Inlägg från: Kawthar |Visa alla inlägg
  • Kawthar

    Gift med muslim?

    Hej,
    jag är gift med en praktiserande muslim och själv revertit.
    Vårt barn är fortfarande liten,men vi försöker och har som avsikt att uppfostra honom islamiskt . Lär honom bönen, recitera Koranen, läser berättelser om Profeterna ,går till mosken osv.
    Nej, vi firar inga högtider annat än de muslimska, däremot är han med på julafton o påsk hos mina föräldrar.

  • Kawthar
    Anonym (Glad) skrev 2016-08-01 13:16:05 följande:
    Lär ni barnen att man är ond om man tar judar och kristna till vänner?
    Som sagt följer vi islam och lär vårat barn om religionen och vad Koranen säger. Såsom "är han inte din broder i religionen , så är han din broder i mänskligheten" och "du har din tro och jag har min tro".  Ömsesidig respekt utan att avsäga sig sin tro och utan att böja sig för någon.

    Muslimer tror inte att det finns ett utvalt folk , som har rätten att stå över andra.
    Den ondskan som finns i andra religioner existerar inte i islam.
    Islam kom för hela mänskligheten .
  • Kawthar
    Anonym (Ronja) skrev 2016-08-14 08:38:46 följande:
    Med tanke på den explosionsartade ökningen av islamofobin i Europa så undrar jag  om ni har några planer på att flytta hem till din makes hemland ?.
    förstår din tanke, islamofobin som sprider sig är väldigt skrämmande.  vi har inga planer just nu på att flytta , men framtiden känner bara Gud till.
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-16 08:39:37 följande:

    Varför trakasserar muslimska män judar i Malmö då???


    Varför trakasserad muslimer i Sverige? Varför drar man av slöjan på muslimska kvinnor? Varför Misshandlas muslimer på våra gator? Varför kastar man muslimers cv:n i papperskorgen utan att läsa dom? Varför får muslimer sämre betyg trots att de presterat lika bra som andra elever? Varför nekas muslimer rätten att få praktisera sin religion trots att det råder religionsfrihet i Sverige? Frågorna är många, bästa vore väl ändå att fråga dom som är ansvariga för detta !!
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-16 08:38:36 följande:

    Lär ni barnet att män och kvinnor ska klä sig anständigt, och att det inte är specificerat i Koranen att anständigt är det samma som chador eller niqab?


    Som sagt lär vi vårat barn islam i den mån han förstår.
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-17 08:42:35 följande:

    Du kan uppenbarligen inte svara på min fråga. Muslimer hotar och trakasserar judar i Malmö. Judar där och på andra håll i Sverige behöver polisbevakning. Du säger att  islam är en fredlig religion så svara på vad deet beror på!


    Jag svarade på din fråga, din brist på tankeverksamhet får du skylla på dig själv. Men ok, ska ta ner nivån så du kan förstå. Människor kan ibland göra saker som är förbjudna, antingen i religionen eller i lagboken . De faller alltså utanför de religiösa eller icke-religiösa lagarna. Att trakassera, misshandla eller på ngt sätt kränka en annan människa är förbjudet inom islam och i Sveriges lag . Så där har du mitt svar.
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-17 08:43:35 följande:

    Jag antar att han då inte kommer att få klä sig i tighta jeans eller i shorts.


    "Inte kommer få" ? , vi tvingar inte vårat barn till att följa islam . "Det finns inget tvång i religionen " står det i Koranen och vi som föräldrar kan bara vägleda vårat barn. Finns flera exempel på det i Koranen när vi ser hur våra Profeter gjorde, och hur deras barn var.
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-17 09:55:40 följande:

    "Varför trakasserad muslimer i Sverige? Varför drar man av slöjan på muslimska kvinnor? Varför Misshandlas muslimer på våra gator? Varför kastar man muslimers cv:n i papperskorgen utan att läsa dom? Varför får muslimer sämre betyg trots att de presterat lika bra som andra elever? Varför nekas muslimer rätten att få praktisera sin religion trots att det råder religionsfrihet i Sverige? Frågorna är många, bästa vore väl ändå att fråga dom som är ansvariga för detta !!" är inget svar på hur muslimer trakasserier av judar i Sverige kan kombineras med att islam är en fredlig religion.

    Dessutom är många människor, varav majoriteten kallar sig muslimer, väldigt rasistiska jämtemot svarta. Hur kommer det sig?


    vad är det du inte förstår??? Att muslimer handlar utanför islam eller att islamofober handlar utanför lagen???

    Är majoriteten av muslimer rasistiska mot svarta???? Ge mig källa på detta !!!

    Islam kom som religion för alla och allas lika värde. Inte som judendomen och kristendomen . Du behöver studera historia ser jag och vad vi vita gjort emot mörkhyade sen tidernas begynnelse. Där Bibeln användes som redskap till att fördriva och kollonisera människor och länder , och slaverihandeln bedrevs av just samma kristna människor som sa att orsaken till att människor var mörkhyade var för att Gud glömt att ta ut dom fr ugnen .

    Finns många exempel på just mörkhyade i Islam och att de är stora förebilder för oss. Ex var böneutroparen Bilal mörkhyad , och flera av Mohammads närmaste kompanjoner var mörkhyade. Islam ser inte på hudfärg utan vi är alla lika.
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-17 09:56:24 följande:

    Så om ni får en dotter kommer hon inte att ha slöja?


    Varför säger du så ?
  • Kawthar
    Anonym (Hedda) skrev 2016-08-17 11:01:55 följande:

    Därför att du säger att ni inte vill tvinga era barn att följa islam. Alltså behöver en eventuell dotter inte heller ha slöja.


    Kommer eller behöver? Dina inlägg och frågor är förvirrande! Vad är det du inte förstår med att varken jag eller min man skulle tvinga vårt barn att följa islam!
Svar på tråden Gift med muslim?