• FDFMGA

    Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?

    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-11 20:55:28 följande:
    Vem skapade de här vita kränkta männen?
    Deras föräldrar skulle jag tro. Eller tror du på den obefläckade avelsenSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Det är intressant med striden om vad tråden handlar om.

    Det lär väl finnas 1.000 trådar som behandlar invandrares kvinnosyn och överrepresentation vid våldtäkter och trådstarten anger ju dessutom ämnet: reaktionen att kvinnorna har sig själva att skylla, inte desto mindre så glider tråden ständigt in på ämnet "invandrares våldtäktskultur".

    I det lilla en ganska god bild av hela den invandringspolitiska diskussionen när sverigedemokrater deltar.

    Lite synd egentligen för tråden, vad är det som gör att vissa män ser sexualiteten som ett vapen mot kvinnor?. Hur är man funtad om man känner att man måste skicka sexualiserade hotelser till kvinnor som uppträder på ett sådant sätt att de misshagar en. Och detta är inget litet fenomen, det finns väl nästan ingen kvinnlig journalist som inte drabbats.

    Hur ska man få invandrare som kommer från kulturer där man värderar kvinnor som mäns ägodelar att förstå att den syn de allra flesta män har på kvinnor inte ställer krav på att de ska objektifieras och sexualiseras om de inte själva vill - när så stor del av nätkulturen visar en helt annan sida av oss män.

    Vore jag invandrare skulle jag delvis försöka förstå mitt nya land genom sociala  forum. Skulle jag råka besöka FL.s jämställdhetsforum skulle jag inte förstå att det avdelningen i mångt och mycket är kapad av pojkrumstalibaner utan ta åsikter som att män och kvinnor inte kan vara vänner eftersom det bäddar för våldtäkter som vanliga svenskars sätt att se på könen.

    Den här tråden handlar ju om hur svenskar kan se på kvinnor. TS anger tonen när han frågar om han är cynisk när han menar att kvinnorna själva bär skulden till att de blir våldtagna.

    Kultur börjar med att man tvättar fötterna, påstod en känd norrman. Min uppfattning är att det finns många otvättade fötter i den här tråden.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-01-11 23:52:21 följande:
    Jag börjar förstå hur du tänker. Du menar alltså att när omkring ~50% av Sveriges befolkning vill sänka migrationen så finns det inte en enda chans, att dessa ~50% vill att något annat parti än Sverigedemokraterna sköter ärendet?

    Det finns alltså inga som helst opinioner inom de andra partierna som vill sänka migrationen - inte heller någon moderat, liberal, kristdemokrat, centerpartist, socialdemokrat, miljöpartist, vänsterpartist eller övrig partisympatisörer i hela Sverige, som vill sänka migrationen. Det finns bara Sverigedemokraterna och sverigedemokrater, som då vill sänka migrationen till Sverige och övriga ~37% är troligen bara svinn av siffror i systemet.

    Därmed MÅSTE trådstartaren vara sverigedemokrat!

    Jag förstår och du får ursäkta om det tar lite tid att hänga med i sådant här. Det är helt enkelt inte lätt.
    "Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet".

    Jag föreslår att du startar en tråd där du kan få hjälp att tolka påståendet mot bakgrund av att ts anser att kvinnor som blir våldtagna av invandrare har sig själva att skyllaSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-01-12 00:45:28 följande:
    Jag förstår redan och det blir till och med extra tydligt när trådstartaren specifierar sig:
    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-07 20:36:15 följande:

    Det är framförallt kvinnor som slåss för socialism, feminism och öppna gränser [...]


    Anonym (Hemsk?) skrev 2016-01-10 17:03:34 följande:

    [...] Sveriges kvinnor propagerar för ett feministiskt och socialistiskt land med öppna gränser [...].


    Röstutrymmet efter att ha tagit bort Feministiskt Iniativ, Miljöpartiet och eventuellt Centerpartiet ger ju enbart Sverigedemokraterna kvar.
    "Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet".

    Jag föreslår att du startar en tråd där du kan få hjälp att tolka påståendet mot bakgrund av att ts anser att kvinnor som blir våldtagna av invandrare har sig själva att skyllaSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-01-12 00:53:17 följande:
    Han är besatt. Det är sedan gammalt.
    Digestive skrev 2016-01-12 01:19:45 följande:
    Dock tragiskt om några läsare går på hans vanvettiga hets. Vill gärna göra det övertydligt.

    Hm. Det är gulligt att ni funnit tycke för varandras navlar.

    Kan ni inte starta en tråd om detta tema - den här tråden handlar om synen på kvinnor, inte om gossars uppmärksamhetsbehovSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Veronique skrev 2016-01-11 20:12:42 följande:
    DET gällde ju vänstertokan själv, inte hennes dotter. Ibland kan man bli så trött på naiviteten, att man önskar att människor ska få känna på själva vad det är de varit med om att dra hit. Då kanske de lär sig. Det är en mänsklig önskan, om än okristlig.
    Så du är avförd från forumet för den här gången, Inte särskilt förvånande Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-01-12 17:39:03 följande:
    Jag kommer att fortsätta kommentera innehållet i den här tråden och troligen ställa fler frågor till trådstartaren också. Det är lika bra att du accepterar min medverkan, hur gullig den här gossen än må vara.

