• NollÅtta

    Potträning, funderingar kring 3-dagarsmetod

    Vi har börjat potträna när vi märkt att barnen själva börjat intressera sig och velat testa. Vihar tagit det lite försiktigt och inte tvingat, bara uppmuntrat. Sonen var 2,5 och han svarade bra på ett "belöningsschema" som jag fick tips om. Vi satte upp ett papper där vi klistrade ett klistermärke varje gång han kissade eller bajsade. Sen när han fått tillräcklingt många fick han någon lite belöning. Han kissade på golvet 1 gång tror jag men sen var han torr, tog bara någon dag. Blev också torr på antten direkt.

    Dottern ville börja använda toan när hon var 2,5 och då uppmuntrade vi till det och tog bort dag-blöjan. Funkar kanon. Hon fyller 3 i aug. I sommar ska vi ta bort nattblöjan också.


    Son född -10 och Dotter född -13. Gravid med 3an
  • NollÅtta

    Vårt "mål" om man säger har väl varit att de ska vara torra dag och natt innan 3 års ålder och det verkar funka på det första två barnen i alla fall.

    TYcker TS barn är lite litet än...men det kanske funkar. men puscha inte för hårt då kan det kanske bli motsatt effekt. Förstår inte den här stressen att de ska bli blöjfria så jäkla fort..tagga ner liksom.


    Son född -10 och Dotter född -13. Gravid med 3an
  • NollÅtta
    Anonym (Blä) skrev 2016-07-03 21:48:23 följande:

    Vid tre års ålder? Det är ju just det scenariot man vill undvika!?


    Äh va? Det är väl inget konstigt med det?
    Son född -10 och Dotter född -13. Gravid med 3an
Svar på tråden Potträning, funderingar kring 3-dagarsmetod