• Anonym (jag)
  Äldre 15 apr 19:18
  134621 visningar
  971 svar
  971
  134621

  Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

  I maj ska jag och maken fara och hälsa på sonen och han familj. Vi har inte träffats sen före jul så jag ser verkligen fram emot detta. Vi brukar alltid ge dem saker och den här gången frågade vi om de ville ha våra nattygsbord i lackat mörkt trä eftersom vi köpt nya. Nej egentligen inte fick jag till svar då. Förstår ni hur välkommen jag känner mig nu? Givetvis så undrar jag varför man inte vill ha gåvor och då får jag svaret att de vill köpa saker som de själva har råd med och inte ta emot allmosor. Nu är den ena på föräldraledighet så det de har råd med är inte mycket alls. Min make säger att jag ska sluta försöka ge dem saker eftersom de är otacksamma men jag vill säkerställa att barnbarnen har det bra materiellt sett. Men min svärdotter är av uppfattningen att man ska göra allting själv så tydligen är det viktigare att göra saker själv än att ha det bra?

 • Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?
 • Äldre 15 apr 19:27
  #1

  Jag vill inte heller ha mina föräldrars gamla möbler, så jag förstår precis din svärdotter. Det betyder inte att de är mindre välkomna för det. Men jag vill välja möbler själv, skapa mitt eget med den stil som jag gillar.

 • Äldre 15 apr 19:28
  #2

  Din son har en egen familj nu där de vill bestämma hur de ska ha det och hur de ska möblera.

 • Anonym (H)
  Äldre 15 apr 19:30
  #3

  På vilket sätt får barnbarnen det bättre av att ni ger dom era nattduksbord?

  Tror faktiskt dom skiter i det..

  Tror faktiskt också att dom har det bra utan era rester och det är ohyfsat att ge saker när någon tackat nej

  Ge dom cash eller avlastning istället, eller bara umgås med dom! Sluta kräv tacksamhet för sånt dom varken vill ha eller behöver.

 • Anonym (Ja du)
  Äldre 15 apr 19:31
  #4

  För det första är du seriös? Känner du dig mindre välkommen för att dom inte vill ha avlagda gamla bord? Skärp dig för f.....

  1. Dom kanske tycker det är fult, måste man ta emot saker man tycker är fula bara första dom är gratis

  2. Dom kanske faktiskt gillar de sängbord dom redan har

  *jeeez*

 • Anonym
  Äldre 15 apr 19:31
  #5

  Inte är det otacksamt att inte ta emot era avlagda saker.

  "Vi brukar alltid ge dem saker" - är det saker de önskat, eller tar ni med saker för att ni tycker att de ska ha dem?

  "jag vill säkerställa att barnbarnen har det bra materiellt sett"
  1. Det är föräldrarnas ansvar att säkerställa det
  2. Barn behöver mindre prylar än man tror, särskilt när de är så små att föräldrarna fortfarande är föräldralediga
  3. Behöver småbarn nattygsbord, verkligen?

  Du behöver nog jobba på din självkänsla, det var nattygsborden och inte dig de tackade nej till...

  Backa och låt dem välja sina egna prylar, att tvingas ta emot saker från olika håll och bli någon slags dumpstation för grejer andra har tröttnat på är inte särskilt upplyftande. Sluta fokusera på det materiella och se till att vårda er relation i stället. Umgänge är nog viktigare för barnbarnen än gamla saker. De lever sitt liv, och det är inte upp till dig att bestämma hur.

 • Anonym (Greta­)
  Äldre 15 apr 19:37
  #6

  Om dem inte vill ha nattduksbordet så är det väl inte hela världen? De väljer väl själva vilka möbler de vill ha i sitt hem! Sånt är bara onödigt att haka upp sig på

 • Äldre 15 apr 19:39
  #7

  Hur mkt annat gammalt skräp har du prackat på dom?

  Ge dom pengar, det säkerställer att barnbarnen har det bra :kr

 • Anonym (q)
  Äldre 15 apr 19:40
  #8

  vad menar du TS? NI har gamla möbler, du frågar om de vill ha, de svarar nej. Det passar väl inte in i deras möblemang?  Om du råkade ha något som de verkligen ville ha och som de kanske ändå hade planerat att köpa, hade de säkert gladeligen tackat ja.
  Det handlar inte om att ni inte är välkomna.

  Herregud om mina föräldrar skulle reagera så! Min mamma är som en ekorre, sparar allt så länge det inte är trasigt. Det är den äldre generationen, hon är över 70 nu. Då fick man lära sig att spara men det blir lite till överdrift om de vuxna barnen ska "tvingas" ta emot saker bara för att "det är ju inget fel på det". 
  Tack och lov har mina föräldrar vett att inse att det inte handlarom att jag inte älskar dem eller inte vill de ska hälsa på. Jag  vill bara inte ha deras gamla soffa, ett pottskåp eller mormor morgonrock. 

  Jag fick associationer till en amerikansk komediserie där modern till led vuxna barnen blir förolämpad om de inte gillar hennes mat. Hon kopplar ihop att de äter mycket = mått på deras kärlek till henne. Det låter lite samma sak här, tycker jag. TS känner ett behov av att visa sin kärlek genom att ge saker medan de vuxna barnen försöker att artigt tacka nej. 

 • Äldre 15 apr 20:05
  #9

  Låter faktiskt som att du vill dumpa dina avlagda möbler på barnen för att slippa besväret att slänga dem. Inte okej någon dag i veckan och att du dessutom har mage att bli förnärmad av deras "otacksamhet" är bara för mycket. Skärp dig!

 • Äldre 15 apr 20:13
  #10

  Hej, är det Anonym (lärare) igen? Vars dotter var så snäll och foglig men sonen har dessvärre blivit självständig?

Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?
Logga in
Bli medlem