• Pkb

    bonusbarn dagis, mammaledig.

    I vissa kommuner har även ens egna barn rätt till förskola när man är föräldraledig så det borde ju självklart gälla bonusbarn också. Men allt varierar ju från kommun till kommun.

  • Pkb
    Snövits skrev 2016-02-01 20:14:31 följande:

    Precis, du är inte bonusmamma, det är därför du inte vet vad jag menar....


    Jag förstår att du är arg på vissa bonusmammor som beter sig illa mot sina bonusbarn men med den lilla infon vi har här kan man ju inte döma ut ts som en dålig bonusmamma. Även jag lämnade mitt äldsta barn på dagis då jag var föräldraledig med mitt yngsta, det betyder ju inte automatiskt att man inte gillar det andra barnet det måste du väl förstå?
  • Pkb
    Kasperina skrev 2016-02-03 11:58:16 följande:

    Många pedagoger och även förskolechefer har dålig koll på vilka regler som gäller. När jag var hemma med andra barnet fick jag kontakta kommunens förskoleansvarige vid flera tillfällen då förskolan i praktiken krävde att sonen bara fick bo hos sin pappa varannan helg (eller att han tog ledigt från jobbet varannan vecka) för att jag var mammaledig. Till sist fick jag ett tydligt mail som jag visade upp varje gång de började tjafsa om sonens tider. På pappans dagar gällde pappans arbetstider, på mina dagar gällde FL-tider (hos oss 25 timmar).

    När det gäller ditt bonusbarn är det alltså pappans arbetstider som gäller på hans dagar, mammans tider på mammans dagar. Vad du gör på dagarna spelar ingen som helst roll.

    Undantaget är givetvis om du av någon anledning är vårdnadshavare för barnet, men det antar jag att du inte är.


    Ja förskolorna verkar vilja göra sina egna regler. Jag har också behövt kolla upp vad som gäller och tagit upp det med rektorn.
Svar på tråden bonusbarn dagis, mammaledig.