Inlägg från: Anonym (Ett liv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ett liv)

    Maken lämnar mig för en PAUS

    Behandlar han barnen väl?

    Tar han hand om dig?

    Tar han hand om barnen?

    Tar han hand om ert gemensamma hem?

    Respekterar han dig?

    Visar han dig hänsyn?

    Älskar han dig - på riktigt?

    Säger han förlåt när han har sårat dig?

    Gör han dig lycklig?

    Eller:

    Anser han att du är bekväm att leva med?

    Tar han dig för givet?

    Får han dig att känna dig värdelös?

    Anser han att du ska ta hand om honom?

  • Anonym (Ett liv)

    "Har fyllt i svaren ovan och inser hur dum o naiv man faktiskt är"

    Nej, du är inte inte alls dum och naiv, du har bara fastnat i en vardag som sakta har krupit sig på dig.

    Känner du till "den kokande grodan"? Om man sätter ner en groda i en kastrull med kokande vatten så försöker givetvis grodan hoppa ur kastrullen för att inte kokas ihjäl. Men om du däremot sätter ner grodan i en kastrull med kallt vatten och sedan sakta värmer vattnet tills det kokar så sitter grodan kvar och låter sig kokas.

    Tror att det har blivit på samma sätt för dig. Om din man hade betett sig på det här viset från början så hade du aldrig gått med på det. Du hade troligtvis aldrig ens blivit tillsammans med honom. Sakta men säkert har det här blivit din vardag. Lite i taget. Till slut har du inte sett hur hela bilden ser ut och hur mycket det påverkar dig.

    För din egen lyckas skull och för att barnen inte ska få en skev bild av hur ett sunt förhållande ska se ut, så bör du tänka över vad som är ok i ett förhållande och inte. Om du inte kan acceptera hans beteende så är det kanske dags att röra sig vidare?

  • Anonym (Ett liv)

    En sak till... Det här med att han tar ansvar, respekterar dig, behandlar dig och barnen bra och visar dig hänsyn "när han känner för det", betyder inte att han är en kärleksfull, omtänksam, ansvarstagande man med respekt för sin fru och sina barn.

    När han gör saker "när han känner för det" så gör han det bara för att han själv ska känna sig duktig. Han gör det alltså inte för din eller barnens skull, utan för att få en känsla av att vara bra trots att han inte är det. En egoboost alltså. Det har inget med kärlek att göra.

Svar på tråden Maken lämnar mig för en PAUS