• FruA78

    IVF mars/april

    Hej hoppar in här om det är okej. Vi kommer förhoppningsvis börja med vårt första ivf-försök i april. Vi har försökt i 2,5 år och fått två missfall i vecka 10 och 8. Det var nu över 1 år sedan jag var gravid och har gjort 3 inseminationer med hormonbehandling utan ett plus så nu är nästa steg ivf. Vi är oförklarligt barnlösa. Vi har inte varit på vårt första möte än men kommer mest troligt blir vi kallade i börja av april så vet ej om det blir korta eller långa protokollet.

  • FruA78
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-05 21:34:48 följande:
    Du är välkommen hit och får mer än gärna följas åt med oss! <3
    Tack så mycket :)
  • FruA78

    Här är min sammanfattning om någon gör en lista. FruA78 37 år, 1 ivf-försöket. Första besökstid början av april. Vet ej behandlingsmetod.

  • FruA78
    Sjöblomman skrev 2016-03-06 21:57:48 följande:
    Tack!

    Lite om mig:
    Sjöblomman, 30 år, 8e försöket (3 hela + 4 FET tidigare, MF i oktober 15), Sophiahemmet
    Har också gått på Sophiahemmet gjorde vår utredning där och tre inseminationer. Nu måste vi byta klinik eftersom vi gå via landstinget. Vi ska till IVFkliniken Stockholm.

    Håller tummarna nu för oss alla.
  • FruA78
    BK1986 skrev 2016-03-07 07:38:13 följande:

    Hoppas att jag kom ihåg alla! :)

    Här kör jag fortfarande ÄL-tester utan omslag. Har cirka 15 dagars lutealfas, så det börjar närma sig april för vår del.


    Tack för listan :)

    Jag har väntar också på äl. Förra månaden gav den inget utslag och idag är jag på dag 14 men inte i närheten av positivt. Tror inte det blir någon äl denna månad heller. Har aldrig haft problem med äl på 2,5 år inte ens efter missfallen. Tror att det är höstens hormonbehandlingar som ställer till det nu för mig.

    Hoppas att du snart får ägglossning så nu kan sätta igång.
  • FruA78
    BK1986 skrev 2016-03-07 11:57:21 följande:
    Okej! Men du fick mens ändå som vanligt?

    Vad hade du för hormonbehandling under hösten?

    Det är egentligen mensen jag väntar på, men får man ägglossning så är det ju lite lättare att förutsäga när den kommer att komma. :)
    Ja mensen kom på dag 31, brukar ha mellan dag 24-31 vanligast mellan 27-29.

    Jag gjorde tre inseminationer i höstas med hormonbehandling, Letrozoltablett och ovitrellespruta. Sista försöket blev det två lika stora äggblåsor så kroppen reagerade på tabletterna. De andra gångerna en äggblåsa men de växte väldigt fort istället.

    Okej då förstår jag blandad ihop trodde du skulle göra FET nu ;)
  • FruA78
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-07 15:03:24 följande:

    Ringde kliniken idag för att höra om kortare synarela-tid. De sa att det varierar lite, men minst 14 dagar ska man spraya. Och antalet dagar beror helt enkelt på vilken dag man fick sin mens, plus att de vill matcha in det så att äggplocket inte riskerar att hamna på en helg. Så, då vet jag det

    Passade även på att fråga hur de ställer sig till att sätta tillbaka två ägg i det fall det finns till oss. Hon sa att den frågan absolut är relevant med tanke på våra få ägg och att det är vårt tredje försök. Vi ska prata mer med läkaren om det sen. Kändes som ett bra svar. Jag och sambon är överens om att vi gärna sätter tillbaka två ägg om det finns.


    Vad skönt att de var positiva till att sätta in två. Hoppas att det blir så :)
  • FruA78
    linoa131 skrev 2016-03-07 12:19:25 följande:

    Har ni testat att tempa? Det är en säker metod för att ta reda på om äl har varit ?.

    tack för listan!


    Nej orkar inte med en ytterligare sak. Även om min äl kommer mellan dag 12-17 så får jag alltid mens 15 dagar efter positivt ältest.
  • FruA78
    Nicka skrev 2016-03-07 20:38:53 följande:

    Idag har jag haft telefonmöte med läkare på gyn på sjukhuset.
    Har gjort en missfallsutredning som inte visade några fel på varken mej eller min sambo,vill höra lite hur hon tänker och om de finns nått att göra för att vi inte ska få missfall.
    Jag har ju lyckats bli gravid men nånting händer efter några veckor som gör att de blir missfall.
    Hon skulle prata lite med vår läkare på fertilitetscentrum och föreslå att ev prova att ta blodförtunnande medicin, någon här som provat de?
    Sen tyckte hon att man kan prova att ta Lutinus även om de är ett frysåterförande.
    Hoppas verkligen på omslag imon!!
    Natti!


