Inlägg från: Anonym (Tingeling) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tingeling)

    Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?

    Ta det steg för steg så att du inte råkar skada dig. Det vore väl snöpligt nu när du har ett sånt fint mål att se fram emot!


    Sätt delmål som att orka 5min utan att stanna, orka 1km utan att stanna, orka 10 min utan att stanna, orka 2km, orka 3km, orka 4km, orka 30 min, orka 5km osv. Och gärna komplettera med övningar för löpare som utfall, övningar som stärker sätet, ryggen (så att man orkar ha en bra hållning) vissa stretchövningar mm. Det gör under för helheten när man inte bara springer på utan även stärker upp där det behövs.

    Bra skor + sport-bh är ett måste! Lycka till!!

  • Anonym (Tingeling)
    nevermind skrev 2016-04-19 21:46:01 följande:

    Alltså, är det nåt fel på mig som blir andfådd sjukt snabbt? Inte en chans att jag orkar jogga en kilometer ens!


    Jag blir också andfådd. Men jag lovar, gör du det några gånger (och pressar dig själv givetvis, du har ju inte kondis än men den får du) så blir det bättre.
    Jag är sån att det lägger sig efter ett tag.
    Jag hävdar själv att jag faktiskt har bra kondis. Men som flera ovan skrivit, jag är uthållig och inte särskilt snabb eller explosiv.
    Så vissa dagar tar det 3-4km innan jag kommer in i min takt, mitt flow, och då kan jag säkert låta flåsig första 15-20 minutrarna.

    Det kan säkert verka sjukt att ens fortsätta springa när man tror att man ska dö och inte kommer orka men det är det som är grejen. Känslan när stegen och takten sitter och andningen synkar. Den är grym! Så om jag vill jogga 6km så är det värt de där fina två kilometrarna på slutet även om de första fyra var en kamp
Svar på tråden Ni totalt otränade, vad springer ni 5 km på?