• Anonym (jag)

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Lina3535 skrev 2016-04-15 22:37:04 följande:

    Ts:

    Förstår du inte att du inte har rätt att diktera villkoren i deras hem?!


    Jag har inte dikterat bara erbjudit. Nu blir det natt här.
  • Anonym (jag)
    nevermind skrev 2016-04-16 00:13:33 följande:

    De kanske inte vill ha dina fula möbler och gardiner..?


    Nej tydligen inte. Men det är inte bara gardiner det handlar om utan jag får inte ha något med dem att göra känns det som. Jag vill vara delaktig men får inte.
  • Anonym (jag)
    AnooYoo skrev 2016-04-16 09:56:17 följande:

    Du får vara delaktig i andra saker än inredningen av deras hem. Prova att bara umgås med dem utan att ha åsikter om hur de inreder sitt hem och vilka saker de har/inte har.


    Förr fick jag vara delaktig i allt - nu får jag inte vara delaktig i någonting. Jag har försökt vara delaktig i allt jag kan komma på.
  • Anonym (jag)
    Anonym (Stopp!) skrev 2016-04-16 11:00:12 följande:

    Det är helt enkelt så att din son med fru själva vill bestämma hur deras hem ska se ut. Du måste lära dig att respektera dem som vuxna människor som gör egna val. När jag och min man köpte huset som unga så hade vi inte heller råd att skaffa allt från början. Vi tog en sak i taget men det viktiga för oss var inte att vi fort fick ihop allt utan att allt var noga utvalt efter vår smak. Alltså så avstod vi från att ta emot saker från omgivningen bara för att man måste ha dem enligt sådana som du. Varje gång vi hittade något som vi tyckte om och som passade in och vi hade råd med så var vi jätteglada. Inse att det är dig det är fel på och din uppfattning om hur ett trivsamt hem ska se ut inte är din sons. Vi hade t.e.x Inga gardiner i vardagsrummet ett bra tag. För att vi inte hittade några vi tyckte om och hade råd med. Och nu kommer hemligheten : vi var hellre utan till vi hittade rätt gardiner än att sätta upp de som min svärmor erbjöd oss!!!! Svärmors smak var inte våran smak. Tackolov förstod min underbara svärmor det. Så sluta att känna dig kränkt över att din son med hustru vill välja hur deras hem ska se ut själva och respektera det! Var en bra mamma, svärmor och farmor utan alla dina gåvor och synpunkter och respektera att de vill skapa sitt liv utan din inblandning. Kontentan : hellre Inga sängbord än några jag inte vill ha!!!!! Hellre Inga gardiner än några jag tycker är fula!!!!!

    Är själv svärmor och skulle aldrig, aldrig,aldrig lägga mig i mina barns hems utseende oombedd.

    Ps. Det är inte så att man vet allt bäst bara för att man är äldre. Ds


    Jag säger inte att man vet bäst men givetvis har ma samlat på sig kunskap som kan vara trevligt att dela med sig av. Måste alla börja från noll?
  • Anonym (jag)
    Anonym (herregud!) skrev 2016-04-16 11:22:55 följande:

    Ditt nick säger allt tycker jag... Du har försökt vara delaktig i allt DU kan komma på. Det funkar inte så. Det är din son och hans familj som bestämmer vad i deras liv du ska vara delaktig i!

    Utan att vara alltför fördomsfull så tror jag att du är en mycket ensam kvinna som enbart lever för dina barn, har jag rätt? I så fall behöver du skaffa dig egna intressen.


    Jag trodde inte att man kunde vara ensam med två barn och barnbarn men ja så är det.
  • Anonym (jag)
    Fiona M skrev 2016-04-15 21:57:23 följande:

    En gåva, precis som en tjänst, är något som görs för deras skull och de uppskattar.

    De är inte otacksamma för att du inte får bestämma om amning, att du ska gå ner i tid för att ta hand om deras barn (!), att du vill ge deras 1,5-åring godis, eller ge dem dina gamla möbler.

    Så, hur stöttar du henne att bli en fungerande vuxen nänniska?

    Handlar och tvättar ni fortfarande åt henne?


    Måste rätta dig här, jag har aldrig sagt att jag ville bestämma om amning. Det jag sa var att jag kände mig undanskuffad för att de inte tillät mig diskutera saken.
  • Anonym (jag)
    Regnmadamen skrev 2016-04-16 12:31:09 följande:

    Varför skulle du diskutera amningen av någon annans barn?


    Alla mammor i vår släkt har börjat så tidigt som möjligt att låta äldre eller lediga släktingar ta hand om bebisarna då och då så det underlättar såklart om man ger flaska då. Då får man vila eller roa sig eller göra hushållsarbete samtidigt som släkten får känna sig involverad. Dessutom har svärdottern varit yrkesverksam i många många år och är kanske lite karriärlysten så jag var väldigt orolig för hur hon skulle klara att sitta hemma så mycket med en bebis.. Så om hon hade velat hade det funnits minst 5 duktiga vuxna som kunnat hjälpa till att vara barnvakt men det tackade hon envetet nej till utan vidare förklaring. Så av samma anledning plus ekonomi erbjöd jag ett rum i vårt hus men ja samma sak hände där så jag har missat hela barnets uppväxt nästan.
  • Anonym (jag)
    K med lilla E skrev 2016-04-16 14:08:49 följande:

    Tycker du att det är konstigt med tanke på att du försöker pracka på dem allsköns bråte och skit?!

    Skulle inte förvåna mig om du har åsikter om deras skötsel av både barn och hem också. Usch och fy...


    Det var verkligen inte bråte jag ville ge bort!

    Jag brukar säga vad jag tycker och väldigt länge sa svärdottern ingenting när jag pratade, sen började hon säga att det spelar ingen roll vad jag tycker.
  • Anonym (jag)
    Anonym (herregud!) skrev 2016-04-16 13:31:40 följande:

    Från början tyckte jag bara att du var en galen svärmorsmardröm (sorry), men nu börjar jag mer och mer luta åt att alltihopa bara är fruktansvärt tragiskt. Jag har full förståelse för att din son och hans familj tar avstånd från dig, du äter ju upp dom med hull och hår! Om du tar ett steg tillbaka ska du se att ert förhållande blir bättre. Och du MÅSTE skaffa dig något annat att göra än att hänga upp hela din tillvaro på dina vuxna barn. Och som någon sagt tidigare, varför ens diskutera amning med barnets föräldrar?!?!

    Vad säger din egen man om det hela?


    Min man är mer intresserad av andra saker.
  • Anonym (jag)
    EnAnonumius skrev 2016-04-16 14:57:29 följande:

    Om det inte var bråte du ville ge bort så varför köpte du nya nattduksbord från början själv?

    Då kunde du ju behålla dem själv om de är så fina enligt ditt egna tycke och smak.

    Du hade sluppit att ta ut din besvikelse, på din svärdotter och son, i stället bara för att de inte delar din smak och du har lite svårt att acceptera det.


    Vi behövde en ny säng och valde matchande bord.
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?