    Beklagar missfallen. Hur många missfall har du haft? Vilka veckor?

    Jag har haft 2 missfall en i vecka 10 och då hade vi sett hjärtat slå veckan innan. Andra var värre de hittade bara en tom hinnsäck som fortsatte att växa och hcg som bara ökade och ökade. De trodde antingen ett x eller en mola hydatidosa (cancer) blev akut skrapad och fick besked efter 5 veckor att det var en partiell mola. Två spermier hade lyckats befrukta ett ägg och då blir det en tumör av embryot. Fick graviditetsförbud 6 månader och ta blodprov varje månad för att se att hcg var under 5. Tumören utsöndrar hcg och den kan återkomma. Så självklart är jag livrädd för att bli gravid igen men vill inget hellre än få en bebis.

    Jag har ingen erfarenhet av blodförtunnande. Hoppas på omslag snart för dig så ni kan sätta igång igen :)
  • FruA78

    Hej! Tog en paus på en vecka. Hela förra veckan gick åt att leta efter våra journaler som inte hade kommit fram på 10 dagar. Huddinge sa att de skickade våra journaler den 1 mars till IVFkliniken och de sa att de inte kommit fram. De kunde inte boka in oss på ett möte förens de fått våra journaler :( Till slut i fredags eftermiddag var det löst men det blev en senare tid än de sa från början. Ska på ett första läkarbesök den 12 april istället för i början av april.

    Läst att många av er har kommit igång med behandling, håller tummarna för er. <3

  • FruA78
    Mallanfarm skrev 2016-03-18 09:12:01 följande:

    Hej!

    Hur gör man för att komma med i tråden, jag har aldrig svarat i en tråd tidigare förutom igår och jag tror inte det gick så bra....

    Vi har försökt få barn på egen hand i 3.5 år. Det är vår första IVF och min mens kom i morse. Jag är 26 år och bor i Östergötland.


    Välkommen! :)
  • FruA78
    Sjöblomman skrev 2016-03-18 15:15:13 följande:

    Tog blodprov i morse och de ringde nyss. Har sprayat i två veckor och ska börja med sprutorna ikväll, så det blir påskägg.


    Härligt ;)
  • FruA78
    Ivfsyskon skrev 2016-03-20 20:12:59 följande:

    Nytt ultraljud imorgon. Hoppas verkligen att äggblåsorna har växt till nu. Håll tummarnar ni snälla. ??????????????

    Har fått ställa in påskfesten vi skulle ha här hemma ifall vi får åka på äggplock då. Hoppas det blir torsdag eller fredag. Helst onsdag. ????


    Håller tummarna för dig imorgon! :)
  • FruA78
    Dipsy skrev 2016-03-20 11:15:38 följande:

    Imorgon är det dags för äggplock...så nervös...

    vågar knappt räkna men det bli nog 10gången??!


    Lycka till imorgon!
  • FruA78
    zasu skrev 2016-03-24 10:19:02 följande:

    Kom lite blödningar igår och idag på TD testade jag negativt. Är så ledsen, känns så tungt.


    Nej vad ledsamt :( Kram
  • FruA78
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-13 16:39:03 följande:
    Tack för kramen! Jag försöker andas till på måndag. Kan inte göra mer innan dess ändå. Men det är tungt. Fruktansvärt tungt. Vet inte vad jag vill eller vad jag känner längre. Allt blev bara obehagligt.

    Håller tummarna för dig imorgon.
    Kram!
    Åh vad tungt, hoppas de kommer på en lösning och att ni får bra besked på måndag. Kram
  • FruA78

    Jag har inte varit aktiv på länge eftersom jag väntade på mitt första läkarbesök. Var där igår och allt gick bra kommer att köra korta protokollet. Har bim den 22/4 så kommer att få börja den 23/4 eller 24/4 om det finns plats. Äntligen ska vi få börja, har försökt 2,5 år.

    Vill någon lägga till mig på listan FruA78 korta protokollet, sprutstart 23/4. 1 ivf försöket.

  • FruA78
    CAM86 skrev 2016-04-15 06:07:51 följande:

    Min Test dag idag! Det visade positivt... :D känns så himla overkligt alltihopa.. Nu är det bara att försöka njuta och se till att h*n vill stanna kvar i min mage i 9 månader! <3


    Härligt att höra, stort grattis! :)
Svar på tråden IVF mars/april