Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Vad fan är grejen med Oxfile?

    Daniel12 skrev 2016-06-29 16:16:05 följande:
    Naturligtvis erkänner de inte öppet att de vill stoltsera. Då faller ju deras mask av direkt. Nej, det görs på ett subtilt sätt, men inte så subtilt att man inte efter sin magkänsla och intuition kan fatta vad det egentligen handlar om.

    Är du här igen med dina skitnödiga påhopp på omgivningen i bästa omogna attityd med "du vet minsann bättre" om andra än vad andra vet om sig själva. Det är ganska så otroligt omoget beteende att sitta och utgå från att folk inte "erkänner för sig själva" att det är så som DU anser att det skall vara.

    Exakt vad är dina problem egentligen? Varför är det så viktigt för dig att starta trådar efter trådar och sitta och kräva att folk måste leva upp till dina fördomar för att du skall må bra? Om de inte lever upp till dina fördomar så kommer du med en radda nya fördomar oim att folk "inte vågar erkänna".

    Exakt vad är dina problem? Klara du inte av att leva i verkligheten egentligen och lära dig att inse att folk är olika och tycker olika. Du kommer aldrig att kunna tvinga folk att leva efter dina fantasifoster bara för att du vägra att acceptera att verkligheten inte funkar spå som du vill att den skall funka.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Daniel12 skrev 2016-06-29 17:27:34 följande:
    Och du. Jag skriver mattrådar så mycket jag vill och känner att jag behöver. Jag själv är en mästare på att laga riktigt goda måltider baserade på väldigt billiga råvaror. Jag tror inte många kommer i närheten av det. Har du t.ex. testat ugnsgrillade baconrullader med makrill i tillsammans med egengjord klyftpotatis? Eller korvsoppa gjort på tärnad falukorv, tärnad potatis, lök, champinjoner, skivade morötter, krossade tomater och därtill valfria smaksättande kryddor + en buljongtärning? Nej, tänkte väl det. Här har du mannen som kan laga mat utan att förköpa sig..

    Är en person medioker till dålig på att laga mat så spelar det ingen roll om det är s.k "dyra råvaror" man har, maten kommer att vara kass ändå.
    Så jag köper inte ditt skitsnack om att du är en mästare på att kunna laga god mat på billiga råvaror.
    Sanningen är den att du med tydlig uppenbarhetskrav vägra att fatta att råvarorna har inget med saken att göra om man skall få bra god mat, utan allting hänger på den som lagar maten om det skall bli bra god mat.

    Men här är du en sann mästare på egentligen:

    *Det du är en mästare på är att du startar trådar efter trådar och sitta och komma med fördomsfulla slutsatser om den stora massan baserat på ett extremt fåtal individer i din omedelbara omgivning där du bor.  Får du inte medhåll från andra människor som inte bor i din byhåla så har du alltid rätt och de som svar dig har alltid fel.

    *Du är en mästare på att sjunka så lågt med att du till och med på individnivå säger till enskilda människor att du har rätt om dem, och sitter och anklagar individer att "de vågar inte erkänna att du har rätt".

    *Du är en mästare på att vägra acceptera olikheter och är en mästare på att vägra inse att världen inte kretsar kring dig och dina förutfattade meningar om folk..


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    sextiotalist skrev 2016-06-29 17:28:33 följande:
    Till saken hör att du inte endast skriver vad du tänker och tycker. Du anser dig veta vad andra tänker och tycker och stämmer det inte med din uppfattning så har du rätt och dr andra fel
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Daniel12 skrev 2016-06-29 18:18:37 följande:
    Av livserfarenhet och med ålder ökande människokännedom har jag blivit ganska bra på att läsa av människor. Och jag vet att svensken i gemen har ett visst behov av att överdriva sina meriter och vilja framstå som rikare och finare än vad de i själva verket är. Det är ungefär som när man sitter på en fest och det finns en slagskämpe där som skryter om alla han har slagit ned och satt på plats. Mer än 70% av det "hårdingen" säger kan man räkna bort som rena lögner eller åtminstone överdrifter


    Jasså du försöker dra i det kortet. "livserfarenhet och med ålder".
    Ja du, jag har också livserfarenhet och ökad ålder.  Jag är en 45 taggare
    Så din poäng är?

    Här har du skillnaden mellan dig och mig

    * Jag har lärt mig via min livserfarenhet och min ålder. att aldrig sitta och skaffa mig fördomar om folk baserat på deras vanor i butiken och maten de köper etc.
    Det är något DU gör upprepat i tråd efter tråd och försöker presentera dina fördomar som sanningar och vägra att acceptera att folk är olika.

    * Jag har lärt mig via livserfarenhet att det är fel att säga till individer att de har FEL per s, om deras erfarenhet inte stämmer med min erfarenhet.
    Du sitter och sjunker så lågt och anser att individen inte "vågar erkänna" att du har rätt om individen, när individen säger ifrån att det är inget som stämmer med denne.

