Fisktacos är en av få rätter jag tycker att jag verkligen bemästrar, jag gillar i och för sig att laga till fisk och skaldjur överlag, fisk och skaldjur och hamburgare är väl mina specialiteter, haha... annars står min sambo för det mesta av matlagningen.
Tacos fungerar ju med nästan alla fisksorter, de flesta brukar väl använda sig av torsk, men generellt, så är ju den fisk jag gillar mest Sjötunga, men det kan ju bli rätt dyrt och dessutom är det inte det lättaste att få tag på alla gånger, speciellt inte om man bor i fel del av landet.
Alternativ som jag gillar som är lättare att haffa är hälleflundra och rödtunga. Kryddor som jag använder är förutom salt och peppar, även chilipulver, spiskummin, paprikapulver och malen koriander. Tillbehör är ju väldigt individuellt, rödlök är ju alltid gott, all lök är i och för sig gott, men någon sorts lök behöver man som tillbehör, även lime är en självklarhet.
Sedan brukar jag göra en salsa, vad man vill basera den på är ju upp till var och en, jag gillar t ex apelsin och avokadosalsa. I övrigt, skalade räckor, hackade tomater och en grönsallad, typ ruccola och fetaost.