Inlägg från: Utflykt i verkligheten |Visa alla inlägg
  • Utflykt i verkligheten

    Ni kvinnor som har håriga fittor.

    Anonym (Marryzia) skrev 2016-02-25 19:15:06 följande:
    Hur reagerar andra på det, exempelvis killar?
    Vad har andra med saken att göra? Kan vi för i helvete bara låta kvinnors kön vara de individuella kvinnornas kön?! Så vansinnigt trött på att bli mästrad om hur jag bör eller inte bör se ut som kvinna för att göra alla andra nöjda! Är det konstigt att depressioner och pressen ökar bland våra tonårstjejer? Nu får det fan i mig vara nog!
  • Utflykt i verkligheten
    Notetur Nomen skrev 2016-02-25 22:59:55 följande:
    Det är sjukt kul att du i tråd efter tråd rapar ur dig såna otroliga dumheter med en svårslagen säkerhet, utan att någonsin ha en källa som backar upp. Men säg mig, om jag operar tuttarna, påverkar jag evolutionen då? Om jag hugger av mig armen?

    Sedan så är det så att håret visst har en funktion. Utan hår fastnar alla otäcka bakterier direkt på huden, istället för att fångas upp av håret och ledas bort från kroppen. Håret skyddar smuts utifrån att tränga in i huden. Utan hår får man lättare svampinfektion.

    Vilka naturfolk är det som inte har könshår? Har de heller inte hår på huvudet? Övrig kroppsbehåring? Gäller det både män och kvinnor?

    Vill till sist poängtera att det varken är fel att vara helrakad eller hårig. To each their own.
    Tack, nu slapp jag...
  • Utflykt i verkligheten
    Anonym (ung med buske) skrev 2016-02-27 09:01:41 följande:

    Är 23 och har jobbat på en förlossningsavdelning. De flesta svenska kvinnor hade hår, medan nästan alla utländska var rakade. Nog väldigt kulturellt alltså.

    själv är jag svensk och har aldrig rakat mig mer än i ljumskarna, och tycker det är hemskt när det sen börjar klia. Jag har dock varken långt eller mycket hår så vem vet, jag kanske hade rakat mig om det hade varit mer?!

    Jag tycker dock det är den stor del av hygienen att ha hår, det blir mer luftigt där nere och minskar risk för ex svampinfektioner. :)

    Men jag är en som inte dömmer någon, har sett det mesta som sagt ^^


    Nu sitter jag inte inne med fakta alls... Men här funderar jag på om det inte kan vara så att det handlar om förlossnings-kultur-skillnader?

    Jag har en stor väninne-krets där alla utom 1 har fött barn. Ursprunget varierar: De nordiska länderna, övriga Europa, ett par arabiska länder, Asien och USA.

    De, liksom jag själv, är öppna och frispråkiga kvinnor, så ämnet rakning före/under/efter graviditet och förlossning har också diskuterats av alla ämnen vi har avhandlat.

    Gemensamt för dessa var att oavsett hur de valde att se ut innan och under graviditeten, så avgjorde svenskt eller utländskt påbrå/ursprung hur man gjorde med rakningen inför förlossningen.

    Oavsett ursprung så valde en del som hade rakat sig innan graviditeten, att låta bli under graviditeten. Främst för att de blev extra känsliga för infektioner, men också för att de tyckte att det var svårare att nå. Och en del valde att raka sig ända fram till förlossningen.

    De som inte hade rakad sig innan graviditeten, här också av olika ursprung, gjorde givetvis inte det sen heller.

    Så här långt var det alltså väldigt blandat oavsett ursprung. Skillnaden var att inför förlossningen så var det övervägande kvinnorna med svensk bakgrund som inte rakade sig inför förlossningen, oavsett om de hade gjort det innan graviditeten eller ej, och övervägande del av kvinnorna med utländsk bakgrund hade med sig att rakning innan förlossning var självklart.
Svar på tråden Ni kvinnor som har håriga fittor.