Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Dotter kallad till rättegång.. Vad gör man?

    LifeAsMe123 skrev 2016-01-07 02:29:31 följande:

    Min dotter har ett både annorlunda för och efternamn, och min fråga är då: Kommer man kunna hitta denna dom på internet bara genom att söka på hennes namn?


    Beror på HUR pass ovanligt namn hon har.

    Lexbase är en av träffarna som kommer upp om du söker på ett namn där personen är dömd och Lexbase har hämtat domen, men heter du "Anna Persson" och du bara söker på namnet så kommer en miljon andra träffar upp innan Lexbase.

    Heter du däremot Lyditha Klingomäkikangas så kommer givetvis Lexbase-träffen upp tidigare.

    Söker du på namnet + Lexbase så kommer träffen upp så gott som överst, direkt.

    Sedan har du ju problemet med att vissa arbetsgivare måste begära registerutdrag från belastningsregistret medan andra arbetsgivare ber om det när du säker jobb.
  • Flash Gordon
    LifeAsMe123 skrev 2016-01-07 18:53:51 följande:

    Så om jag förstått rätt så kommer en sökning med hennes namn + lexbase att komma upp direkt. Det kan jag däremot leva med.


    Så länge man inte kommer till en direktlänk där man bara kan öppna ett dokument och läsa det hur enkelt som helst. 


    Nyfikna människor finns överallt, men jag kommer alltid vilja skydda henne från allt. Oavsett om hon mördat någon eller nu i detta fall, åkt dit för ringa narkotika. Det är en modersinstinkt och hur mycket jag än intalar mig att "hon är vuxen" och "hon får ta ansvar" så går mitt hjärta sönder när jag ser min dotter lida... Hon lever med ångest dagligen och jag vet att detta tär på henne mer än någonsin..


    En sökning på namn + Lexbase kommer att ge en träff som länkar till Lexbase hemsida och där kommer det att stå att hon "förekommer". Sedan kostar det 79 kronor (tror jag) att få ut hennes dom.

    Hur det dokumentet sedan hanteras är helt upp till den som köpt det. Det kan hamna till allmän beskådan om denna person väljer att lägga ut det. Det kan bli en direktlänk och bara klicka upp dokumentet.

    Men det är ju lite sent att göra någonting åt det nu.
  • Flash Gordon
    LifeAsMe123 skrev 2016-01-08 02:28:08 följande:

    Tack snälla för tipset, ska absolut kolla upp detta och prata med henne kring det..


     


    Nu har jag fått reda på att det är en stor utredning som omfattar 5-6 langare, och då 60 köpare... När de väl får sin dom, är köparnas namn inkluderade i denna dom då? Kanske lite överkurs men tänkte om någon satt med juridisk erfarenhet.. 


    I och med att det är ett stort fall är jag orolig att deras dom kanske delas på forum eller på internet och att man därifrån kan se alla köparna samt deras namn. Det låter iofs lite osannolikt, för jag tänker att hon får väl en egen separat dom som inte har något med dom o göra, och de får liksom en dom för deras langning utan att alla deras köpares namn ska behöva vara med i domen?


    Förlåt... Lite rörigt och många frågor men allt bara rusar i huvudet på mig.. Kan inte riktigt fästa mig vid vad jag egentligen vill ställa för frågor så allt bara kommer på en och samma gång...


    En egen dom får hon men sedan beror det lite på.

    Det verkar som att hon är en av många som köpt sitt knark av dessa langare.

    Så länge det inte blir sekretess på delar av målet eller på just henne speciellt lär hon finnas synlig för alla i åtminstone förundersökningsprotokollet. Tyvärr för dig är det ju den sk FUP:en som folk brukar fråga mest efter på nätet.

    Däremot betvivlar jag att de kommer att namnge 60 st köpare i de enskilda domarna mot langarna så ska hennes namn komma med där är det mer om hon har någon slags nyckelroll, förmodligen.
Svar på tråden Dotter kallad till rättegång.. Vad gör man?