Inlägg från: Anonym (tänk igen TS...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tänk igen TS...)

    Betala för mat hos en kompis

    Min familj hade mat så att det räckte precis till två vuxna oss barn och till två matlådor. Det här var inget som mina föräldrar skyltade med eller berätta för oss eller någon annan. Det här har jag förstått nu i efterhand. Så när vi tre barn hade med oss någon kompis så var det mat som sedan saknades. Sen TS vet du inget egentligen om deras ekonomi eftersom du nyss skrev att dom nyligen blivit vänner.

    Deras son kanske inte brukar få ta med sig vänner hem oanmält och mamman blev sur över att ha jobbat hela dagen sen komma hem till att det var ytterligare en mun att mätta som hon inte visste om. Hon kanske hade haft en dålig dag? Vad vet du? Jag skulle inte vilja ha en 16-åring över på en veckodag om det är läxor som ska göras. Sen stannade han till ganska sent skrev du. Hon tog nog ut sin irritation på din son. Att säga att han ska betala känns väl lite väl kymigt, men du tog ju för givet att han skulle få mat där eftersom du hämtade honom så sent. Det är inte heller ett speciellt fint sätt. 

    Ekonomi är inget man skyltar med och skulle du komma hem till oss, skulle du säkert tro vi har det ganska bra ställt, men vissa månader är det lite extra tufft, allra helst i slutet av månaden. Då finns det precis med mat så det räcker. Alla har inte heller möjligheten att låna.

Svar på tråden Betala för mat hos en kompis