• BK1986

    IVF mars/april

    linoa131 skrev 2016-03-22 20:04:25 följande:

    Oj! Du kanske är gravid! Man får aldrig ge upp hoppet! Hade varit underbart. Men annars har du chans med ivf alldeles strax.


    Det skulle vara så ofattbart att jag inte skulle kunna tro det. Men precis som du säger så betyder det ju att vi kanske får starta med sprutorna snart, och det skulle ju också vara riktigt bra. Så win-win! ;)
  • BK1986

    Wihoo! Här har mensen kommit och på fredag får jag börja med sprutorna. Allt löste sig och det kommer tajma så att sambon får åka på sin efterlängtade resa också. Ibland löser sig saker. :)

    Jag börjar med Menopur 225 för att sedan på dag 4 sänka till 150. Det gick lite segt förra gången, så nu vill de kickstarta. :) Äggplock blir vecka 14.

  • BK1986

    För alla er här som gjort flera försök: hur mådde ni både fysiskt och psykiskt andra gången? Bättre eller sämre än första?

    Hittills har jag mått galant sedan jag återhämtat mig från första gångens besvikelse och bara varit positiv och glad. Men nu börjar jag känna alla tankar om orättvisa igen, och funderar om det kommer vara lika tungt denna gång...

  • BK1986
    zasu skrev 2016-03-24 10:19:02 följande:

    Kom lite blödningar igår och idag på TD testade jag negativt. Är så ledsen, känns så tungt.


    Usch! Många kramar!
  • BK1986

    Tack för alla era svar. Nu längtar jag bara efter att komma igång.

    Den här gången har vi inte berättat något för någon än. Vi får se hur vi gör. Bara min chef vet än så länge eftersom jag kommer vara borta en hel del framöver. Undra bara vad de kommer att skriva på sjukintyget. Det är en relativt liten ort och arbetsplats så det känns lite sisådär att de på personal och löner kommer att veta hur det ligger till.

  • BK1986

    Första sprutan fixad! Kom dock på att vi övergår till sommartid på söndag. Hur gör ni andra med det?

  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-26 05:00:29 följande:

    Härligt att du är igång! Håller alla tummar för dig Själv fick man lite värmesvallningar igår. Haha! Alltid så glad när biverkningarna väl sätter igång så att man märker att det funkar som det ska

    Gällande sommartid så har mina läkare alltid sagt till mig att man kan ändra tiden lite från dag till dag. Vill man exempelvis egentligen ta den vid 19, men tagit den vid 21 innan. Då kan man nästa dag ta den 20 och sen 19 dagen därpå. Det är lugnt. Så länge det inte gäller ägglossningssprutan så är en ungefärlig tid okej


    Haha! Vad skönt! Eller ja, du fattar. :)

    Okej! För vi fick veta att fem minuter hit eller dit var okej med Menopur, men att det absolut inte fick bli mer än så. Men vi tänkte flytta efter det med 10 minuter år gången. Det borde väl gå?
  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-26 12:14:21 följande:

    Alltså. Det är SKRÄMMANDE vad olika de säger på de olika klinikerna. Det skrämmer mig på riktigt. Säker att de inte pratat om ägglossningssprutan? Den ska du ju visserligen ta EXAKT rätt tid. Men där kanske fem minuter inte är hela världen.

    Jag ringde som sagt till kliniken angående menopur förra gången, då jag tog min första spruta på nyårsafton. Jag undrade om jag kunde ta den vid 21 den kvällen och den 20 resterande tid. Hon svarade att absolut. Och att jag kan gå ner till 19 också gången därpå om jag skulle vilja det. Nu hann vi ta den 19.15 på nyår också, så sen blev det den tiden hela tiden. Men tycker som sagt att det är helt sjukt att det kan vara så olika bud.

    Fler som har erfarenheter?


    100 % säker på att det inte var ägglossningssprutan de menade. Mycket sjukt att de gör så olika. Men jag vågar inte riskera något. Vi kör en kvart åt gången så kommer man rätt ganska fort ändå. :)

    Nu är det iallafall blodprov på tisdag och ultraljud på onsdag. :)
  • BK1986
    linoa131 skrev 2016-03-27 20:42:32 följande:

    Tack Regnbågsdröm. Nu har jag tagit första sprutan.det var en liten droppe på nålen när vi var färdiga och även en på magen, är det farligt? Har vi missat dosen?


    Det är nog ingen fara, men försök hålla kvar sprutan i 10 sekunder innan du drar ut den. Har hänt att det blev sådär för mig förra gången, men när man får till knixen så går det bra. :)
  • BK1986
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-28 14:26:26 följande:

    Idag loggade jag ut och tog bort min Facebook-app. Orkar inte med alla som blir gravida hela tiden. Jag menar allvar när jag säger att det är 15 stycken hittills i år som blivit gravida. FEMTON. Gör ont in till själen varje gång. Orkar inte se det mer.

    Längtar så efter att vi också ska lyckas. Gör så ont att tänka att det aldrig kommer gå. Vill så gärna och är så rädd för att misslyckas nu även tredje gången. Vill inte det. Känslig av synarelan också.. Så allting blir väl ännu värre. Men just nu är det fan tufft.


    Förstår dig till 100 %! Har varit nära att göra samma sak själv. Jag har faktiskt även tagit lite avstånd från vänner som väntar barn just för att det känns för jobbigt. De flesta förstår, men en av mina närmaste vänner har mycket svårt att förstå. När jag försökte förklara varför det var svårt för mig att de väntar barn så sa hon att hon visste hur det var att vilja ha något som någon annan har (typ hus eller jobb). För mig är det helt obegripligt hur man kan jämföra det med att kanske aldrig kunna bilda familj. Så vi pratar inte jättemycket just nu. Förstår att hon inte menar något illa egentligen, men det blev så konstigt.

    Tredje gången gillt för er! Det kommer gå jättebra. Låt det kännas skitjobbigt ibland. Och så kommer du tillbaka starkare. Håller tummarna så hårt jag kan för er. Det ska bara gå! <3
Svar på tråden IVF mars/april