• Helisa

    Potträning, funderingar kring 3-dagarsmetod

    Ni som använt er av intensivträning med 3-dagarsmetod eller dyl, vad har ni för erfarenheter? Tycker ni att det har funkat bra?
    När jag läst om 3-dagarsmetoder har det handlat om att man under några dagar ägnar sig nästan enbart åt potträning. Mycket dryck och barnet är naket från midjan och ner.
    Vår dotter blir 2 år i början av september. Det är flera månader sedan hon första gången kissade och bajsade i pottan men vi har inte övat särskilt ofta. Nu i sommar tänkte vi ta tag i det.
    I fredags hade hon och jag en blöt kväll. 5 dl fruktdryck och utspädd juice, 3 droppar i pottan och 8 pölar på golvet. 
    Jag funderar på att köpa den här boken. Har någon av er använt den? Vad tyckte ni?
  • Svar på tråden Potträning, funderingar kring 3-dagarsmetod
  • Helisa
    Jag tror inte heller att det är bra att tvinga barn att använda pottan, så det tänker jag inte göra.
    Och jag tror inte att en viss metod passar alla barn och deras föräldrar men jag är nyfiken på att testa en intensivmetod. Får vi det inte att funka kanske vi åtminstone tagit ett skutt i en bra riktning. 
    Att det inte gick bra härom kvällen ser jag inte som att idén är dålig. Vi behöver öva mer. Vi tränade bara i några timmar.
  • Helisa
    Sofia, tack för dina inlägg.
    Jag är intresserad av att pröva en intensivmetod men är lite orolig att jag inte kommer att klara att vara konsekvent därefter.
    Om vi inte får henne torr på några intensiva dagar behöver vi ta på henne blöja för att få vardagen att fungera. Om vi lyckas få henne torr är det toppen, men jag kommer nog att ta på henne blöja flera gånger för att jag inte litar på att det kommer att gå bra och det är fullt naturligt att det kommer att bli en del extra tvätt. Men jag har läst att om man inte fortsätter låta barnet vara utan blöja så riskerar man att tappa det man har uppnått.
  • Helisa
    Vad behöver barnet kunna innan man börjar potträna? Vår dotter kan ibland följa enkla uppmaningar men ganska ofta vill hon inte fast hon nog egentligen kan. Hon är 22 mån och pratar inte än. Hon lärde sig gå när hon var 16 mån. Gör detta att vi bör vara inställda på att det kan ta lite extra tid med potträningen också?
Svar på tråden Potträning, funderingar kring 3-dagarsmetod