• Anonym (burt)

    Längtar efter barn, men är för tjock!

    Jag gick ner 15 kg på 2 månader med lchf, utan att röra på mig. Sen när jag gått ner alla kilon orkade jag börja röra på mig :)

  • Anonym (burt)
    jonsi skrev 2016-03-01 15:33:26 följande:

    LCHF kan väl funka som en snabb genväg till att minska i kilon, men det ger ingen permanent lösning på övervikt. All form av övervikt måste lösas genom en förändring av livsstil, annars går det inte. Det som funkar bäst är att äta hälsosamt+träning+ev KBT om du mår dåligt över problemet med att skaffa barn + övervikt.

    Hade jag varit du skulle jag göra följande.

    1. Ladda ned ljudböcker eller tex prenumerera på appen storytel. Fixa några spännande böcker och sätt upp ett regelverk som säger att du endast får lyssna när du promenerar/motionerar. Sedan skaffar du en träningsklocka där du registrerar din träning. Regga gärna resultatet på en träningssajt. Viljan att få till fler minuters träning på ditt konto kommer bli större än att hoppa över motionen.

    2. Börja med 1 timmes promenad om dagen och öka gradvis i tempo.

    3. Jag skulle inte köra LCHF eller andra mirakeldieter. Nog för att man ska akta sig för socker som överviktig, men kött-intensiv diet kan medföra andra besvär. Det är dessutom inte speciellt lyckosamt att träna med en massa svårsmält kött i magen. Jag skulle börja köra en semi-vegetarisk diet. Skippa rött kött och fläsk. Ät kyckling, fisk, och varva med helt vegetariska rätter. Det finns få saker som får en  att tappa vikt så effektiv som en växtbaserad diet. 

    4. Hitta andra som du kan motionera med och kanske laga mat tillsammans med? Alla har dåliga dagar men det gäller att komma ut och röra på sig även dom dagarna. 

    Lycka till!


    Jag har fortsatt med lchf i 4 års tid, det är ingen köttrik diet, utan fettrik, därav F i lchf. Lchf är att äta nyttigt. Man äter artegen föda som kroppen är designad för att äta. Vet folk som äter vegetarisk lchf. Man äter helt enkelt vanlig mat men tar bort kolhydraterna och tillsätter mer grönsaker. Jättefarligt, eller hur?


    Man skippar onyttiga fetter som margariner och frö/växtoljor. Använder riktigt smör, kokosfett etc.


    Oftast äter man mer närodlat och ekologiskt. Gräsbetat kött är dessutom bra för miljön till skillnad från djur som är uppfödda på soya och antibiotika.


    Jag blev inte bara av med 15 kg, jag fick plötsligt orken till livet tillbaka, orkade börja röra på mig, blev av med hemskt jobbig acne, muskel och ledvärk, mensvärk, pms, ibs, humörsvängningar pga blodsocker som inte går upp och ner.


    Lchf är en livsstil. Jag tycker inte att man ska uttala sig om något man inte vet något om.

Svar på tråden Längtar efter barn, men är för tjock!