Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Vad tjänar ni EFTER skatt på ert jobb?

    Högstadielärare, 20-21000. Roligast är relationen med eleverna, jag skrattar flera gånger om dagen. Jobbigast är när elever bråkar med/provocerar mig (sällan) eller med varandra och när de mår dåligt, samt att det är tråkigt att rätta och dokumentera i datorsystemet. Och att många elever tycker att allt ska vara roligt hela tiden, det är väldigt svårt att leva upp till.

  • Anonym (L)
    Anonym (Vikarie) skrev 2016-06-14 21:05:38 följande:

    Låter som barn som aldrig tränats på att ha tråkigt hemma. Något på gång _hela_ tiden.


    Ja antagligen, men även rektorer har tyvärr gått på detta med att skolan ska vara rolig - den ska ju inte vara _tråkig_ men det kan inte vara tjosan hoppsan hela tiden heller men det vill inte rektorer förstå. Pga att skolorna konkurrerar om eleverna vill en del rektorer att deras skola ska ha rykte om sig att vara "rolig".
  • Anonym (L)
    Anonym (Vikarie) skrev 2016-06-14 21:04:10 följande:

    Jag har, under de senaste 10 åren, varit uppskriven på kommunens vikariepool och arbetar således både inom sjukvård, hemtjänst, äldrevård, förskola och fritids.

    Jag har ingen utbildning inom något område (gick studieförberedande på gymnasiet).

    Tar jag ett jobb varje dag under en månads tid (endast dagtid och aldrig helger) så hamnar jag omkring 21.000:- efter skatt.

    Det som är bra med det jag gör, är att jag inte lyder under någon chef och jag tackar endast ja till dagar och tider som jag känner att jag vill och kan ta.

    Kan inte riktigt se något negativt med det, faktiskt. Eller, jo, jag har för mycket fritid så jag har målat om i hallen 3 ggr under 6 månaders tid. Men nu är jag nöjd med färgen!


    Oj så bra! Vad är din timlön? Hur många timmar räknar du då att du jobbar för att få ut 21000 efter skatt? Det är ju samma som jag tjänar som högstadielärare med sex års universitetsutbildning och fyra år i yrket efter examen. Jag tjänar strax över 28 och får ut strax över 21. Kanske skulle gå tillbaka till att vara vikarie . Är det kanske i Stockholmsområdet du jobbar? Lönerna brukar ju ligga högre där.
Svar på tråden Vad tjänar ni EFTER skatt på ert jobb?