• Venne

    Styvmamma snokar!

    Ja det här kanske låter hårt, men om ett par år är du myndig och kanske bor helt själv. Så jag tycker att om det inte blir bättre, efter att du försökt prata lugnt och sansat och kanske bett mamma medla, så flytta. Du är snart vuxen och du kan ha en nära relation till din pappa utan att bo ihop. Du kan åka dit över dagen, komma över på middag, träffa honom ute på stan, snacka över telefon osv.

    Med det sagt så tycker jag ändå att det är fel av henne att göra som hon gör. Men jag tror du hade mått bättre av att slippa bo där.

  • Venne
    Ewester skrev 2016-02-22 20:42:06 följande:
    Men jag vill inte göra honom ledsen, vilket jag vet att han blir.. Dessutom skulle han aldrig låta min mamma få ensam vårdnad av mig
    De kan ändå ha delad vårdnad, oavsett hur du bor. Jag förstår att du inte vill såra honom, men om du först pratar sansat med honom om hur du mår där hemma och ger honom en chans att försöka lösa det, så tror jag han förstår. Men det kommer inte bli bra ifall du skriker och anklagar henne för allt. Försök fokusera på hur DU mår, hur DU känner, inställer för att säga det är hennes fel. Tex; när X går genom mina privata saker så känner jag mig illa behandlad. Det behöver ändras om jag ska kunna bo här.
Svar på tråden Styvmamma snokar!