Inlägg från: Mandel |Visa alla inlägg
  • Mandel

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Personligen gillar jag inte fläskfilé. Har svårt för fläskkött över lag då jag tycker att det luktar gris. Jag är född och uppvuxen på landet med djur och har själv varit med och slaktat både grisar och kor, men denna känsla kring doften på fläskkött har kommit under senare år.
    Vet inte om det är för att grisarna numera är så stressade innan de slaktas?

    Älskar oxfilé. Nygrillad med hemgjord bearnaise och kanske en klick vitlökssmör är mums!
    Skulle förmodligen bli tradigt om man åt det var och varannan dag, men någon gång eller två i månaden så är det helt ljuvligt. 


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Jajjamen skrev 2016-06-29 10:33:29 följande:

    En perfekt grillad oxfile är fruktansvärt gott men det är svårt att få den saftig.

    Då är det lättare att grilla en karréskiva av gris och få den bra, hellre det än en torr oxfilé.
    Ryggbiff är det likadant med.


    Då grillar du för länge eller alldeles för tunna skivor.

    Antingen gör man helstekt och låter gå färdigt med termometer i folie och sedan låter den vila minst 10 min eller så gör man samma fast med tjockare skivor.
    Har bara ätit torr oxfilé innan maken lärde sig det här med termometer.
    Själv känner jag med stekpincetten på fastheten på köttet om det är rare eller medium.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?