Inlägg från: Anonym (Väntar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Väntar)

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    Engle84 skrev 2017-04-21 10:23:29 följande:

    En sak som gör mig irriterad är att jag inte kan få några svar på varför vi fått den riskbedömning vi fått! Varken min barnmorska eller den UL-barnmorska hon hänvisade till kan svara? Båda kommer med floskler som "inget är rätt eller fel, "det är bara en riskbedömning" och "de allra flesta är friska". Jag vet! Jag vill veta vad i blodprovet som gjorde att vi hamnade så nära högrisk som vi gjorde. Men det kan de inte svara på, de verkar dessutom tycka jag är jättekonstig och jobbig som frågar... Varför utför man tester om man inte förstår dem??


    Hej. Jag hoppar in i denna tråd och hoppas att någon är kvar.

    Gjorde kub igår. 1:121 för downs. Är 33 år. Verkar som att blodproverna dragit ner. Nackspalt var allt mellan 1,6-2,0. Näsbenet syntes fint och bra enligt BM. Och hon menade att nackspalten var 1,7-1,8 enligt den mätning hon upplevde som bäst.

    Har ett barn med ovanlig krom avvik. Tog Nipt direkt efter ul som skickades samma dag. Nu 10 dagars väntan! Olidligt!

    Jag undrade också vad i blodproverna det var som drog ner. Hon kunde inte heller svara. Mumlade också något om hormoner. Tycker det är så dåligt att de inte kan ge mer svar kring de olika parametrar de lägger in o varför.

    Förlåt men nu minns jag inte om du svarat på det i tråden redan, men hur gick det för dig med Nipt? Och hur lång tid tog svaret?
  • Anonym (Väntar)
    Engle84 skrev 2017-06-19 00:36:39 följande:

    Hej!

    Förlåt för sent svar, har inte varit inne här på länge.

    Ledsen att höra om Kub-testet, förstår precis känslan! Även ledsen att höra om ännu ett otydligt svar... Suck!!

    Vi fick svar på Nipt redan efter 6 dagar! Inga avvikelser, så skönt. Jag mailade dem efter några dagar för att fråga om man kunde få svaret på mail istället, de sa då "nej tyvärr, men vi har ditt svar här, kan vi ringa nu?". Så kanske värt att höra av sig efter en vecka eller så, bara kolla liksom??

    Håller alla tummar för att allt är bra! Kram


    Ingen fara. Uppskattar att du svarade!

    Så pass snabbt! Så skönt! Och skönt att allt såg bra ut!!! Idag är vi på 6e dagen. Imorgon är det exakt en vecka sedan jag lämnade blodprov men då är ju helgen inräknad. Misstänker att det ligger still då.fanns Iaf inget än när jag kollar i portalen.

    Vem mailade du? Klinisk genetik direkt eller din BM?

    Tack! Jag känner mig så likgiltig på något sätt. Som att jag lite stängt av. Ville bara få njuta av denna grav. Berätta för alla.

    Tack igen för ditt svar! Kram
  • Anonym (Väntar)
    Brandynova skrev 2017-08-02 08:38:47 följande:

    Nu har jag läst igenom hela tråden. Inser att jag inte vet någonting!

    Hade ultraljud och KUB i måndags, v.13. Efter att jag har förlorat tre barn de senaste två åren (v.19, v.20, v.24) gick luften helt ur mig när jag såg att det faktiskt fanns nåt som sprattlade i magen. När vi några minuter senare fick besked om 1:272 på kub blev jag så ställd att jag liksom inte kom för mig att fråga någonting i princip. Hon sa inget om t21 eller 18 eller 13, inget om nackspalt... Bara att blodet ofta är det som försämrar kub-resultaten. Jaha...

    Nu väntar jag, precis som då många andra, på de där 10 dagarna för resultatet på nipt...


    Vill också beklaga era förluster!! Men säga som ovan kommentar. 1:272 är inte katastrofalt. Jag fick 1:121. Blev ställd. Ren chock. För verkligen allt såg bra ut på ultraljudet. Nackuppklaring etc. Inga anmärkningar.

    Fick sen Nipt resultatet. Allt normalt och igår var vi på RUL gjort på specialist mödravården (pga tidigare graviditet med komplikationer. Dels son som är för tidigt född och född med missbildning i mag/tarmkanalen. Opererad för detta och mår bra idag!).

    Det jag vill säga till dig dock är att när du får resultatet som jag tror är helt normalt så fråga dom vid RUL vad det kan ha varit som dragit ner ditt resultat, då jag frågade igår och vi talade då om moderkakans försörjning till fostret. Om det kan vara kvaliteten på moderkakan som gett sämre resultat så att säga. Läkaren sa att det finns sånt samband men huruvida det gäller för mitt fall är inget man kan uttala sig om nu. Nu såg allt normalt ut. Precis som det skulle. Men att jag ska få minst ett UL till (pga första sonens för tidiga födsel där moderkakan faktiskt inte orkade med till slut att försörja honom till fullgången tid - vilket vi hela tiden tänkt berodde på sonens missbildning (att han kom för tidigt) men kan ju ha varit av helt andra orsaker med.).

    Blev rörigt. Men som sagt ställ frågor. Så dy kan känna dig lugn! Du kan även ringa nu i efterhand och ställa frågor om du känner att du behöver det. Till den som gjorde ul på dig.

    Massa kramar och lycka till.
Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.