Inlägg från: Pauliina |Visa alla inlägg
  • Pauliina

    Mars/Aprilbebisar 2016

    Kan jag äntligen ha hittat gruppen?? :)

    Min lilla Elise är 3 veckor, sover mer eller mindre hela tiden. Även nätterna (tack och lov!!). Fick mycostatin (osäker på namnet) mot torsk(svamp) i munnen eftersom jag haft så ont när jag ammat , va nära på att ge upp! Men nu verkar de vara bättre efter 5 dagars behandling och jag skriker inte vid varje amning. Hoppas ni andra också njuter av att inte va gravida :)

  • Pauliina
    MissLolli skrev 2016-05-04 20:10:31 följande:

    Oj såg nu när ja läste lite bättre att det där konstiga namnet var medicinen :)
    Har ni fått det från BVC?


    Ja vi fick de utskrivet av BVC , egentligen bara för att jag hade så ont när jag ammade. Men nu efter behandling så är amningen smärtfri :)
  • Pauliina
    Saltig skrev 2016-05-04 22:28:13 följande:

    Startade en vanlig tråd då det var svårt och hitta gruppen.

    Kul att ni hittat hit.

    Min Sofie blev tre veckor i lördags. Min amning funkar sådär. Kör även med ersättning.

    Tyvärr verkar det som Sofie fått kolik så glada stunder är få men så underbara när de kommer. Lite försök till joller har vi hört


    Jag kör ersättning till natten, annars får jag amma hela natten (har hänt några gånger). Finns ingen anledning och lida mer än de behövs :)
  • Pauliina
    Nystjärna skrev 2016-05-06 18:22:15 följande:

    Hej allihopa. :)

    Här är växer lillkillen som bara den och är nu 1,5 månad. <3 :) Tiden går så fort. Storasyster är fortfarande stolt och snäll,så det går bra. Börjar få lite rutiner på dagarna med båda barnen och hunden. Annars så är det just nu att vi provat helt mjölkfri kost,då pojken reagerat med väldiga röda utslag runt mun,bröst och mage. Och sen i onsdags märker vi redan skillnad att de börjar bli bättre,så hoppas de snart försvinner. Sen har min son även en favorit sida så han är lite plattare på ena sidan så fått special kudde och varit hos sjukgymnast och så. Så hoppas att vi kan få ordning på det. Så varit mycket och jag har känt mig ledsen kring detta då jag känt mig misslyckad och som en dålig mamma men börjar kännas bättre och så. Så hoppas vi får ordning på allt. Men amningen fungerar bra ändå. Han äter var 3-4 timme så känns okej. Hoppas allt är bra med er alla och att ni njuter i solen idag :)

    Kramar


    Hej! Vad skönt och höra ifrån dig! Du är världens bästa mamma till din son och dotter! Vissa saker kan man inte rå för bara. Kram ! :)
  • Pauliina
    Saltig skrev 2016-05-08 10:30:31 följande:
    Ja hormonerna är "all over the place".

    Jag har kommit fram till att sluta med amning. Det är bara skrik då det inte kommer något. Jobbigt beslut men så får det bli.
    Förstår din känsla! Jag har börjat märka att skriket som kommit med sönerna när mjölken börjat sina har kommit nu med jäntan. Vill inte sluta amma men kommer snart bli tvungen :( ger ersättning till natten så får sova hela natten vilket är guld värt! Men fy så de tar emot
  • Pauliina

    Här går de finfint. Amningen fortsätter och har numer inge ont. Mycostatinet funkade perfekt. Elise sover hela nätterna så ska inte klaga!

  • Pauliina
    Nystjärna skrev 2016-05-14 20:26:27 följande:
    Hur gamla var era när de började sova hela nätterna? Min dotter var 2-2,5 månad har jag för mig men hon fick ersättning. Vet inte om det är skillnad om man ammar. Någon med erfarenhet? Har ändå ganska bra rutin som för det medta hålls. Han äter med 3-5 timmars mellanrum på naten,oftast 4-5. Sä blir mat runt 22 och sen någon gång vid 02-03 och så oftast vid 5.30-06. Så ändå okej. Men ibland strular det till det. Men hade varit skönt och slippa nattmålet snart. Samtidigt som det innebär att han vuxit och blivit större :p hihi tiden går tillräckligt fort ändå ju.
    Jag har (peppar peppar) haft tur med alla barnen, dem har sovit 23-06 från födsel med undantag någon gång. Nätterna är heliga för mig så jag är oerhört tacksam! När barnen börjat med välling så har de vaknat en gång men då tidigt på morgon, vid 05 och sovit vidare till 08. Dem senaste nätterna har jag ammat en gång på natten vid 04 men de har gått bra då jag har henne bredvid mig och liggammar.
  • Pauliina
    Nystjärna skrev 2016-05-26 19:57:09 följande:

    Hej på er allihopa :)

    Hur mår ni och hur går det för er?

