Inlägg från: Anonym (Lämna! Nu!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lämna! Nu!)

    Han misshandlar mig men är omtyckt av alla

    Som andra redan sagt: Du måste lämna honom, och helst så fort det går. Det finns många män som aldrig skulle slå sin kvinna.

    Att slå någon är inte kärlek. Du är ung o har hela livet framför dig. Se till att du tillbringar det med någon som förtjänar dig. Gift dig för guds skull inte med honom och skaffa absolut inga barn. Det blir mycket svårare att lämna om du måste ha kontakt med honom efter separationen.

    Mitt råd är att kontakta en kvinnojour för att få stöd och hjälp.

    Vad det gäller din familj förstår jag inte alls hur de tänker. Mina föräldrar skulle bli helt galna om de fick veta att min sambo slagit mig. Och då spelar det ingen roll om han är snyggare än jag och trevlig mot alla andra. En man som inte behandlar sin partner bra är ingen man utan bara en liten lort.

    Men som sagt. Kontakta kvinnojouren. Jag blev så berörd av din situation trots att jag inte ens vet vem du är. Men du är en ung kvinna som behöver stöd och kraft för att kunna lämna din sambo, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kan få det.

    Och kom ihåg: kärlek visar man aldrig genom våld. När du möter en bra man i framtiden kommer du att få uppleva ett helt annat slags liv. Ett liv fullt av omtanke, respekt och empati. Ja, helt enkelt det som kallas kärlek. Det enda som står mellan dig och det livet är din nuvarande sambo.

  • Anonym (Lämna! Nu!)
    Ledsenflicka93 skrev 2016-02-28 15:21:06 följande:
    Jag tror bara jag inte kommer klara av att vara ensam. Jag kommer gå in i en depression. Jag älskar han ju och kommer heller inte klara av att se honom med någon annan. Det skulle få min värld att rasa.

    Men tack för dina råd<3 Ska kolla mer om dehär med kvinnojouren
    Men det är just därför du behöver stöd! Jag gissar att han även har hjälpt till att isolera dig socialt, och att det gör det ännu värre att tänka tanken att lämna. Men du är bara 21 år. Många, många i din ålder lever singelliv utan att känna sig ensamma. Visst kan det ta lite tid att bygga upp en bekantskapskrets, men eftersom det finns många som är i samma situation som du, alltså singlar, så kommer det att gå. 

    Jag har själv varit i ett destruktivt förhållande i min ungdom. Han slog mig aldrig, men misshandlade mig psykiskt. Till slut var jag nära att ta livet av mig. Men så insåg jag att jag faktiskt hade ett val. Jag behövde inte ta livet av mig, jag kunde lämna honom.
    Det var inte lätt, han var en mästare på att skapa skuldkänslor till råga på allt. Jag var också väldigt rädd att han skulle ge sig på mig rent fysiskt när jag gjorde slut, det hade varit nära innan. Nu gjorde han som tur var inte det, men det var ändå svårt för mig att lämna. Jättesvårt. Så jag kan förstå att du känner likadant. MEN. När jag väl kommit över de värsta skuldkänslorna märkte jag att jag mådde så mycket bättre. Jag kände att jag hade ett eget värde, och att jag hade stått upp för mig själv. 

    Och hade jag inte lämnat honom, hade jag aldrig kunnat träffa min nuvarande sambo. Han är den snällaste och mest omtänksamma man som går i ett par skor. Han har aldrig sagt något elakt till mig. Aldrig någonsin. Och definitivt aldrig höjt sin hand. Jag har aldrig varit rädd för honom. Aldrig. Nu har vi varit tillsammans i snart sju år och har en liten son på tre år tillsammans. Och jag är glad varje dag att min son växer upp i en familj där det inte finns någon som varken slår eller kränker. Även om din kille inte skulle slå era framtida barn, så skulle han förstöra dem för livet genom att slå dig. Jag hoppas du förstår det. Så ska inga barn behöva växa upp.

    Och du. Det här med att känna sig ensam. Det är inte farligt, alla gör det ibland. Men genom att läsa dina inlägg får jag en känsla av att du är både trevlig och intelligent. Det är bara det att du blivit så nedtryckt av din kille att du inte kan se det längre. Hans mål är att kontrollera och trycka ner dig. Låt honom inte lyckas, utan ta dig ur förhållandet. Om några år kommer du se tillbaka på det här och tacka din lyckliga stjärna att du gjorde slut i tid. Det är faktiskt bättre att vara ensam än att bli misshandlad och kränkt av den man som låtsas att han älskar en. För så ser inte kärlek ut.  

    Men som andra har sagt, var försiktig när du avslutar förhållandet. Det bästa är om du redan har ordnat ett annat boende, kanske genom kvinnojouren, och flyttar när han inte är hemma. Se sedan till att han inte får veta var du finns, det är otroligt viktigt!!!! Och, sist av allt, gå aldrig aldrig tillbaka! Han kommer säkert lova guld och gröna skogar, men det kommer bli precis lika illa som det är nu, om inte värre. En person som slår slutar inte med det bara så där. I så fall skulle han ju aldrig ha börjat. 
Svar på tråden Han misshandlar mig men är omtyckt av alla