Inlägg från: driver28 |Visa alla inlägg
  • driver28

    Kristen

    Förstår fortfarande inte varför det finns till synes intelligenta högfungerande människor som så fullständigt tror på sagorna i Bibeln, eller någon annan religiös skrift i modern tid.

    "Religion är opium åt folket" - Karl Marx

    Kanske det enda vettiga han sagt för övrigt.....

  • driver28
    Anonym (jjj) skrev 2016-06-01 18:53:15 följande:
    Fast om du ska citera Marx är det ju bra om du vet att det inte är Marx, utan Lenin . .  

    Marx uttryckte det snarlika "Folkets opium", nästan samma ord, men med en helt annan innebörd.
    Dålig källa på det då, men poängen kvarstår. Diskutera det istället.
  • driver28
    Anonym (H) skrev 2016-06-02 14:10:16 följande:
    Tycker det är ännu mer ointelligent att inte kunna förmå att förstå att vi alla är olika. Vissa har behov av att ha sin tro, andra inte. Tycker det är så tråkigt att alltid läsa dumma inlägg liknande ditt i sådana här trådar. Och nej, jag är inte kristen, jag är agnostiker.
    Att tro är okej, men det är ändå verklighetsfrånvänt på något sätt och dessutom väldigt konfliktsökande att ihärdigt påstå att något som inte är på riktigt får så stor betydelse och så stora konsekvenser som påverkar oliktänkandes liv. Kristendomen har sin beskärda del blod på sina händer när man i religionens namn utför terrorattentat eller startar krig och förföljelse. Såg nyligen en världskarta där man gjort en overlay av religiösaste och oroligaste länderna i världen, och guess What, de sammanfaller nästan helt.

    Korsriddare, spanska inkvisitionen, häxjakt och i modern tid IRA och Shin fein. Kom inte och säg att jorden hade varit trevligare utan!

    Det är alla kristendomen som ligger bakom. I äldre tider kyrka och stat och i nyare tider religiös fanatism. Nämn något bra med detta.

    Och nu säger du väl att detta är ett litet fåtal som gör detta och att jag drar alla fredliga vardagskristna över samma kam? Men även om det sitter i sina lugna trivsamma hem och ber bordsbön så är de enablers. Deras tro räder som skapar troskonflikter. Som gör att fanatikerna får fotfäste.

    Ser man inte helheten så har man svårt att förstå problemet med religion. Mig veterligen har ingen agnostiker startat vare sig krig eller terrorattacker heller, så religiös tveksamhet anser jag vara rätt ofarligt till skillnad från religiös övertygelse och vad många troende från alla religiösa samfund anser sig ha rätt till att göra i religionens namn.
  • driver28

    En begriplig ståndpunkt helt klart, men all religion är ju utformad som ett medvetet maktmedel där man som troende inte kan motsäga eller motbevisa en makt man inte kan nå eller ta på. Alltså blir alla troende det som möjliggör makthungriga ledares utnyttjande av religion för egna syften, vilket ju är anledningen till att religion finns! Om man inser att all religion är redigerad och tillrättalagd för att passa makthavares syften inser man religionens farlighet, som är upphov till just de problem jag nämner.

    Skiljer man däremot ut personlig andlighet från bokstavstrogen religion så är det en personlig subjektiv känsla som man gott kan ha.

    Men religion och stat är totalt livsfarligt. Särskilt när man har behovet att likställa alla som har en annan tro som fiender och inte tvekar att döda dem för det. Fotsoldaterna i Daesh tror fanatiskt på ledarnas tolkning av islam vilket motiverar dem att följa varje order hur grotesk den än är, eller så låtsas de tro för att få utlopp för perversa och mordiska böjelser.

    Vi kan säga så här: etablerad religion är farlig av nämnda orsaker. Personlig andlighet: not so much...

  • driver28
    Ser0tonin skrev 2016-09-24 22:45:40 följande:
    Tror du att du sårar oss när du hånar oss? Nej, för det är redan skrivet.
    2:a Petrusbrevev Kapitel 3 vers 3-4.
     "Framför allt ska ni veta att det i de sista dagarna kommer hånfulla människor som drivs av sina begär och som hånar er 4 och säger: "Hur går det med löftet om hans återkomst?"
    Jag är inte ute efter att såra någon. Jg ventilerar bara min syn på religion. Det är min syn på religion och jag tycker det borde vara alla intelligentas syn på saken när man vet att religion konstruerades för att styra människor.
Svar på tråden Kristen