Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Dyra presenter

    Vad är syftet med presenten?

    Vi har köpt saker till vår son som inte kostar mycket som hängt med i många år och hans kusiners betydligt dyrare saker har samlat damm för att sedan säljas.

    Köp något som passar barnet istället för att titta på prislappen. Lego är kanske mer uppskattat och kommer användas istället för en loftsäng.

    Men jag hade satsat på märklintåg. Dyrt, roligt och passar alla åldrar

  • sextiotalist
    kara1979 skrev 2016-02-29 09:10:01 följande:
    Jag köper presenter för alla tre, de är trillingar. För barnens skull, för föräldrarna som uttryckt att dom vill ha hjälp med inköp och min egen då det känns bra att ge ngt fint som uppskattas då jag är gudmor.

    Dessa barn är långt ifrån materialister och även föräldra. Om jag vill köpa 4 fina lite dyrare presenter varför skulle vi bli anklagade att var materialister. De har autism och kan inte leka med bilar, lego och dylikt. Jag har skrivit det flera gånger nu, att de inte leker med småsaker utan de uppskattar rejäla saker som lugnat, kanske en tavla de kan titta på som jag fick tips på ovan. Tack ändå för din tanke, men jag vill åter igen att vi håller oss till ämnet. Jag vill ha tips på lite dyrare rejälare leksaker, inredning etc. Tack.
    Jag tycker det är helt OK att du vill betala något extra. Inga problem alls. Inte heller att det är fel av föräldrarna att förklara vad dessa barn behöver.
    Däremot tror jag att jag, med många, reagerar på att det måste vare en viss prislapp, efter önskemål av föräldrarna.
    Men om dessa barn har autism, då kanske det vara lämpligt att gå in på något forum och be om tips om vad som passar barn med autism, samt tillägga att prislappen inte är några problem, eftersom du hellre betalar lite extra om det behövs.

    Nu vet jag självklart att barn med autism är olika. Men kedjetäcke kanske skulle vara något, eftersom många barn med den problematiken har svårt att komma till ro och de är inte gratis heller
Svar på tråden Dyra presenter