag måste byta tillbaka till prontogest. Värde var för lågt. Imorn ev IL dropp om Dr D tycker så... Nu börjar den eviga väntande igen. Tackar alla för pepp!

  • NinaCamilla

    Bappen: Serum säger att sluta med trombyl/baby asperin/salospir men fortsätt med blodtunnande. Om blöder mycket ska man sluta med blodtunnande oxå men jag skulle rådgiva med kliniken. Hoppas hoppas att allt går bra! Det är vanligt med blödning vid ÄD även om ingen tröst förstås.

  • NinaCamilla

    Jag ringde 2 år sedan till Läkemedelsverket och en vänlig dam sa till mig att skriv ut paragraf från nätet och ge det till apoteket. Tidigare var det så att utländsk läkare var tvungen att veta vad läkemedel heter i Sverige - det kan heta olika på land till land. Nuförtiden räcker det med läkarens kontaktuppgifter, dina uppgifter och personnummer och verksamma ämnet  och dosage. Jag rekommenderar alla att skriva ut från nätet om de nekar EU-recept. Oftast måste de köra lite omvägar i deras datasystem t.ex. jag blev helt enkelt djurägare när jag körde EU-recept. Om dosage är annorlunda, blir det svårare. Med Lloyds har jag inte haft några problem alls men jag fick inte ut mitt EU-recept en väldig känt apotek i centrala Stockholm. Så att de inte har några grunder att säga nej och stå på er

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016