Inlägg från: surtanten |Visa alla inlägg
  • surtanten

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    Väntar mitt 4-e barn och är 39 år. Fick jättedåligt resultat på KUB, 1:2 på DS och 1:200 på en av de andra kromosonfelen. Då i vecka 13+4.
    Beskedet kom som en chock för oss bägge, vi var säkra på att göra KUB men hade inte riktigt förberett oss på vad vi skulle göra vid ett dåligt resultat. Barnmorskan ville boka i fvp direkt och vi fick tid 2 veckor senare. Efter ett par dagars funderande och googlade kom jag fram till att jag ville göra Nipt testet först då det ändå finns en missfallsrisk med fvp. Sagt och gjort, nu bara en eländig väntan. 

    Samma morgon som jag var inbokad på fvp kom resultatet, det visade på DS . Så jag fick tillbaka min tid för fvp och kunde göra provet samma dag. 

    Men nu hade jag och min sambo redan bestämt oss hur vi skulle göra om det blev ett dåligt svar, vi kommer göra abort nästa vecka om svaret på fvp bekräftar det nipt-testet visar (vilket det brukar göra).

    Men fy fan vad jobbigt att göra den här aborten så sent.. kommer vara i v 16+3...

    Jag är så jävla besviken på mig själv att jag inte läste på ordentligt innan och gjorde Nipt-testet tidigare, så hade vi sluppit vänta så här länge. Hade lätt bekostat det testet utan problem för att slippa all skit som vi gått igenom. 

    Tycker så himla synd om min sambo med som längtat efter sitt första barn och så blir det så här.. jag hoppas ju att vi kommer att orka försöka igen efter detta men han är så himla förkrossad över detta så jag vet inte ens om han vill försöka igen.

  • surtanten

    Ååå en sån jobbig följetong detta blev.. nu visade sig att vi inte fick något svar på fvp på snabbanalysen så var inne igår och skulle göra om fvp men då de lyckades träffa nån nerv med nålen gjorde det så himla ont att jag vägrade låta dem fortsätta. Nu får vi vänta 2 veckor på odling... och tiden går, kommer ju vara i v 18 då

  • surtanten
    Gummsan83 skrev 2019-09-06 14:09:59 följande:

    Ö


    Vi och är precis med om samma, men vår barnmorska sa att eftersom siffrorna var så låga så tyckte hon att Nipt inte ens var att tänka på utan rekommenderade MKP direkt. Det kunde man göra ifrån v 11. Jag har samma som dig, mitt 5:e barn ( 4:grav pga av tvillingar) men min sambos första. Jag är 36 år. Vi fick inget som tyder på kromosomavvikelse enligt MKP men nu går vi igenom hels bebisen om hjärtfel finns pga nackspalten är så stor. Vill du ha någon som går igenom samma så får du gärna skicka PM. Jag hade fixat och sörjde redan vår bebis innan vi fick beskedet att det var okej. Men som sagt ännu vet vi inte om vi får behålla vår lilla stjärna och då är jag nu i v 19 :(
    Jag fick inte ens frågan om moderkaksprov, de bokade in fvp direkt men då jag inte var i v 15 än så tiggde jag till mig NIPT innan och vi fick svar samma dag på NIPT som det tänkta fvp. Så vi förlorade ingen tid på att ta NIPT.

    Nu visade sig det sig att fvp bekräftade det KUB och NIPT visat så igår gjorde vi aborten. Vi valde att kolla på våran pojke efteråt och han var helt perfekt, man kunde inte se något att han hade kromosonavvikelse, men vi visste ju att han hade det så även om det var ett fruktansvärt beslut att ta så känner vi ändå att vi gjorde rätt. Självklart är vi ledsna över vårat barn som inte blev och känner stor sorg. Men personalen var helt underbar och stöttade oss i detta och var behjälpliga på alla sätt både fysiskt och psykiskt så all heder åt dem!


Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.