Inlägg från: Miad73 |Visa alla inlägg
  • Miad73

    Syskon eller inte?

    För 3,5 år sedan fick vi vår efterlängtade son i Kina. Idag är han en livlig, nöjd och glädjespridare 7 åring. Han kom till oss som 4 åring och hade redan många upplevelser i sitt bagage. Eftersom han hade en stor språkförsening samt att han är ett överaktivt barn så har det stundtals varit intensivt. Men att det gått så bra mellan honom och oss när det gäller anknytningen och att han utvecklats välså väger det upp allt.

    Vi har en lång tid funderat på om vi ska gå igenom vår adoptionsprocess en gång till, ett syskon till vår son. Det är ett väldigt svårt beslut och finns både för-och nackdelar. B la orkar vi gå igenom detta en gån till, kostnaden, har detta barn även andra funktionsnedsättningar som kräver tid och ork? Vi ser hur bra vår son mår av att vistas bland barn. Att han får växa upp med ett syskon och den dag vi inte finns i livet så har de varandra. Funderingarna är alltför många!

    Hur resonerade både ni som valt att adoptera ett syskon till ert adopterade barn sedan tidigare och ni som valt att inte göra det?

    Maria

Svar på tråden Syskon eller inte?