Inlägg från: Ebo88 |Visa alla inlägg
  • Ebo88

    hjärtformad livmoder/uterus bicornis/skiljevägg/två livmödrar - NÅN MER?!

    Hej!!

    Hittade också denna gammal tråd och jag har hjärtformad livmoder och är gravid i 8+2. Finns det möjlighet att joina Facebook gruppen? ????????

  • Ebo88

    Grattis till den lille!! Och till den stora också givetvis!! Väntar första barnet och jag och sambon är så glada, men senaste VUL vi gjorde satte lite spår i huvudet och vill så gärna prata av mig med andra i liknande sitts. Var på.mitt första VUL redan i 4+2. Har en diagnos som heter APC resistens, får lätt till blodproppar. Eftersom jag skulle få blodförtunnande sprutor som jag måste ta varje kväll så ville dem enbart konstatera att jag var gravid och det var då hjärtformad livmoder upptäcktes. Läkaren sa så att det inte var nå konstigheter, men att jag ev kommer föda tidigare. Fick en ny tid som jag var på förra veckan. Då var jag i 7+3. Läkaren som jag hade då mätte barnet och hjärtat slog. Allt var som det skulle. Men sen sa hon att hon "såg något konstigt". Hon tittade runt och var fundersam och jag blir ju givetvis rädd och börjar gråta. Hon går och hämtar en barnmorska så båda kan se efter och dom vet inte vad det är. Dom såg något bakom fostret, men kan inte utesluta helt och hållet att det dom såg lixom satt på fostret istället för bakom. Jag frågade konstant vad det var och dricka dom sa var att "vi har sett nåt och vi vet inte vad det är. Det kan vara en missbildning på barnet och då kommer du börja blöda och få missfall men det behöver inte vara något."

    Sen fick jag i princip gå hem utan mer info eller tröst. Fick ny tid den 1/8 så dem kan se bättre.

    Har kollat runt i olika forum och har inte direkt hittat nån i liknande situation, bortsett från en. Det dem hade sett på henne i tidigt VUL var nog en del av moderkaka som inte att helt utvecklad och det försvann sen.

    Är ju livrädd nu och det är så jobbigt att gå att vänta. Men vi tror inte att det är något men samtidigt efter det dem sa så är man inte direkt på topp. Till saken hör att min pappa är tvilling så jag har nu börjat undra om det kan vara en till som gömt sig bakom i en trång livmoder som i te ville visa sig. Men då börjar man ju ifrågasätta hur det barnet mår och om det äns är så. Är bara så rädd och vill mest prata av mig.

    Hur som helst- stort grattis till dig och hoppas du mår bra och njuter för fulla muggar ????????

  • Ebo88

    Hej Freddie !

    Försökte PMA dig men det gick inte för det står att din sida är privat. Kan du möjligtvis PMA mig om du har möjlighet?

    Mvh Emelie

  • Ebo88
    TigerlilyTwig skrev 2019-07-08 08:51:28 följande:

    Hej. Jag har nyss fått veta att jag har en halv livmoder. Skulle gärna gå med i gruppen på fb! Kan någon bjuda in mig?


    Jag var med i gruppen men jag gick ur den för ca 1 år sen så kan tyvärr inte bjuda in dig :/ hoppas nån annan är aktiv här inne
  • Ebo88
    Bio skrev 2019-08-04 21:13:06 följande:

    Oj vad många son fått prematur! :-O Också jag, första barnet fick plockas ut v32 eftersom han inte växte, fick dåligt med näring. Senare, efter 2 mf, upptäcktes skiljevägg. Oklart om det hade nåt med hans prematuritet att göra. Väggen klipptes iaf upp.


    Har du vart gravid efter dom klippte väggen ?

    Jag har hjärtformad livmoder men man tror att en GBS infektion och eventuellt en försvagad livmoderhals bidrog till att han kom för tidigt. Vad läkare har sett så är inte min skiljevägg så stor
  • Ebo88
    Bio skrev 2019-08-05 11:24:41 följande:

    [quote=79806340][quote-nick]Ebo88 skrev 2019-08-04 21:18:42 följande:[/quote-nick]Har du vart gravid efter dom klippte väggen ?

    Jag har hjärtformad livmoder men man tror att en GBS infektion och eventuellt en försvagad livmoderhals bidrog till att han kom för tidigt. Vad läkare har sett så är inte min skiljevägg så stor[/]

    Ja, jag blev gravid och allt gick bra, helt normal graviditet. Jag fick ta trombyl för att förebygga att det som hände med första barnet skulle upprepas. Så kanske medicinen gjorde skillnad, eller klippet, eller bara tur. Egentligen tror jag inte att skiljeväggen spelade så stor roll men man vet ju aldrig.

    Efter lillebror har jag haft ytterligare ett mf (egentligen ofostrig grav), så klippet löste inte alla problem.

    För dem som ramlar in i tråden kan jag iaf berätta att själva ingreppet var väldigt smidigt, de gick in via slidan så inga öppna sår och som jag minns kunde jag jobba dagen därpå. Däremot måste jag ha spiral i en månad för att väggen inte skulle växa tillbaka, och det var ju lite störigt när man ville ha barn nununuuuu....


    Vad skönt att det gick så smidigt ! Har hört andra kvinnor berätta och visa har upplevt det mer komplicerat, men det bror kanske på hur skiljeväggen ser ut?

    Vi har haft rätt så mycket otur med våra graviditeter. 1a barnet kom i v.25, vissa läkare tror på försvagad livmoderhals pga hjärtformad livmoder men andra tror det skedde pga GBS infektion. Jag tror på sistnämnda, men för säkerhets skull så får jag cerklage.

    2a barnet dog i magen i v.25 pga GBS infektion. Tredje graviditeten slutade i MA i v.9 men det kan ju tyvärr hända den bäste.

    Nu är vi gravida i v.17 och hoppas på en levande bäbis.

    Läkarna tycker inte jag ska ta bort min skiljevägg då det inte är livmodern som ställer till det för oss.

    Jo men det är klart, man vill ju helst inte vänta när man så gärna vill! Är det långt kvar tills du måste ta ut den?
Svar på tråden hjärtformad livmoder/uterus bicornis/skiljevägg/två livmödrar - NÅN MER?!