• Anonym (!!!)

    Varför tar man andras tvätttid?!!

    Går ner till tvättstugan för att slänga in fler maskiner och vad möts man av? Jo ngn jävla idiot har tagit ut min tvätt och slängt in sin egen!!! Varför gör man så?

  • Svar på tråden Varför tar man andras tvätttid?!!
  • LaFontaine
    Duckan skrev 2016-04-28 10:50:35 följande:

    LaFontaine, om det ändå vore så i vår stuga att vi hade åtminstone en städ-nazi. Här känns det som att bara är jag och portvakten som håller efter med städning. Trist.


    Vår tvättstuga var till och med julpyntad. Så du vet vilket nivå ni bör lägga er på menar jag
  • Anonym (otur)

    1. Personen har blandat ihop allt och trodde att det var du som tagit vederbörandes tid?
    2. Personen är totalt gräns- och hänsynslös.

    Tror du har haft otur TS. Jag har tvättat i tvättstuga i trettio år och minns inte att jag råkat på detta någon gång. Upprepas det är det väl läge att tala med hyresvärd/styrelse.

    Vad jag har råkat ut för är att någon tagit fel på tid och tagit min (mänskligt). Då har jag gjort som någon ovan - är det ett par minuter kvar har jag låtit det gå klart, har det varit länge har jag avbrutit maskinen och  tagit ur tvätten (och lagt den i tvättkorg; att slänga på golvet etc är barnsligt, elakt och i största allmänhet onödigt).

    Jag har också varit van vid att man får ta maskinen efter en timme (eller efter fem minuter när jag bodde på studentboende för en massa år sedan, det funkade bra, korta pass med många maskiner åt gången). Regler där vi bor nu är att man inte får ta tiden oavsett tid. Nackdelen är att tid står oanvänd när folk glömmer eller inte hinner hem.

    Att man får använda torkrum/tumlare en timme efter tvätt är vanligt där man inte har elektroniska bokningssystem (och sådana har vår värd bara i områden där det varit en massa tvättstrul). Den timmen får man samsas i tvättstugan.

    Vi har inte möjlighet att låsa in tvätten. Det finns nyckel, men det är husmorsnyckel gemensam för alla i huset. Aldrig blivit av med något och överlever om någon råkar se min tvätt

  • Anonym (otur)
    Duckan skrev 2016-04-28 10:50:35 följande:

    LaFontaine, om det ändå vore så i vår stuga att vi hade åtminstone en städ-nazi. Här känns det som att bara är jag och portvakten som håller efter med städning. Trist.


    Vi har tillräckligt många som håller efter för att det ska hålla sig OK. Ibland tror jag det är ren okunskap när det blir dåligt städat (oj, gick det att ta ut tvättmedelsfacket?). Ibland tror jag någon granne tror sig göra mig en tjänst när jag få ta del av det doftande sköljmedlet
  • Anonym (De får skylla sig själva)
    Namnlös2015 skrev 2016-04-28 10:38:04 följande:

    Så om personen har råkat ta tvättiden av misstag, kanske tagit fel på dagen och det har aldrig hänt förr så ger det dig rätten att förstöra tvätten?

    Även om det är någon som satt det i system så ger det inte dig någon rätt att förstöra.


    Jag bryr mig faktiskt inte. Envisas man med att helt nonchalera andra människor så får man vara beredd att ta konsekvenserna för det också.
  • Duckan

    (otur) jag kanske ska det så, att resterna av tvättmedel på maskinen kan jag sopa ner i facket och på så sätt spara på mitt eget tvättmedel

  • Namnlös2015

    Hoppas du tar det lika bra den dag du av misstag tar fel tid och får dina kläder förstörda :)

    Du vet ju inte om det är en person som gjort ett misstag ell en som satt det i system?


    Anonym (De får skylla sig själva) skrev 2016-04-28 11:17:44 följande:

    Jag bryr mig faktiskt inte. Envisas man med att helt nonchalera andra människor så får man vara beredd att ta konsekvenserna för det också.


  • annananonym
    Anonym (dumt) skrev 2016-04-28 09:49:16 följande:

    Tycker det är en väldigt dum regel där de har den regeln. Kan ju som sagt vara så att man inte hinner tvätta redan kl 16 för man inte är hemma förrän kanske tidigast kl 17 pga arbete. Har man då otur så kan man ju kanske då aldrig tvätta och det är ju inte meningen att man ska behöva skaffa egen tvättmaskin bara för att grannarna har svårt att fatta sådan enkel grej. 

    Däremot att börja tvätta 30 min innan sin egen tvättid om det är ledigt tycker jag är helt ok. 

    Nu behöver man inte tänka på att få snodd tvättid då man har elektoniskt.

    Men innan det så stod det klart och tydligt utanför tvättstugan att om man hade bokat tid så fick ingen annan komma och tvätta under den tiden, för att man skulle kunna börja tvätta när man ville utan att riskera att någon annan skulle komma och börja tvätta!  


    Har bott i många hyreshus med gemensam tvättstuga. Den regeln har funnits i samtliga!

    Däremot kan den som bokat tiden skriva en lapp att denne inte kommer börja tvätta före kl 17.
  • Anonym (puckon)
    annananonym skrev 2016-04-28 12:11:08 följande:

    Har bott i många hyreshus med gemensam tvättstuga. Den regeln har funnits i samtliga!

    Däremot kan den som bokat tiden skriva en lapp att denne inte kommer börja tvätta före kl 17.


    JA men den gäller inte här. Vad är det du inte förstår? Och ståe ingenstans i vårt avtal. Däremot står det en stor lapp att man ska respektera varandras tider. Jag ska inte skriva någon lapp. Har jag boka 23/4 16-20 så ska du ge fan i min tvättid. Du ska skita i om jag tvättar en maskin men vill ha hela tvättsugan ändå till 20.00. Åter igen.. gå du in släng in din tvätt så kommer du hitta den blöt utanför tvättstufan som jag låst. Sen kommer jag också anmäla till hyresvärden att du snor min tvättid.
  • Anonym (B)
    Anonym (De får skylla sig själva) skrev 2016-04-28 07:46:45 följande:

    Släng lite klorin i sköljmedelsfacket nästa gång någon snor din tvättid och så skriver du en lapp med "hoppas det var värt det" och sätter på maskinen. 


    Haha ja hårt mot hårt.
Svar på tråden Varför tar man andras tvätttid?!!