    Här är allt okej. Min lille prins blir 2 månader idag,vart tar tiden vägen?!! Men underbart!! <3 Det fortsätter och gå bra mellan storasyster och lillebror. :) Hon är så snäll och omtänksam och mån om honom. Hon hade blivit så ledsen förra veckan när hon och pappa kom hem,men jag och lillebror var inte hemma. Då hade hon blivit ledsen och frågar vart vi var och letat efter oss hemma. Vant sig snabbt vid och ha lillebror hos sig. Hon vill alltid att han är med eller ha koll på honom,likadant om han inte sitter bak i bilen jämte henne,då blir hon arg och ledsen. Min stora tös <3 :)
    Annars så fungerar amningen bra,han äter och växer på bra :) Dock kör vi fortfarande med mjölkprotinsfri kost för mig. Han reagerade när jag råkade få i mig de för 2 veckor sen,så låter bli sånt. Men blivit bättre men inte helt bra än. Hoppas bara de försvinner när han blir äldre och ingen mer allergi men får ta de för vad det är. Bara han växer och mår bra och det gör han. Men vill gärna få svar och besked nu. Men får se vad BVC säger i veckan som kommer,när vi skall dit. Men så skönt att han ändå växer och går upp i vikt. När det gäller huvudet så har det blivit värre,vi tänker på hur han placerat huvudet och använder special kudden och mycket maglägge. Så bara fortsätta så,gillar inte sjukgymnasten eller hur de pratar och letar fel som inte finns!! Så jobbar på hemma som vi gör och avvaktar med att åka dit nu ett tag. Mår bara dåligt och stressad av besöken dit så. Vill bars njuta av min fantastiska familj och son :) <3

    Hoppad allt är bra med er. Stor kram till er ifrån oss :)


    Här blir Elise två månader på lördag. De går fint men har mer och mer börjat gå över till ersättning, de blir för mycket för mig psykiskt men jag ammar fortfarande de största målen varje dag. Sist vägde hon 4,4 kg och får se på onsdag igen. Då ska även äldsta sonen med på 4 årskoll. Kram på er!
  • Pauliina
    Saltig skrev 2016-06-07 21:37:23 följande:

    Här går dagarna fort trots man sover ca 3-4 timmar per natt. Lilltjejen skriker inte lika mycket som förut, peppar peppar Mer glad och uppmärksam.

    Hon är en vaken tös som inte sover så mycket. Längsta hon kan sova är 5 timmar på natten. Har själv svårt stt sova då hon stånkar och stönar och tappar nappen på nätterna. Så mycket sömn blir det inte.

    Hon blev 2 månader i lördags och vägde sist 5,4 kg. Få se hur mycket hon väger vid nästa besök.

    Nystjärna - vad var det för fel med din sons huvud? Min kompis son hade så att sonens huvud växte inte rätt pga han hade huvudet åt ett visst håll hela tiden. Han fick inte sitta i babysittern så mycket eller sova på rygg, utan på sidan. Det blev bra övningar och nu är det som vanligt. Han gick oxå hos en sjukgymnast.

    Härligt väder vi har iallafall. Känns mysigt att gå på promenader.

    Har era små hittat sina händer än? Min tjej tittar oftasin högra hand så ögonen går i kors. Plötslig blir hon förbannad....kanske för att hon inte riktigt kan fasta blicken och att handen rör sig. Kanske tycker hon att det är lite obehagligt oxå


    Min tjej suger på händerna stup i ett :) dag för dag ser man nya utvecklingar :)
  • Pauliina

    Hur mår ni allihop?? Min man har precis fått semester och vi försöka njuta mellan alla skurar. Är påväg ner till Ullared i skrivande stund, tänkte passa på att uppdatera barnens garderober. Elise är 10 veckor och har precis passerat 5 kg och 57 cm. De är ingen liten jänta längre.

Svar på tråden Mars/Aprilbebisar 2016