Inlägg från: CarinaL26 |Visa alla inlägg
  • CarinaL26

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    TS stör sig på att vissa personer uppskattar mat som han inte har råd med. Oklart varför dock. Det har funnits fler trådar baserat på just detta.

  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-06-29 16:06:01 följande:

    Det är inte det att de har råd jag stör mig på i första hand, utan att folk ständigt måste framhålla och skryta om att de äter fint. Älskar man Oxfile och är beredd att betala vad det kostar ser jag inga problem med det. Men om man stoltserar med det, som för att liksom "stå över" de som kanske inte alltid har råd med så dyr mat,  då visar det ju att man egentligen har ett förakt för dem som inte har råd att unna sig. Man känner igen det lite från ungdomen, hur en del sa "Fan asså, tänk om man hade råd att käka Oxfile och rysk kaviar var dag som de rika" och liknande. När behovet av att lyxa till det för att överglänsa andra följer med upp i vuxen ålder, då har man inte mognat riktigt.


    Nu kan jag bara tala för mig men jag har svårt att tro att folk pratar om att de lagar oxfilé för att imponera på dem som inte har råd. Men enstaka undantag kan ju finnas och dessa skulle jag närmast beklaga.
  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:55:36 följande:

    Men för  helvete, jag har inte någonstans missunnat någon att njuta av god mat! Det jag ifrågasätter är varför folk köper det dyraste, när de kan få en massa god mat för samma pris! Ständigt blir man misstolkad här, men det säger en del om hur ni tänker och värderar..


    Du förutsätter att alla har samma smak som du och förkastar att det det finns de som tycker att en väl tillagad oxfilé är godare än fläskfilé.
  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-07-01 06:03:11 följande:

    Konstigt, Morsan och många av mina dåvarande kompisars föräldrar brukade ofta ha bambuskott i sina köttgrytor, tillsammans med skivade morötter. Kanske är det ett lokalt fenomen då eftersom så få känner till det.

    Tja, jag är ju lite av en nostalgiker när det gäller mat, så jag gillar den äldre husmanskosten. Det var redig mat som man blev stor och stark av - som min far brukade säga: "Är man stor och stark får man gå till folkets park, är man liten och klen får man gå till frälsningsarmen", samt "Ät och drick, så får du stor pick".

    Jag är inte uppväxt i någon mesig familj där man petade bort grönsakerna ur maten för att man inte tyckte om dem. Det var bara att ta av allt som var framdukat och se glad ut. Inte fick vi slänga mat heller, för det sågs som ett hån mot fattiga barn i Afrika. Det var så pass att jag och mina syskon tillochmed kunde åka på en omgång om vi var kinkiga vid matbordet eller fick för oss att slänga det vi inte orkade äta upp. Det ni, det har ni aldrig varit med om!


    Jag riskerade stryk så jag knappt kunde sitta efteråt om jag bråkade för mycket om maten. Jag vet PRECIS vad det innebär. Men trots det skäms jag inte det minsta för att unna mig mer lyxig mat då och då. För att det är GOTT!
  • CarinaL26
    Daniel12 skrev 2016-07-26 08:25:36 följande:

    Frågan återstår dock, varför man villigt betalar 4-600kr för en liten sketen bit kött, när man kan få annat gott kött för mindre än en femtedel av det priset. Men det är klart, har man råd så har man, men då ska man inte anse att det är "normalt" att ha råd med det, eftersom det kan ses som ett hån mot folk som lever på marginalen och är tvungna att vända på varenda krona. Att se det som "normalt" att kunna lyxa till det när man vill och känner för det är inget annat än skryt och att vilja verka förmer än andra. Så enkelt är det!


    Man betalar vad man tycker det är värt. Beroende på ekonomiska förutsättningar kan olika personer ha olika uppfattning om vad något är värt. Har inget med skryt att göra. Så enkelt är det.
  • CarinaL26
    Valkyria75 skrev 2016-07-26 13:50:13 följande:

    Men suck... Du vill bara provocera eller hur? Är det därför du behövde skaka liv i dem hör tråden igen?

    Någon som äter oxfilé något sånär regelbundet lägger förmodligen mindre pengar på det än en rökare lägger på cigaretter. Inte håller folk på och startar trådar om vilket jävla skryt det är att röka på stan. Det är ju inte normalt att ha råd att köpa cigg!! Vilket HÅN mot oss andra som inte röker. Inte är det gott heller! Jag har faktiskt provat flera olika märken. Tycker inte alls om det. Så ALLA som påstår att de röker för att det är gott... De vill egentligen bara skryta med hur rika de är!!


    Klockrent!
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?