Inlägg från: Seven Costanza |Visa alla inlägg
  • Seven Costanza

    Hur tränar ni nyblivna mammor?

    Jag är snittad och kommer bara gå promenader fram till efterkontrollen. Först väldigt korta och snigellångsamma men nu när mitt barn är två veckor kan jag gå minst en halvtimme i vanligt promenadtempo (alltså inte powerwalk men normalsnabbt). Tänkte öka på successivt. Jag gick upp ca 15 kg under graviditeten så dem vill jag bli av med. Brukade springa ganska mycket så det hoppas jag kunna komma tillbaka till men vet inte när det är lämpligt. Har pool, så när det blir varmare tänkte jag simma också. Det sägs ju generellt vara skonsamt.

    Jag tror inte att mina magmuskler har delat sig så jag vet inte hur stort behov jag har av specifk mammaträning (vad är det egentligen man behöver träna?) utan det som står ut på min mage är nog mest fett . Jag är alltså snittad så jag antar att jag inte har lika stort behov av bäckenbottenträning som dem som fött vaginalt, men jag kan ju ha fel. Någon som vet?

  • Seven Costanza
    Carabellis kusp skrev 2016-01-24 20:56:20 följande:

    Det är lite lägre prevalens av urininkontinens hos snittade vs de som fött vaginalt. Det är dock ingen stor skillnad; minns inte exakta siffror, men det finns stora studier från Sahlgrenska om detta. Det tycks alltså vara graviditeten snarare än krystandet som påverkar bäckenbottenmuskulaturen. Jag har aldrig hört talas om några nackdelar med bra knipande


    Tack för info! Knipande är väl alltid bra men jag trodde liksom att "bäckenbottenträning" innefattade något mer än bara knipövningar men det gör det kanske inte?
  • Seven Costanza
    Rani skrev 2016-01-25 18:19:08 följande:

    Nej mammamage gör du efter förlossningen. Men du kan noh börja tätt så tätt inpå om du föder vaginalt. Det är väldigt lätta grejer i början, typ sotta mot en vägg o hålla in magen. Inget som kan skada.


    Vet du hur länge man bör vänta efter kejsarsnitt?
  • Seven Costanza
    Rani skrev 2016-01-25 20:00:00 följande:

    Ingen aning. Har ingen erfarenhet av kejsarsnitt och vet inte hur det läker och så.


    Okej tack ändå, jag får kolla upp det själv när jag känner mig redo
Svar på tråden Hur tränar ni nyblivna mammor?