Inlägg från: Anonym (25 år [man]) |Visa alla inlägg
  • Anonym (25 år [man])

    Tillsammans mot en miljon kronor

    Min väg till miljonen:


    Har gjort en budget i Excel, lagt upp alla fasta avgifter jag har. Även lagt in för presenter och dylikt, bilbesiktning, däckköp till bil, allt sånt. Enda jag inte garderat mig för gällande bil är plötsliga reparationer.


    Hur som helst, enligt den kan jag spara mellan 9500-12000 kronor per månad, utan bonus, övertid eller andra inkomster. Varje månad tar jag ut 2500 kronor i kontanter som ska gå till allt som jag äter och dricker, även utemat.


    Enda som får handlas på kort är t.ex om jag unnar mig något, kläder. Det står med 1500 kronor för detta i budgeten, men jag håller koll på det i huvudet och kollar upp det i slutet av månaden (blir förmodligen bara 1-2 köp eller inget alls). Dvs, handlar jag inget blir sparandet cirka 11000-13500 per/månad.


    Detta är mitt absolut bästa tips faktiskt, budget och ta ut pengar kontant. Man får stenkoll på ekonomin! Beräknad sparsumma är: 130 000 kronor per år + bonus, övertid och dylikt. 4000 kronor per månad sätter jag undan i fonder / aktier, vid eventuellt ras kommer jag dubbla denna insättningen till 8000kr/månad.


    Jag beräknar att ha 120 000 kronor - 4000*12 på mitt konto i slutet av året, då stämmer min budget. Alla extrainkomster sätts in på ett annat konto, för att på så vis ha koll så att budgeten stämmer. Totalt räknar jag med att ha sparat runt 150-160 000 detta året.

    ps. mitt aktietips är Hamlet Pharma.
    Tror stenhårt på denna aktien, ni får kolla upp den själv dock. Men sätter ni in runt 10 000 kronor blir jag inte förvånad om ni har 10 gånger pengarna inom 1-2 år. Sätt undan ett kapital ni har råd att förlora, ifall det skiter sig. Men jag tycker definitivt om man ser risk/belöning så är det aboslut värt det.

  • Anonym (25 år [man])

    Fan denna tråden var de inte mycket action i!


    Såhär går det i mitt sparande iaf:


    Enligt budget skulle jag ha sparat 17 000 nu i Mars, dock avvek budget med 2000 kronor, dock åt rätt håll - blev 19 000 kronor rakt in på sparkontot denna månaden!


    Nästa månad räknar jag med att spara ännu mer: har då jobbat 3x storhelg så räknar med att kunna spara cirka minst 22 000 kr då!


    Även lagt om mina fonder/aktier! Sålde alla fonder och ska nu röra om lite! Tror inte på fonder i dagsläget. Kommer i bästa fall gå upp 1-9% (skulle jag tro) o i värsta fall kommer den backa betydligt mer. 


    Köpte Leovegas och MQ och har nu dessa aktier:


    LeoVegas, MQ, Redsense Medical, Hamlet Pharma och Mycronic.


    funderar på att köpa TC Tech Sweden samt Unlimited Travel Group nu när börsen öppnar igen! Dock en liten insats på cirka 5k på båda.

Svar på tråden Tillsammans mot en miljon kronor