    I skenet av dålig kvinnosyn så undrar jag hur man skulle klassa en motsvarande utsaga om person, om jag vore en kvinnlig debattör. En viss mentalitet är en viss mentalitet är en viss mentalitet, en del gör bara skillnad på vem det berör/gör skillnad på folk. Jag råkar ha fysiskt manligt kön och därför var det tydligen helt ok.

    Det är intressant att analysera folk och mentaliteter.
    Klart jag accepterar din medverkan.

    Nu senast kommenterade jag bara din och Konstateras uppfattningar om mig som besatt och vanvettigt hetsande. 

    I övrigt har jag inga synpunkter på att ni funnit varandra - eller åtminstone inga som har med den här trådens ämne att göra mer än såtillvida att jag noterar att ämnet för tråden inte intresserar om man är en gosse som betraktar den egna naveln och finner den djup.

    Nåja. jag anser att SD präglas i minst lika hög grad av en klananpassad kvinnosyn som av rasism, inte alla sverigedemokrater och inte bara sverigedemokrater, men typiskt för en sverigedemokrat är uttalandet härovan om att man borde "fylla upp flyktinglägren med kåta orientaliska tonårstjejer". Det är ju en direkt parallell på hur flyktingar som växt upp i en kvinnoförnedrande miljö ser på svenska tonårstjejer.

    Men jag har som sagt inte ambitionen att diskutera dig eller Konstatera. Jag är inte intresserad - som jag brukar säga till påflugna telefonförsäljare som vill sälja kitsch av något slag.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Konstatera skrev 2016-01-12 19:05:17 följande:
    Nu är det så här att jag diskuterar trådens ämne, och jag fortsätter diskutera trådens ämne. Du å andra sidan verkar tro att vi löser alla kvinnoproblem genom att diskutera SD. Sexualstatistiken bland svenska män, var även mycket hög innan SD kom in i riksdagen. Ditt fokus är märkligt därav epitetet besatt. Lås oss diskutera trådens ämne. Häng på vettja!Glad
    Digestive skrev 2016-01-12 19:23:01 följande:
    Vad bra, då kan du sluta hänvisa mig till att starta nya trådar istället för att diskutera här.

    Jag ser dock enbart vad du skriver på sina håll, som det senare. Du har dock inte kommenterat den saken på något vis, ditt tidigare inlägg berör inte din, min eller vår diskussion här överhuvudtaget. Du valde att enbart slå till mot person, istället. Förstår dock om du inte är nöjd med resultatet i efterhand.

    Precis som du även gör här, i tredje stycket. Jag får väl hoppas på att du iallafall blev nöjd den här gången.

    Varför anser du att klaner har en sorts automatiskt dålig kvinnosyn? Du talar illa om rätt många människor genom att göra sådana utsagor; människor ifrån Skotland, södra Italien, Albanien, Japan, Syd- och Nordkorea, Ryssland, Kina, Sveriges samer och så vidare - för att inte nämna de kanske mer uppenbara, kring Mellanöstern och i Afrika.

    Citatet förmedlar ingen specifik kvinnosyn. Kåta tonårstjejer finns det drivor utav och även i Orienten. Men hur lämpligt förslaget är, kan dock diskuteras och med all rätt. Varav jag föreslår att du debatterar saken med vederbörande, istället för att blott åberopa sverigedemokrater i alla ljus och sken - åt mitt håll.
    Javisst.

    Diskutera gärna trådens ämne. Jag ser att Digestive  har en ingång ur sitt speciella perspektiv: "Kåta tonårstjejer finns det drivor av".

    Det finns en länk till en debattartikel i den här tråden skriven av en adopterad kvinna från Asien. Hon berättar om det bemötande hon får från vissa svenska män - att hon förväntas vara tillgänglig, undergiven och att hon ofta blir kallad hora om hon inte ställer upp på att vara ett objekt för de här männens syn på asiatiska kvinnor.

    Nej, det var ingen tillfällighet att det skulle vara kåta tonårstjejer från Orienten, även av skälet att en tonårstjej har så lite livserfarenhet så att de får svårt att hantera att kåta gubbar flåsar efter dem.

    Vad gäller påståenden som inte har med den här trådens tema att göra så hänvisar jag fortfarande till möjligheten att starta en ny tråd. Jag är inte intresserad, men det finns säkert någon vänlig skäl som kan hjälpa till med tolkningarna.



    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-01-12 20:08:43 följande:
    Var god och länka till rapporten från BRÅ så att att vi kan ta del av eventuella kommentarer.
    tinyurl.com/zn4l9k6

    Inte BRÅ men däremot framgår det var uppgifterna sprids ifrån och varför det inte är möjligt att länka till BRÅ.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Kanske) skrev 2016-01-12 20:47:22 följande:
    Det vore enklare om du kortfattat redogjorde för vad din syn är på de här frågorna istället för de här långa intetsägande inläggen.

    Vad är din syn på invandringen till Europa?

    Vad är din syn på de reaktioner den ger upphov till?

    Och försök att kondensera, få ord men innehåll.
    Javisst. Den här tråden utgår från påståendet "Sveriges kvinnor fick rösträtt, de fick ett val och nu har de kollektivt valt att avskaffa sin egen frihet eftersom de uppenbarligen är obekväma med den" i TS.

    Jag diskuterar just sådana reaaktioner bland sverigedemokrater eller personer med likartade syn på kvinnor.

    Kort och kondenserat. Jag tycker att påståendet i TS är avskyvärt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Kvinnor ofredas sexuellt i Kalmar, är jag en hemsk människa om jag inte bryr mig?