Inlägg från: Anonym (Vera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vera)

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    Engle84 skrev 2017-04-18 14:33:21 följande:

    Hej alla oroliga och ovissa, och även ni som fått besked såklart. =)

    Vi gjorde Kub idag och fick 1:239 på trisomi 21. Vi hade nog nöjt oss med det om det inte varit så att vi för ett år sedan fick 1:2, gjorde MKP som visade på DS och gick igenom en sen abort. Allt var ett litet helvete, även länge efter... Det har tagit lång tid att återhämta sig och vi är båda ärrade och lätt cyniska, vågar inte lita på att statistik kan va till vår fördel. Risken för DS i min ålder är 1 av 700 (är 32), men likförbannat var vi ju en av de som råkade ut för det. Så varför inte nu igen liksom? =/ 
    Så imorn gör vi Nipt som vi bekostar själva, på Vasamamma. Sen blir det en väntan i 7-14 dagar... 

    Någon mer som väntar? <3 


    Hej,
    Vad jobbigt att få det här beskedet igen. Eller ja, risken var ju inte alls densamma nu men ändå så att ni inte bara kunde gå ut därifrån med 1:20 000 och andas ut. Lider med er!

    Vi hade inte er historia i bagaget med avbruten graviditet tidigare och så, men vi fick också en risk som låg över 1:200 när vi gjorde nipt. Vi blev alltså inte slussade vidare. Dock var risken så pass att vi själva kände att vi ville göra nipt på egen bekostnad vilket vi också gjorde. Just på Vasamamma faktiskt!
    Och även om det kostade en slant och även om det visade på en frisk bebis (enligt de trisomier man kollar) och även om vår bebis kan komma att födas med allsköns andra sjukdomar och tillstånd som vi inte vet något om så var det väl värt att göra det. Vår oro hade nog inte stillats annars.

    Vår risk var lägre än den relativa risken som beräknades bara på min ålder (jag är 36) och nackuppklarningen såg fin ut så det måste varit blodprovet som drog ner mitt resultat.
  • Anonym (Vera)
    Engle84 skrev 2017-04-18 16:46:23 följande:
    Skönt att höra att ni fick ett positivt resultat! Du har såklart helt rätt i att man aldrig kan veta 100% om bebisen är och kommer förbi helt frisk, men man kan ta reda på så mkt man bara kan. För sin egen oros skulle om inte annat. :)

    Lycka till!
    Håller helt med! Och tack så mycket
  • Anonym (Vera)
    Ankissen skrev 2017-09-29 20:47:18 följande:

    Åh så skönt att höra. Jag håller så med dig om oron för KUB. Den kan på intet sätt vara hälsosam. Så otroligt många verkar ha fått samma usla resultat som jag men ändå fött bebisar utan kromosomavvikelser. Då fattar jag inte varför det finns. Skulle aldrig göra kub igen eller rekommendera någon att göra det. För mig hade KS dessutom datastrul, så de trodde att de lagt upp mitt svar men jag såg det inte. 12 dagar fick jag vänta och var störtsäker då på negativt svar. Kram!


    Håller med om KUB. Nu är inte det aktuellt men om vi hade velat ha fler barn hade vi skippat KUB och gjort nipt direkt istället.
  • Anonym (Vera)

    Om du orkar, och verkligen verkligen bara om du orkar ,lyssna på veckans avsnitt av Förlossningspodden. Det handlar just om att välja att avbryta en efterlängtad graviditet.

    Jag har inte själv varit i just DIN sits, däremot lyssnat på andra avsnitt som legat nära mina upplevelser och det kan både förklara, läka och avdramatisera.

    Om du vill kanske det kan ge dig stöd?

    Det släpptes i onsdags.

  • Anonym (Vera)
    Anonym (L) skrev 2018-04-14 09:45:13 följande:

    Har fått kontakt med en präst här som finns för oss/mig framöver, fick en kuratortid på sjukhuset före läkartiden på måndag... läser på mer o mer... allt sammantaget, blödningarna sen 3 v (konstanta) att de tror de såg ett hygrom i nacken(hade fallit ur mitt huvud pga allt annat) och moderkakans placering som i sig ger ökad risk o högrisk graviditet o risken för dödfött/sena missfall vid ds gör att jag har svårt tro vår lilla pojke kommer klara graviditeten o att jag vill inte utsätta mig o sonen eller sambon för oväntat sent missfall med allt vad det innebär.... så e väl ganska övertygad om vad jag måste göra men får sån ångest över att genomföra det:( är det någon som vet hur det funkat med smärtlindring osv vid födandet (visst e i v17 då ej stor bebis men värkarna r ju smärtsamma) osv


    Smärtan ska man inte behöva vara rädd för. Snarare är det väl så att de kan smärtlindra bättre med morfinpreparat när det inte finns någon oro kring att det ska gå över till barnet, som vid en fullgången graviditet.
Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.