• Fiiee

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Dresscode skrev 2016-06-29 10:22:32 följande:

    Smaken på köttet beror till 99% på kocken.. jag väljer oxfilé hellre än fläskfilé, även om fläskfilé är jättegott.. men i min värld så behövs inte mer än lite salt och lite svartpeppar på en bit oxfilé.. det jag är ute efter i oxfilén är köttsmaken, inte massa kryddblandningar.. då kan jag lika gärna äta en färsbiff.. Sen är det ju självklart avgörande vilken temperatur köttet har när jag serverar den. gillar man inte blodigt kött ( vilket ger bäst smak enligt mig) så i allafall rosa.. helt genomstekt kött smakar inte något alls...

    Sen vet jag inte.. finns det prestige i vilket kött man äter ? Är man "coolare" för att man äter dyrare kött ?

    Egendomligt sätt att se på saker..


    Håller helt med! Salt och svartpeppar är det enda som ska användas!
  • Fiiee
    Jajjamen skrev 2016-06-29 10:33:29 följande:

    En perfekt grillad oxfile är fruktansvärt gott men det är svårt att få den saftig.

    Då är det lättare att grilla en karréskiva av gris och få den bra, hellre det än en torr oxfilé.

    Ryggbiff är det likadant med.


    Det är inte alls svårt att få en oxfilé saftig. Bara du vet HUR du steker den.
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?