    Så du kan tjata dig blå om din jävla livserfarenhet och din stigande ålder. Du har ingen rätt att tvinga individer att leva upp till dina förutfattade meningar bar för att du inte har lärt dig via livserfarenhet att individer och människor är olika.

    Annars så kan man ju göra en "Daniel 12" om DIG baserad på dina utlåtanden och DIN logik.

    Med tanke på sättet du resonera och hur du beter dig mot folk i alla dina trådar så kanske man kan dra bort 70% av din livserfarenhet och din s.k stigande ålder. 
    Då du resonera och dömer folk på samma sätt som man ser tonåringar gör som försöker lära sig om omvänder. Fördomsfullt och svartvit och utgår från att andra ljuger, när tonåringen inte får rätt/medhåll i utlåtanden de har, ja precis som du sitter och gör upprepat i tråd efter tråd efter tråd.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Daniel12 skrev 2016-06-29 18:18:37 följande:
    Trots rådande jantelag är det ändå ganska typiskt svenskt att skryta, ljuga och överdriva, speciellt hos den manliga delen av befolkningen, för att det ska imponera på tjejerna, och framförallt under alkoholberusning. Jag hade en kompis som skröt om att han hade varit medlem i Hells Angels och att han hade slagit folk så de blev invalider och rullstolsburna, och som även skröt om att han kunde fixa pengar hur lätt som helst, för han hade minsann "kontakter". Nu är detta ett extremfall, men jag har sett samma tendenser, i varierande grad (alltså högre eller lägre) hos många svenskar med låg självkänsla och speciellt hos karlar som har mindervärdeskomplex. För övrigt är det vanligt att vanliga svenssons skryter eller ljuger om att de har "kontakter", antingen inom MC-gäng eller andra kriminella kretsar,.bara för att sätta sig i respekt hos folk. Du anar inte hur många gånger jag fått höra sådant. Senare har det visat sig att det varit rena lögner eller överdrifter.


    Har inte din livserfarenhet och din stigande ålder lärt dig att anekdotiska bevisföringar har en extrem låg reliabilitet? 

    Ä*ven om du har anekdoter att komma med så har du ingen rätt att säga till individer att de har fel och deras upplevelser är fel per se bara för att de inte stämmer överens med dins subjektiva erfarenheter.

    Du har suttit och bevisat, ja vad är det du har bevisat? Jo inte ett skit i praktiken.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius

    Upprepat mönster fårn TS i alla hans trådar.

    Jag tar det i analogi form.

    TS har beslutat sig för att åka till Frankrike. Han skall ha med sig en bok om den franska kulturen och en karta över landet Frankrike.
    Han upptäcker, när han har landat att han har fått med sig kartan över Ryssland och boken om den ryska kulturen.
    I stället för att inse att han har fått med sig fel bok och fel karta så försöker han tvinga Fransmännen att leva upp till den ryska kulturboken OCH även försöker göra allt att den franska landet skall passa in efter den ryska kartan. Och när varken Fransmännen eller topografin över landet inte stämmer med kartan och boken så är det fel på fransmännen istället.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    FuckGoggleAskMe skrev 2016-06-29 19:54:42 följande:

    Men hallå där, det vet väl alla att om inte terrängen stämmer överens med kartan, är det kartan man ska rätta sig efter. Alternativt GPSen.
    Attans, jag visste att jag hade missat något.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Jennie med ie skrev 2016-06-29 20:12:50 följande:
    Vem påstår att de äter den dyraste maten alla dagar i veckan?
    Ja du..  Minns tråden om kycklingfilé som han drog igång för ett par månader sedan.

    Undra om han verkligen har förstått att kycklingklubba i praktiken är dyrare än kycklingfilé med tanke på att det är mer ben än kött på en klubba..
     

    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Daniel12 skrev 2016-06-29 20:05:00 följande:
    Fortsätt du att handla dyr mat. Det är ditt problem. Men kom inte och gnäll sen när du inte har råd med studieutgifterna.. :)

    Du sitter och fortsätter att bete dig som en omogen tonåring utan livserfarenhet ser jag.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Kim Possible skrev 2016-06-29 20:39:53 följande:
    Du har såna gigantiska klasskomplex att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Du påminner väldigt mycket om en barndomskompis pappa, som hellre var hungrig ( och lät ungarna gå hungriga ned) än att handla på Ica om Konsum var stängt. Kryddor i mat var "överklass", allt annat än bruna bönor & fläsk jävla snobberimat, och fan ta den unge som ville ha annat än havregrynsgröt till frukost och önskade frallor med mjukost! Han var så fast i sitt klasshat/komplex, att jag tvivlar på att han nånsin kände smaken på nåt han åt.
    Oh the irony när ena ungen tidigt gav sig in på kockbanan, och rätt fort blev känd inom branschen...^^ Än idag sitter gubben hellre och suger på en bit blodpudding när sonen är hemma på besök och lagar gudomliga middagar. His loss. smile2.gif
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Vad fan är grejen med Oxfile?