Inlägg från: Anonym (mor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mor)

    Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?

    Jag är inbiten joggare sedan 1989 MEN jag har inte blivit ett dugg snabbare under alla år. Däremot har jag blivit mer uthållig och kan springa väldigt LÄNGE! Jag tycker inte man ska fokusera på tiden när man är vanlig motionär!

  • Anonym (mor)
    nevermind skrev 2016-04-18 22:10:16 följande:

    Jag orkar inte ens springa 200 meter så är jag helt slut. Så 5 km skulle väl ta ett par dagar. ????


    Lite som han som åkte vasaloppet och klagade för kompisen att det inte fanns ngn blåbärssoppa. -"Men det bjuds det ju på hela vägen! sa kompisen -"Ja första dan ja...........!
  • Anonym (mor)
    Anonym (Tingeling) skrev 2016-04-20 09:28:24 följande:
    Jag blir också andfådd. Men jag lovar, gör du det några gånger (och pressar dig själv givetvis, du har ju inte kondis än men den får du) så blir det bättre.
    Jag är sån att det lägger sig efter ett tag.
    Jag hävdar själv att jag faktiskt har bra kondis. Men som flera ovan skrivit, jag är uthållig och inte särskilt snabb eller explosiv.
    Så vissa dagar tar det 3-4km innan jag kommer in i min takt, mitt flow, och då kan jag säkert låta flåsig första 15-20 minutrarna.

    Det kan säkert verka sjukt att ens fortsätta springa när man tror att man ska dö och inte kommer orka men det är det som är grejen. Känslan när stegen och takten sitter och andningen synkar. Den är grym! Så om jag vill jogga 6km så är det värt de där fina två kilometrarna på slutet även om de första fyra var en kamp

    "Flow" är underbart. Jag har varit Åretrunt-joggare sedan -89 och jag får ofta flow fortfarande fast jag är fyllda 60. En härlig känsla att uppleva när benen är ute och springer med ens själ "typ"!

Svar på tråden Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?